Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?

Stálica medzi maratónmi sa stala otváračkou v rámci viacerých sérií. Okrem ŠBOT k tomu patrí Župný pohár a Slovenský pohár. Prostredie Malých Karpát patrí medzi obľúbené miesta, o čom svedčí aj každoročná vysoká účasť pretekárov. Poďme si teda spolu pozrieť propozície pretekov pre tento rok.

Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 pozvánka

Propozície

Preteky sa budú konať 20. apríla na futbalovom štadióne vo Svätom Jure. V ponuke nájdeme 3 dĺžky trás a kategóriu Family. Prihlasovanie bude prebiehať online formou cez formulár s cenou 30 € do 18. apríla. Tí, čo sa prihlásia skôr, dostanú v štartovacom balíku aj suveníry.

Prezentácia bude prebiehať v piatok 19. apríla na futbalovom štadióne od 16:00 do 20:00 hod. a v deň konania pretekov od 8:00 hod. až 20 minút pred štartom danej trasy. V rámci prezentácie je možné sa prihlásiť na preteky s cenou 36 € v piatok alebo 40 € v deň konania maratónu.

Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024

Trasy

V ponuke nájdeme až 3 možnosti pre klasické preteky a možnosť Family pre rodiny s deťmi. Dlhá trať ponúka 70 kilometrov s prevýšením 2 000 výškových metrov a so 4 bufetmi. Stredná trať je v dĺžke 42 kilometrov s porciou 1 200 výškových metrov a najkratšia trať má skoro polovičné hodnoty – 21 kilometrov a 550 výškových metrov.

Bufet nás čaká dvakrát na strednej trati a raz na krátkej. Stredná trať je určená aj pre ebike kategóriu, ktorá bude štartovať samostatne. Family trať meria 5 kilometrov s prevýšením 60 metrov.

Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024

Zázemie

Keďže si pretekári radi so sebou vezmú aj podporu, pre najmenších bude pripravená Škoda village s množstvom zábavy. Samozrejmosťou sú stánky od partnerov podujatia. Po pretekoch bude v cieli možné umývanie bicyklov, sprchy a úschovňa. Po dorazení do cieľa nás bude čakať občerstvenie a aj možnosť degustácie kvalitných svätojurských vín.

ŠKODA Svätojurský MTB Maratón 2024

Vyhlásenie výsledkov je naplánované na 15:00 hod. pre prvých troch najlepších v danej kategórii, ktorých čakajú bohaté vecné odmeny a pre všetkých je pripravená bohatá tombola, v ktorej môžete vyhrať aj Škoda Enyaq iV na týždeň. Takže neváhaj, trénuj a priprav sa na otvorenie sezóny v tomto roku. Viac informácií nájdete na stránke organizátora pretekov.
Zdroj fotografií: welovecycling.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škoda Svätojurský MTB maratón

calendar_today 20.04.2024
format_list_numbered 1. kolo - Škoda Bike Open Tour
format_list_numbered 1. kolo - Župný pohár
label MTB maratón
label Detské cyklo preteky
place Svätý Jur (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
keyboard_arrow_up