Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.

Bude to 8. ročník súťažného MTB maratónu, ktorý sa stal veľmi populárnym pre všetkých pretekárov z celého Slovenska. Preteky patria pod sériu Škoda Bike Open Tour, vďaka čomu sa stávajú viac atraktívne a okrem toho na maratónskej trati budú prebiehať majstrovstvá Slovenska v kategórii XCM. Všetko to vypukne dňa 18. mája 2024 a jedinou premennou je v tomto prípade počasie, pretože s tvojou účasťou sa už počíta.

Škoda MTB Maratón Rajecké TepliceŠkoda MTB Maratón Rajecké Teplice pozvánka

Prihlásenie a prezentácia

Zvykom už býva online registrácia na preteky so zaujímavým štartovným. Vybrať si môžeme štartovné bez štartovacieho balíčka, alebo s ním. V tom prípade je suma štartovného do 12. mája za sumu 27 až 30 €, v závislosti od vybranej dĺžky trasy. Neskôr je možné uhradiť štartovné aj v deň konania pretekov so sumou 40 €.

Prezentácia prebieha v areáli kúpaliska Laura už od piatku 17. mája v čase od 18:00 do 21:00 hodiny. V sobotu v deň pretekov od 7:00 hodiny rannej a uzatvára sa vždy 20 minút pred štartom danej trasy.

Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice

Trate

Mnoho pretekárov už pozná 3 dĺžky trás. Tá maratónska ponúka 80 kilometrov s porciou 2300 výškových metrov. Polmaratónska trať, určená pre kategóriu ebike a gravel, meria 50 kilometrov s prevýšením 1390 výškových metrov. Pre nadšencov a prvú skúsenosť s pretekmi je v ponuke hobby trať s porciou 18,5 kilometra a so 422 metrami prevýšenia. Táto trasa je určená aj pre kategóriu Family - teda pre preteky rodičov s deťmi.


Zázemie

Celé zázemie bude situované v areáli kúpaliska Laura Rajecké Teplice, kde sa môžeme tešiť na expozónu od partnerov podujatia, Škoda village pre deti a tiež oddychovú zónu pre doprovod a pretekárov. Okrem toho nás čaká bohatý sprievodný program. Pretekárov čaká po dojazde nápoj a teplé jedlo v cieli so sprchami a umývaním bicyklov. Tie je možné si následne odložiť do úschovne.

Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice 2024Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice

Po celom dni nás o 15:30 čaká vyhodnotenie, kde budú ocenení prví traja v každej kategórii a následne bohatá tombola s hodnotnými cenami. Okrem toho je v hre napríklad aj cyklistický nosič na ťažné zariadenie alebo Enyaq iV na týždeň od značky Škoda. Viac informácií nájdete na stránke usporiadateľa pretekov.
Zdroj fotografií: welovecycling.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škoda MTB Rajecké Teplice (MSR v maratóne)

calendar_today 18.05.2024 (ešte 12 dní)
format_list_numbered 2. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
label Detské cyklo preteky
place Rajecké Teplice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
keyboard_arrow_up