Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu

Ak poškuľuješ po „high-end“ bicykli a nechceš sa nechať zastaviť žiadnym typom terénu, zaujať dokážu aj tieto celoodpružené modely.

Orbea Wild FS M20 - 7 299 €

Karbónový Španiel Wild FS M20 je vystavaný na ráme s prívlastkom OMR so zdvihom 160 mm. 3-polohový tlmič FOX Float DPS Performance spolupracuje s vidlicou RockShox 35 Silver TK o zdvihu 160 mm. Bicykel je poháňaný moderným motorom Bosch Performance Line CX, napájaným 750 Wh batériou Bosch Powertube. Využitiu v náročnom teréne sú prispôsobené aj plášte Maxxis Minion DHF o šírke 2,60“. Pohon tvorí mix sád z dielne Shimano. MOC bicykla je 7 299 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Orbea Wild FS M20

Haibike AllMtn 10 - 7 299 €

E-bike AllMtn 10 svojím mullet prevedením kombinuje výhody oboch priemerov kolies – kým väčšie predné koleso napomáha lepšej priechodnosti, menšie zadné robí bicykel obratnejším. Do kopca ťahá motor Yamaha spolu s pohonom Shimano XT. Teleskopická sedlovka zlepšuje manévrovateľnosť v technickom teréne. Napomôžu v ňom aj široké plášte Maxxis Minion DHF a DHR, i kombinácia vidlice a tlmiča z dielne FOX. MOC bicykla je 7 299 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Haibike AllMtn 10

Kellys Theos r50 - 4 999 €

Slovenský e-bike Theos r50 sa môže pochváliť roboticky zváraným hliníkovým rámom. Motor Panasonic GX Ultimate spolupracuje s modernou verziou pohonu Shimano XT s prívlastkom Linkglide. Tlmenie je ladené na rozhraní trail a all-mountain a stará sa oň vidlica RockShox Zeb Select so zdvihom 150 mm, spolu s tlmičom RockShox Deluxe Select+ so 130 mm zdvihom. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka, v tomto prípade Limotec A1. MOC bicykla je 5 499 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kellys Theos R50

BULLS Sonic EVO AM2 Carbon - 5 499 €

Nemecký karbónový Sonic EVO AM2 Carbon sa nestratí na enduro pretekoch, ani v bikeparku. 150 mm zdvih vpredu i vzadu zabezpečuje vidlica aj tlmič od SR Suntour. 11-rýchlostný pohon Shimano Deore poskytuje dostatočný rozsah kazety pre drvivú väčšinu kopcov. Tam, kde sklon pritvrdí až príliš, je už nachystaný motor Bosch Performance CX. Dole kopcom tento stroj brzdia hydraulické brzdy Shimano spolu s 203 mm kotúčmi. MOC je 5 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

BULLS Sonic EVO AM2 Carbon

CTM SWITCH Xpert - 4 099 €

Enduro bike SWITCH Xpert je osadený tlmením z dielne RockShox o zdvihoch 160 mm v prípade vidlice a 150 mm v prípade tlmiča. O zábavu sa starajú najmä kolesá – mullet prevedenie pridáva na obratnosti, no zároveň neuberá nič na priechodnosti terénom a o pohon najmä sada Shimano Deore. Výrazný sklon hornej rámovej rúrky v spojení s teleskopickou sedlovkou KS RAGEi zlepšuje ovládateľnosť v zjazdoch. MOC bicykla je 4 299 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

CTM Switch Xpert

Mondraker Chaser 29 - 4 699 €

Mondraker je známy svojou modernou „forward“ geometriou, ktorá tvoje enduro a all-mountain jazdy posunie na novú úroveň. Ponúka 160 mm zdvihu vpredu spolu so 150 mm zdvihom vzadu. O ubrzdenie tohto stroja sa starajú výkonné, 4-piestikové brzdy SRAM G2, v spojení s 200 mm kotúčmi. Pohon je rovnako z dielne amerického koncernu. Zdvih teleskopickej sedlovky sa pohybuje od 125 do 170 mm podľa veľkosti bicykla. Jeho MOC je 5 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Mondraker Chaser 29

Marin Alpine Trail E1 - 4 099 €

Americký e-bike Alpine Trail E1 je vystavaný na hliníkovom ráme, poskytujúcom 150 mm zdvihu vzadu a 160 mm vpredu. Náročný terén bude zábavný aj vďaka kolesám – ráfiky s vnútornou šírkou 32 mm obúvajú 2,5“ plášť vpredu a 2,8“ plášť vzadu. 10 rýchlostí sady Shimano Deore sa môže zdať pri dnešnej „nadvláde“ 12-rýchlostných systémov málo, no keď ruku k dielu priloží motor Shimano Steps E7000, žiadny kopec nebude prekážkou. MOC tohto stroja je 5 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Marin Alpine Trail E1

Pinarello Nytro Dust 2 - 5 299 €

Jedovato oranžový „e-Talian“ je určený hlavne na bavenie sa klopenkami, skokmi a na dlhé výlety v rôznom teréne. Hliníkový rám je doplnený vzduchovým tlmením z dielne RockShox o zdvihoch 150/150 mm. Štvorpiestikové brzdy Shimano Deore s masívnymi 203 mm kotúčmi zastavia vždy bicykel spoľahlivo, smerom nahor zas napomôže 11-rýchlostné Deore s motorom Shimano EP 8. 630 Wh batéria pohodlne vystačí na niekoľkohodinový výjazd. MOC tohto modelu je 6 599 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Pinarello Nytro Dust 2
Ešte viac šikovných e-bikov do akéhokoľvek terénu nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Ako sa jazdí s unikátnym elektrobicyklom skúsenému pretekárovi? Prečo Kellys Theos rád využíva v tréningu?
Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
keyboard_arrow_up