Elektrobicykle pre náročných - ďalej a rýchlejšie

E-biky vo vyššej cenovej kategórii ponúkajú nielen lepšiu výbavu, ale aj inovatívne technológie a väčšiu integráciu. Ktorý si však zvoliť?

Orbea Rise M20 - 6 999 €

Ľahký all-mountain model Rise M20 je napájaný výkonnou 360 Wh batériou a na horských dobrodružstvách ho bude poháňať overený minimalistický motor Shimano STEPS EP 8 s ešte minimalistickejším ovládaním bez displeja. Ponúka zdvihy 140/140 mm, s ktorými si užiješ ako trail, tak i bikepark, či ťažký prírodný terén. Zabezpečujú ich vidlica a tlmič Fox, oboje s prívlastkom Float Performance. O pohon sa stará kombinácia sád Shimano Deore a SLX. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka. Jeho MOC je 6 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Orbea Rise M20

Giant Trance X Advanced E+ 2 - 4 949 €

Karbónový AM model Trance X Advanced E+ 2 ponúka zdvihy 150/140 mm v réžii Fox-u. Kinematika zadnej stavby Maestro je rokmi overená klasika a určenie do ťažkého terénu potvrdzujú aj štvorpiestikové brzdy Shimano. 625 Wh batéria v kombinácii s 85 Nm motorom ponúkajú optimálnu pomoc najmä pri jazde za trailmi. Grip za každých okolností zabezpečujú 2,6“ pneumatiky Maxxis obuté na 30 mm širokých ráfikoch. MOC tohto bicykla je 6 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Giant Trance X Advanced E+ 2

Kellys Tygon R90 29 - 3 399 €

Dlhý reach Tygon-u a veľká kapacita batérie predurčuje tento bike aj na športovú jazdu, či dokonca preteky. Na takýchto tratiach nesklamú ani XC pneumatiky Schwalbe Nobby Nic, či vzduchová vidlica RockShox 35 Gold so zdvihom 120 mm. Motor Panasonic GX Ultimate dokáže poskytnúť aj automatickú pomoc a tým aj efektívnejšie narábať s energiou z masívnej 720 Wh batérie. Manévrovaniu a cibreniu techniky dopomôže teleskopická sedlovka Limotec. MOC tohto modelu je 3 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kellys Tygon R90 29

Lapierre Overvolt TR 3.5 Y500 - 3 499 €

Trailový bike Overvolt TR 3.5 stavia na ráme z hliníkovej zliatiny Supreme 5 a zdvihoch 120/130 mm. Výraznejší sloping hornej rámovej rúrky a 27,5“ kolesá mu pridávajú na obratnosti a lepšej manévrovateľnosti. Motory Yamaha alebo Bosch 4. generácie s 500 Wh batériou poskytujú dostatočný výkon aj krútiaci moment pre okamžitý záber. O čo najlepší grip a spoľahlivosť pri zrýchlení i brzdení sa starajú 2,6“ pneumatiky Schwalbe. Jeho MOC je 4 099 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Lapierre Overvolt TR 3.5 Y500

CTM Switch Xpert 29/27.5 - 4 099 €

Enduro bike Switch Xpert je osadený vidlicou RockShox 35 Gold R so zdvihom 160 mm a pružinovým tlmičom SR Suntour RS21 VoroCoil TR, ktorý dodáva zadnej stavbe 150 mm zdvih. O zábavu sa starajú najmä kolesá v mullet prevedení, ktoré pridávajú na obratnosti, no zároveň neuberajú nič na priechodnosti terénom. Pohon má na starosti sada Shimano Deore. Výrazný sklon hornej rámovej rúrky v spojení s teleskopickou sedlovkou KS RAGEi zlepšuje ovládateľnosť v zjazdoch. O pohon sa stará obľúbený motor Shimano STEPS EP8 a šťavu dodáva batéria s kapacitou 630 Wh. MOC bicykla je 4 299,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

CTM Swtich Xpert 29/27.5

Pinarello Nytro Dust 2 - 5 499 €

Jedovato oranžový „e-Talian“ je určený hlavne na bavenie sa klopenkami, gapmi a na dlhé jazdy v bikeparkoch. Hliníkový rám je doplnený vzduchovým tlmením z dielne RockShox so zdvihmi 150/150 mm. Štvorpiestikové brzdy Shimano Deore s masívnymi 203 mm kotúčmi vždy spoľahlivo zastavia bicykel, smerom nahor zas napomôže 11-rýchlostné Deore s motorom Shimano EP 8. 630 Wh batéria pohodlne vystačí na niekoľkohodinový výjazd. MOC tohto modelu je 6 599 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Pinarello Nytro Dust 2

Bianchi E-Omnia FX Type - 5 799 €

Futuristický všestranný model E-Omnia FX Type s hliníkovým rámom dizajnovo vychádza z vlajkovej lode - karbónového e-biku Bianchi e-Suv. Asymetrická a dobre ochránená zadná stavba, 150 mm zdvihy, či integrované blatníky a tým zlepšená ochrana rámu jasne vysielajú odkaz, že sa bude v ťažkom teréne cítiť ako ryba vo vode. Motor Bosch ponúka až štyri úrovne asistencie. Zaujímavosťou sú integrované svetlá vpredu, vzadu i po bokoch. MOC tohto kúsku je 6 199 € a viac informácií o ňom nájdeš na stránke dodávateľa.

Bianchi E-Omnia FX Type

Mondraker Crafty Carbon XR LTD 29 - 9 499 €

High-end e-bike Crafty Carbon je jeden z najlepších kúskov od Mondraker-u, na ktorých si môžete vyjsť do hory bez akýchkoľvek limitov. So zdvihmi 170/150 mm v réžii tlmenia Öhlins si poradí aj s tým najťažším terénom, o čom svedčia aj výkonné štvorpiestikové brzdy Sram Code. Moderná „forward“ geometria v kombinácii s teleskopickou sedlovkou zas zaisťuje hravosť a výbornú ovládateľnosť bicykla. MOC tohto stroja je 12 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Mondraker Crafty Carbon XR LTD 29

Bulls Sonic EVO AM-SL 2 Carbon - 6 799 €

E-bike nemusí znamenať ťažké „závažie“ a práve cestou odľahčovania sa púšťa model Sonic. Z karbónu je vyhotovený nielen jeho rám, ale i riadidlá. V duchu integrácie je tu osadená teleskopická sedlovka Eightpins. O žehlenie nerovností sa stará tlmenie RockShox so zdvihom 140 mm vpredu i vzadu. Nešetrilo sa ani na pohone a brzdách, ktoré iba s výnimkou kazety tvoria komponenty XT. O účinný brzdný výkon sa starajú 203 a 180 mm kotúče. MOC tohto bicykla je 7 099 € a nájdeš ho na MTBIKER shope.

Bulls Sonic EVO AM-SL 2 Carbon

Marin Alpine Trail E1 - 4 049 €

Hoci ho jeho meno predurčuje na jazdu po trailoch, model Alpine sa so zdvihmi 160/150 mm nezľakne ani enduro tratí. Tlmenie RockShox kombinuje vzduchovú vidlicu a pružinový tlmič, jazdné vlastnosti dotvárajú štvorpiestikové brzdy Shimano a teleskopická sedlovka TranzX. Nezanedbateľným detailom je mullet vyhotovenie, vďaka ktorému bicykel poľahky preletí terénnými nerovnosťami, no stále zostane hravý v zákrutách. MOC tohto modelu je 5 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Marin Alpine Trail E1
Pre viac rýchlych a zábavných horských e-bikov môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu PR článok

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu

Ak poškuľuješ po „high-end“ bicykli a nechceš sa nechať zastaviť žiadnym typom terénu, zaujať dokážu aj tieto celoodpružené modely.
Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít PR článok

Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít

Elektrobicykle si počas posledných rokov získavajú čoraz väčšiu popularitu. Lákajú k cyklistike stále viac ľudí a vďaka ich pomoci sa dá za deň objaviť aj omnoho viac zaujímavých miest.
Elektrické hardtail bicykle - s chuťou na výlet PR článok

Elektrické hardtail bicykle - s chuťou na výlet

Tieto modely sú často vstupnou bránou do sveta e-bikov. No aj tu sa dajú nájsť zaujímavé kúsky, vďaka ktorým zájdete pri svojich výletoch ešte o niečo ďalej.
keyboard_arrow_up