4iiii merače výkonu – jazdi ako profesionál

Patríte medzi cyklistov, ktorí poctivo trénujú, naháňajú kilometre a výškové metre a radi si zapretekajú? Wattmeter od 4iiii bude váš najlepší pomocník na ceste k zlepšeniu.

4iiii Innovations. so sídlom na úpätí kanadských Rocky Mountains, je spoločnosť zaoberajúca sa športovými technológiami. Venuje sa zlepšovaniu osobného výkonu prostredníctvom špičkových tréningových nástrojov, vrátane cyklistických meračov výkonu, monitorov srdcového tepu a cyklistických trenažérov pre vonkajšiu a vnútornú cyklistiku.

Spoločnosť sa snaží skonštruovať a postaviť nielen to najlepšie a najpresnejšie vybavenie, ale aj za dostupnú cenu, aby každý športovec mohol zlepšiť svoj tréning a výkon.

4iiii PRECISION 3+ PRO Powermeter4iiii PRECISION 3+ PRO Powermeter

Ak ste o nich ešte nepočuli, určite ste počuli o jednej z najvýznamnejších technológií od tohto výrobcu. V roku 1999 sa ešte spoločnosť volala Dynastream a priniesla do sveta športu malú, no nesmierne významnú technológiu - ANT+. Tá sa po čase stala štandardným komunikačným protokolom pre bezdrôtové fitness zariadenia. Nakoniec bola predaná spoločnosti Garmin.

Zariadenia 4iiii sme mohli vidieť aj v profesionálnom pelotóne a neobišli ani nášho Petra Sagana, ktorý s meračom výkonu od 4iiii vyhral Peklo severu, Paríž - Roubaix 2018. Dnes ich merače využíva široké spektrum športovcov v rôznych disciplínach – od cestnej cyklistiky, cez gravel až po horskú cyklistiku, triatlon či beh.


Najnovší prírastok

V polovici februára uviedla spoločnosť 4iiii Innovations na trh svoj nový obojstranný Powermeter PRECISION 3+ PRO s technológiou Apple Find My. Je to doteraz najpokročilejší merač výkonu od 4iiii, ktorý ponúka všetky funkcie merača výkonu Precision 3+, navyše s pridaným obojstranným meraním výkonu. Rovnako ako pri jednostrannej jednotke poskytuje presné údaje v rozmedzí +/-1 % pomocou patentovanej technológie 3D tenzometra.

Ponúka tiež funkciu automatickej detekcie terénu, ktorá bola špeciálne vyvinutá, aby zaručila optimálny výkon a neochvejnú presnosť na akomkoľvek jazdnom povrchu. Funguje na princípe funkcie akcelerometra pri hladkej jazde v ustálenom stave. V teréne či na štrku sa automaticky prepne na gyroskop. Okrem toho prináša aj obrovskú výdrž batérie – až 550 hodín, integrovanú funkciu Apple Find My, meranie vyváženia pedálovania vľavo/vpravo, efektivity pedálovania a efektivity krútiaceho momentu, čo umožňuje ešte detailnejší tréning a zážitok z výkonu.

Merače výkonu 4iiii
PRECISION 3+ PRO je skonštruovaný tak, aby zvládol tie najnáročnejšie podmienky, má stupeň vodotesnosti IPX7 a hmotnosť iba 29 g. S ultra nízkoprofilovým dizajnom je kompatibilný s väčším počtom rámov bicyklov ako kedykoľvek predtým.

Kvalitu výrobkov si všimol aj výrobca bicyklov Specialized. Spolupráca oboch spoločností sa začala pred šiestimi rokmi a vrcholí v sezóne 2024, kedy budú modely S-Works a Pro Tarmac, Aethos a Roubaix na komponentoch Shimano doplnené práve meračmi PRECISION 3+ PRO. Avšak nie iba Specialized, ale aj švajčiarsky výrobca bicyklov BMC oznámil, že svoje cestné bicykle Teammachine R 01, Teammachine SLR 01 a čerstvú novinku Roadmachine 01 vybaví týmto špičkovým meračom výkonu.

Merače výkonu 4iiiiMerače výkonu 4iiii, 4iiii PRECISION 3+ PRO

Obojstranné merače výkonu nájdete aj v našom MTBIKER eshope v podobe sady Ultegra FC-R8100 a top sady Dura-Ace FC-R9100. Fanúšikovia terénneho jazdenia sa čoskoro dočkajú aj sád pre horské alebo gravel bicykle.

Aj v dostupnejšej verzii

Nie všetci jazdci potrebujú to najlepšie, čo trh ponúka, no zároveň hľadajú spoľahlivosť a adekvátnu odozvu. Odpoveďou sú modely označené 4iiii PRECISION 3+. Je to jednostranný merač výkonu, umiestnený v ľavej kľuke. S výdržou batérie až 800 hodín, s presnosťou +/- 1 % a hmotnosťou iba 9 gramov, oproti kľuke bez merača, bude PRECISION 3 Powermeter vaším dôveryhodným tréningovým nástrojom. Avšak, označenie + značí, že tu bude aj niečo navyše. Ako pri vyššie spomenutej verzii PRO, aj tu nájdete airtag čip Apple Find My.

Sieť Apple Find My pozostáva zo stoviek miliónov zariadení Apple po celom svete a poskytuje jednoduchý a bezpečný spôsob, ako nájsť kompatibilné osobné položky pomocou aplikácie Find My na iPhone, iPade, Macu alebo pomocou aplikácie Find Items na hodinkách Apple Watch. To pomôže bezpečne sledovať svoj bicykel, ak pri ňom nebudete dlhšiu dobu, tiež získate prístup k zobrazeniam tréningu, sile, rýchlosti, kadencii, vzdialenosti, nadmorskej výške priamo na vašich hodinkách Apple Watch.


PRECISION 3+ disponuje takisto automatickou detekciou terénu v reálnom čase.
Či uprednostňujete jazdu na cestnom bicykli, graveli alebo horskom bicykli, merače na ľavej kľuke PRECISION 3+ v niekoľkých prevedeniach nájdete aj na našom MTBIKER eshope.

Nie iba kľuky…

Za nás, ako nadšencov cyklistiky, turistiky, behu a ďalších aktivít, jednoznačne stojí za zmienku monitor srdcového tepu 4iiii Viiiiva Bridge. Nie je to iba obyčajný hrudný pás, ale testovaný a overený produkt profesionálmi z cyklistického tímu QuickStep a tiež náruživými amatérmi vo viacerých športoch. Pokročilé meranie variability tepu robí Viiiiva desaťkrát citlivejšie než väčšina snímačov tepovej frekvencie. To je dobré pre zachytenie najcitlivejších srdcových frekvencií, meranie variability srdcového tepu a meranie úrovne pripravenosti na aktivitu.

Merače výkonu 4iiii
Vďaka Bluetooth a ANT+ je kompatibilný s väčšinou zariadení, vrátane smartfónov, hodiniek a tiež zariadení vo fitnesscentre. Je samozrejme vodotesný podľa protokolu IPX7 a má dosah 10 metrov.

Dizajn aj výkon

Spoločnosť 4iiii Innovations môže s hrdosťou oznámiť, že získala prestížne ocenenie iF DESIGN AWARD 2024. Víťazným návrhom v kategórii Bicyklové produkty sa stal PRECISION 3+ Powermeter s integráciou Apple Find My. iF DESIGN AWARDS organizuje každý rok najstaršia nezávislá dizajnérska organizácia na svete, iF International Forum Design GmbH so sídlom v Hannoveri.

Špičkové produkty 4iiii nájdeš v našom MTBIKER eshope. Viac informácií o produktoch, novinkách a technológiách na stránke výrobcu.
Zdroj fotografií: 4iiii
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: 4iiii Precision 3+ wattmeter - všetko potrebné

Test: 4iiii Precision 3+ wattmeter - všetko potrebné

V minulosti bolo pre mňa nemysliteľné mať na bicykli wattmeter. Dôvodom bola najmä vyššia cena, no, našťastie, doba postúpila a už je možné kúpiť wattmetre za úplne iné peniaze.
Test: SRAM Rival AXS Power Meter – fungujúce a dostupné watty

Test: SRAM Rival AXS Power Meter – fungujúce a dostupné watty

Ponuka na wattmeter priamo od značky SRAM vyzerá až príliš dobre. V čom je háčik?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
keyboard_arrow_up