Leatt – poznatky z motokrosu prenesené do sveta cyklistiky

Oblasti ochrany jazdca v teréne sa venuje množstvo výrobcov. Čím je však Leatt tak špeciálny?

Ruka hore, kto na bicykli nikdy nespadol – takých cyklistov asi veľa nebude. Základom ochrany je, samozrejme, prilba, no stačí jediná udalosť a pár chytrých hláv hneď začne premýšľať, že to jednoducho musí ísť aj lepšie. Leatt spočiatku registrovali skôr motocyklisti. Dnes už ide o ostrieľaného „hráča“ nielen čo sa týka chráničov, ale i heliem, oblečenia a obuvi. A ako sa to celé začalo?


Správna motivácia je základ

Ľudia majú pri štartovaní svojho biznisu rôzne zdroje motivácie. Pre väčšinu to asi budú peniaze, niekto má skrátka dobrý pocit z toho, že sa môže realizovať. Leatt však z tohto radu mierne vytŕča. Píše sa rok 2001 a Dr. Christopher Leatt je svedkom úmrtia motocyklistu – len týždeň po tom, čo jeho syn začal jazdiť na motorke. Táto skúsenosť ním pohne natoľko, že sa púšťa do vývoja ochranných pomôcok pre motocyklistov. Už v roku 2003 uzrel svetlo sveta jeho prvý patent a o tri roky neskôr sa rodí známy a revolučný chránič krku Leatt-Brace®. A keď už má chránič krku vlastnú wikipédiu, to niečo znamená.


Kde je Leatt dnes?

Porátať a vymenovať všetky ocenenia, ktoré má Leatt za tých 20 rokov na svojom konte, to by bolo na samostatný článok. Je však vidno, že čo sa ochrany krku týka, je Leatt jasnou jednotkou na trhu a ochrana ostatných častí tela nezaostáva. Dôkazom a sčasti aj dôvodom úspechu je aj spolupráca s množstvom známych tvárí extrémnej cyklistiky. Mená ako Aaron Chase, Lauren Gregg či taký Pivot Factory Racing Team netreba nikomu, kto sa hýbe v svete DH/EN, nijak špeciálne predstavovať. A skúsenosti (doslova) „z terénu“ sú pri vývoji nových modelov snáď to najdôležitejšie.


Čo všetko nájdete v ponuke?

Ako už vyplýva z profilu značky, Leatt je orientovaný na jazdu v teréne. Gro jeho produktov tvorí výbava pre extrémnu jazdu – či už vo forme enduro alebo downhill cyklistiky. Integrály, kombinézy pre „rochnenie“ sa v blate, celoprstové rukavice... Ani trail a cross-country jazdci však nemusia zúfať. Portfólio značky pokrýva aj tieto disciplíny – predsa len, obtiahnuté „endurance“ šortky by na seba asi žiadny zjazdár nenatiahol. Leatt tak ponúka sortiment pre širokú škálu úrovní jazdcov, preferovaného štýlu či obľúbeného počasia.


HydraDri – keď ťa podmienky nezlomia

Kolekcia HydraDri si jednoznačne zaslúži zvýšenú pozornosť, koniec koncov, zaujíma jedinečné miesto. Ide o kúsky oblečenia, ktoré sú určené do najnáročnejších podmienok – a to znamená blato, spŕšky vody, lejak, sneh. Nájdeme tu výbavu od kombinéz cez bundy a nohavice až po nepremokavé či zimné tretry – ako na nášľapy, tak aj na „flaty“. Všetky modely spája membrána HydraDri 10K/10K, zabezpečujúca vyvážený pomer vodoodolnosti a priedušnosti.


Ako to už býva, najlepšie prichádza na záver. Momentálne platí na všetky ich produkty uvádzacia zľava 15 %. Veríme, že si ten správny kúsok vyberie každý biker a bude mu prinášať radosť.
Zdroj fotografií: Leatt
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Rýchlosť a voľné pohodlné oblečenie PR článok

Rýchlosť a voľné pohodlné oblečenie

Ktoré modely zvoliť, aby ste sa pri jazde na trailoch cítili komfortne a pohodlne?
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up