Gravel bicykle - cestami aj necestami do novej sezóny

Gravel, to nie je iba cestný bicykel s hrubšími plášťami. Je to celá filozofia, je to dobrodružstvo, sloboda aj zábava. Stačí si u nás vybrať ten správny model.

Kellys SOOT 50 28 - 1 499 €

Na Slovensku niečo o tých nespevnených cestách vieme. A vedia to aj v značke Kellys. Model gravelového bicykla SOOT 50 je postavený na hliníkovom ráme s karbónovou vidlicou. Univerzálny a spoľahlivý pohon 2x10 pochádza od výrobcu Shimano, je zo základného gravelového radu GRX 400, doplnený rovnomennými hydraulickými brzdami. Plášte Smart Sam ťa podržia aj na štrku či poľnej ceste. SOOT 50 v sivej farbe nájdete za odporúčanú cenu 1 499 € v našom MTBIKER shope.

Kellys SOOT 50 28

GHOST Road Rage Base 28 - 779 €

Od nemeckého výrobcu GHOST môžete očakávať pohodlie a zároveň dostatočný výkon. Je postavený tak, aby vydržal tvoje zimné tréningy, keď sú podmienky náročné. Bude tvojím „parťákom“, ak sa rozhodneš podujať na letnú dobrodružnú výpravu. K tomu ti dokonca ponúka aj niekoľko možností uchytenia batožiny. Vydaj sa na bikepacking so spoľahlivým radením Shimano Sora 2x9 a mechanickými brzdami, ktoré vyžadujú minimálnu údržbu. Jeho odporúčaná cena je 1 379 € a nájdeš ho v MTBIKER shope.

GHOST Road Rage Base 28

Marin Nicasio 28 - 859 €

Na dochádzanie do práce, po práci na kávu do mesta a z mesta zase cez park alebo po cyklotrase domov. Aj také môže mať využitie Marin Nicasio. Je vyrobený z oceľových rúrok, čo ocení nejeden bicyklový nadšenec. Pohodlná geometria a takmer bezúdržbová výbava Shimano Claris 2x8 zabezpečia, že sa stane tvojím prioritným dopravným prostriedkom a možno aj vstupnou bránou do sveta gravelovej cyklistiky. Tento strieborný elegán má odporúčanú cenovku 949 €. Nájdeš ho v našom MTBIKER shope.

Marin Nicasio 28

CTM KOYUK 1.0 28 - 1 199 €

Základným modelom gravelového bicykla od slovenskej značky CTM je KOYUK 1.0. Za priaznivú cenu dostanete hliníkový rám v peknom farebnom vyhotovení, doplnený karbónovou vidlicou. Výbavu tvorí Shimano Claris 2x8 a mechanické kotúčové brzdy Tektro. Ak by sa vám to nepozdávalo, v ponuke sú aj lepšie vybavené modely, ktoré nájdete na tomto odkaze. KOYUK 1.0 je však stále spoľahlivý a dobre fungujúci gravel, ktorý môžeš obuť do plášťov so šírkou až 44C. MOC je 1 199 €. Nájdeš ho v MTBIKER shope.

CTM KOYUK 1.0 28

GT Grade Elite 28 - 1 009 €

Niektorí výrobcovia majú geometriu rámov tak nápadnú, že na prvý pohľad viete, o koho ide. „Triple Triangle“ je poznávacím znamením kalifornského GT. V tomto prípade ide o plávajúcu zadnú stavbu, čo ti dodá pohodlie aj na šotolinovej ceste. Naopak, na tuhosti celému rámu pridajú pevné osky. Čerešničkou je už len karbónová vidlica. Výbava pochádza opäť zo sady Claris od Shimana a je doplnená mechanickými brzdami Tektro. Odporúčaná cena gravel bicykla GT Grade Elite je 1 289 €. Nájdeš ho v MTBIKER shope.

GT Grade Elite 28

Superior X-ROAD TEAM COMP GR 28 - 2 449 €

Ak je gravel „tá tvoja pravá“ disciplína, možno hľadáš bicykel, ktorý ťa zas posunie o kus ďalej. A prečo by to nemohol byť Superior od našich susedov, teda z Českej republiky? Dostaneš karbónový rám, vidlicu aj sedlovku, skvelé kolesá DT Swiss a 11-rýchlostné radenie Shimano GRX 600. Samozrejmosťou už sú hydraulické brzdy, rovnako zo sady GRX. Univerzálne plášte Schwalbe G-One Allround budú rýchle na štrku aj na asfalte. V peknom zelenom vyhotovení ho nájdeš za MOC 2 699 € na MTBIKER shope.

Superior X-ROAD TEAM COMP GR 28

TITICI ALL-IN 28 - 3 599 €

Aj hliník môže byť exkluzívny a konkurovať napríklad karbónu. Presne taká je zliatina od Dedacciai pre rám gravelového bicykla TITICI ALL-IN. Špeciálna povrchová úprava je maximálne odolná voči oderu a opotrebovaniu. Vidlica je vyrobená z karbónu podľa vlastných inžinierskych výkresov. Exkluzivitu uzatvára 11-rýchlostná sada SRAM Apex 1, plášte Pirelli so šírkou 40 mm a komponenty v réžii značky Deda Elementi. Maloobchodná cena tohto bicykla je 3 599 €. Všetky podrobnosti nájdeš na MTBIKER shope.

TITICI ALL-IN 28

BMC URS ONE 28 - 2 999 €

Nebojíš sa postaviť na štart gravel pretekov? Si pripravený čeliť najrôznejším povrchom vo vysokom pretekárskom tempe? Potrebuješ na to bicykel, ktorý bude tvojou oporou, nech sa podmienky akokoľvek skomplikujú. A presne takým je URC ONE od švajčiarskej značky BMC. Okrem karbónového rámu a vidlice je vybavený aj špeciálnym elastomerom v zadnej stavbe, aby pohlcoval otrasy a vibrácie. Všetky detaily nájdeš aj v unboxingu. Výbava pochádza od SRAM-u a DT Swiss. MOC je 3 799 € a nájdeš ho na MTBIKER shope.

BMC URS ONE 28
Viac gravel bicyklov v rôznych cenových kategóriách nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade PR článok

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade

Vonku ešte ani poriadna zima nezačala, no s príchodom nového roku sa blíži aj nová sezóna. Čo tak doplniť horský bicykel cestným alebo sa s novým bicyklom posunúť na ďalšiu úroveň?
keyboard_arrow_up