Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?

Shimano SH-GE700 - 143 €

Shimano SH-GE700
Tretry, ktoré využijete na flat aj nášľapných pedáloch. Majú širokú podrážku s optimalizovaným vzorom, ktorá podrží nohu na pedáloch a tiež aj v prípade, ak musíte bicykel potlačiť. Je kompatibilná so systémom SPD. Či už uprednostníš jazdu „napevno“, alebo s voľnou nohou, spoľahni sa na presné ovládanie bicykla, stabilitu a efektivitu šliapania. Pre lepšiu stabilitu je pridaná vrstva z EVA peny. MOC je 179 €. Nájdeš ich v MTBIKER shope.

TATZE Contact - 52,99 €

TATZE Contact
Kompozitné platformové pedále od výrobcu Tatze majú 10 vymeniteľných pinov na každej strane. Sú extrémne odolné voči oderu a nárazom. Ideálne do ťažkého terénu alebo pre jazdcov s vyššou hmotnosťou. Ich konštrukcia zabezpečuje, že sa nebudú zanášať blatom, skosená predná časť zas bude smerovať energiu nárazu mimo chodidla. Spoľahni sa na perfektne utesnené valivé a klzné ložiská. Ďalšie informácie o týchto odolných pedáloch nájdeš v našom MTBIKER shope vrátane MOC, ktorá je 78,99 €.

Maxxis Assegai - 63,99 €

Maxxis Assegai
Bezdušový plášť Assegai nesie rukopis jedného z najlepších zjazdárov svetového pohára - Grega Minaara. Plášť je kombináciou legendárnych dezénov Minionu, Highrolleru a Shortyho. Spolu majú za úlohu dodať istotu na tvrdom podklade, zákrutách, mokrých koreňoch a kameňoch. Pritom uchovať skvelý brzdný účinok a podporiť agresívne „rezanie“ zákrut. Tri gumové zmesi tvoria univerzál do rôznych podmienok so skvelou ochranou proti prepichnutiu. MOC je 79,99 €. Nájdeš ho v MTBIKER shope.

Leatt Enduro 3.0 - 246 €

Leatt Enduro 3.0
Vyrážaš na XC jazdu kombinovanú s ľahšími trailami? Vezmi si ju ako klasickú prilbu. Pokiaľ je však tvoja jazda skôr orientovaná na zdolávanie technických prvkov, môžeš zvýšiť svoju ochranu pridaním bočných prekrytov cez uši. Nakoniec môžeš pridať ešte aj chránič brady a dostaneš plnohodnotnú prilbu na enduro preteky alebo agresívnu jazdu na tých najťažších trailoch. Prilba je plne certifikovaná, dobre odvetraná a maximálne bezpečná. Odporúčaná cena je 289 €. V dvoch farbách ju nájdeš v MTBIKER shope.

CamelBak M.U.L.E. Pro 14 - 155 €

CamelBak M.U.L.E. Pro 14
Výborne odvetraný a odolný batoh s objemom 14 litrov čaká na tvoje výjazdy krížom cez najbližšie pohorie. Je dodávaný spolu s vodným vakom s objemom tri litre. Okrem toho je kompatibilný aj s certifikovaným chráničom chrbta Impact Protector, takže ho môžeš vziať na enduro preteky. E-bikeri v ňom nájdu aj špeciálne vrecko na náhradnú batériu. Chrbtový systém Air Support Pro dobre poslúži aj keď budeš zdolávať strmé stúpanie. MOC je 155 €. Nájdeš ho na MTBIKER shope.

Osprey Seral V2 - 80 €

Osprey Seral V2
Batoh nie je vhodné riešenie pre tvoj štýl jazdy? Ceníš si skôr voľný chrbát a zároveň ochranu krížovej časti? Vyskúšaj napríkad ľadvinku Osprey Seral V2. Rovno si môžeš vybrať z troch farebných vyhotovení. Jej objem je 7 litrov a dodáva sa aj s 1,5-litrovým rezervoárom. Hadica sa uchytáva pomocou magnetov. Bedrový pás je doplnený kompresnými popruhmi, aby si mohol ľadvinku dostatočne upnúť k svojmu telu. Minimalizuješ tým jej nechcený pohyb. MOC je 107 €. Nájdeš v ju MTBIKER shope.

ALPINA ROCKET V - 136 €

ALPINA ROCKET V
Okuliare do terénu vhodné na všetky disciplíny vrátane gravelu. Vyzerajú štýlovo a ponúkajú neobmedzený výhľad vďaka širokým zorníkom. Sú ideálne takmer do všetkých svetelných podmienok vďaka technológii Varioflex - fotochromatickej úprave. Okuliare tak prispôsobujú svoje zatmavenie podľa vonkajších poveternostných podmienok. V ponuke ich nájdeš aj v sivom farebnom vyhotovení. Maloobchodná odporúčaná cena je 160 €. Nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Garmin Edge 840 - 494 €

Garmin Edge 840
Monitoruj svoj výkon, zároveň objavuj nové trasy a zdieľaj ich s priateľmi. Najpredávanejší kompaktný cyklopočítač Garmin Edge 840 je vybavený najmodernejšími senzormi s vylepšenou výdržou batérie. Je kompatibilný so snímačmi s technológiou ANT+. Jeho funkcie dokážu podrobne analyzovať prekonané stúpanie, flowmetrika zas vyhodnotí plynulosť jazdy a tiež môžeš zmerať dĺžku skokov. Tento výkonný cyklopočítač pre všetky druhy cyklistiky nájdeš za MOC 499 € na našom MTBIKER shope.

CTM TQ - 9,89 €

CTM TQ
Malá, možno banálna vec, sa môže rýchlo stať tvojím veľkým pomocníkom. Len si spomeň koľkokrát si chcel ísť „naľahko“, no potreboval si niekam dať sadu na opravu defektov alebo dušu. Odolný popruh nepoškodí rám, odnesie veľa maličkostí a uchytiť ho môžeš snáď kdekoľvek. Nezošmykne sa vďaka silikónovej úprave, poteší aj reflexný nápis. Naviac budeš vyzerať ako pravý „endurák“. MOC je 11,99 €. Nájdeš ho na MTBIKER shope.

Viac výbavy do ťažkého terénu nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jazda v náročnom teréne a potrebná výbava PR článok

Jazda v náročnom teréne a potrebná výbava

Vychytávky, ktoré uľahčia „život" na bicykli, ale aj výbava pre väčší komfort či bezpečnosť. Do bikeparku, trail centra či na celodenný výjazd lesom sa môže zísť niečo z tohto výberu.
Enduro a trail výbava - bezpečnosť so štýlom PR článok

Enduro a trail výbava - bezpečnosť so štýlom

Rozmach horskej cyklistiky prezrádzajú okrem nových lokalít na jazdenie aj špecifické produkty a výbava. Čo sa vám môže hodiť, ak sa chcete venovať enduru a jazde na trailoch?
Výbava na gravel - sloboda a zábava PR článok

Výbava na gravel - sloboda a zábava

Objavovanie nových ciest, rýchlosť na ceste, stabilita v teréne. Výbava na gravel nie je viazaná žiadnymi pravidlami, a tak sa dá nájsť množstvo zaujímavých kúskov.
keyboard_arrow_up