Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom sobotňajšej štvrtej etapy na prestížnych pretekoch Pro Tour Tirreno - Adriatico. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale dosiahol v 252 km dlhej etape z Amélie do Chieti čas 7:24:50 h.

Druhú priečku obsadil v najdlhšej etape tohto ročníka Čech Roman Kreuziger z tímu Astana a tretí skončil Saganov tímový kolega - Talian Vincenzo Nibali. Obaja finišovali v rovnakom čase ako víťaz. Na podujataí štartuje aj druhý Slovák - Peter Velits, jeho umiestnenie v 4. etape zatiaľ nie je známe.

Na čelo celkového poradia sa dostal Američan Christopher Horner, ktorý v sobotu skončil na piatej pozícii. Z modrého trička vyzliekol Austrálčana Matthewa Gossa.

V nedeľu je na programe 5. etapa, ktorá povedie z Martinsicura do Prati di Tivo a meria 196 km. Práve táto etapa by mala rozhodnúť o celkovom víťazovi, je považovaná tento rok za kráľovskú.

Peter Sagan vyťažil v sobotu zo spolupráce celého tímu Liquigas-Cannondale. V kopcovitom teréne museli organizátori pre chlad a sneženie trasu etapy mierne pozmeniť. Rozhodovalo sa až v závere, Liquigas zrežíroval 6,5 km pred cieľom rozhodujúci náskok. Definitívu o výsledkoch etapy dalo až cieľové stúpanie v centre Chieti, v ktorom mal najviac síl práve Sagan.

V dnešnom telefonáte bol slovenský cyklista Peter Sagan oproti včerajšej bronzovej priečke nadmieru spokojný, pretože v závere etapy preukázal skvelé schopnosti a pripravil priaznivcom dramatické a pekné chvíle. ,,Som nesmierne šťastný! Už včera sme sa mohli radovať. V kútiku duše som veril, že to musí prísť. V našom tíme Liquigas-Cannondale bol dnes cieľ jednoznačný – vyhrať! Išlo sa na Vincenza Nibaliho a na mňa. Cítil som sa v pohode. Kedže etapa bola najdlhšia, veď sme sedeli v sedle vyše sedem hodín, tak sa išlo dosť pomaly. Až posledných päťdesiat kilometrov sa to zrýchlilo. Organizátori podujatia vymazali z trasy jeden kopec, pretože tam značne nasnežilo a zaradili o niečo kratší. V tom poslednom kopci som zaútočil a vyrazil som dopredu, ale keď som zbadal, že viacerí zostali so mnou, neťahal som už. Vzápätí nastúpil kolega Nibali, ja som dianie pozorne sledoval a pred poslednou zákrutou, keď som videl, že ho predbehol Kreuziger, som nastúpil ja a vyhral som! Spokojnosť bola veľká aj v tíme, takže je to skvelé, ale ešte nás čakajú ďalšie etapy. Chcem ešte pozdraviť priaznivcov na Slovensku, ktorí ma podporujú,“ skonštatoval 22-ročný slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý sa už nevedel dočkať večernej masáži.



Dvadsaťdvaročný Žilinčan dosiahol v sobotu ôsme víťazstvo na pretekoch ProTour a celkovo jedenáste na podujatí zaradenom do elitného kalendára WorldTour. Na Tirreno - Adriatico si pripísal druhé pódiové umiestnenie, v piatok bol tretí. Celkovo vybojoval na tohtoročných pretekoch v Taliansku už 9 bodov, v sobotu ich získal šesť.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:

4. etapa (Amélia - Chieti, 252 km): 1. PETER SAGAN (SR) Liquigas-Cannondale 7:24:50 h, 2. Roman Kreuziger (ČR) Astana, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale, 4. Danilo di Luca (Tal.) Acqua & Sapone, 5. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan - všetci rovnaký čas ako víťaz, 6. Johnny Hoogerland (Hol.) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team +8 s.

Poradie po 4. etape: 1. Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan 19:01:54 h, 2. Roman Kreuziger (ČR) Astana +7 s, 3. Cameron Meyer (Aus.) GreenEdge +13, 4. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +21, 5. Danilo di Luca (Tal.) Acqua & Sapone +22, 6. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack - Nissan +30

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up