GHOST SL AMR - trailový „chlapík“ s láskou k túram

Tak znie v skratke predstavenie radu štyroch modelov SL AMR 2018. Ide o celoodpružené, všestranné bicykle na svižnú a zábavnú jazdu v horách, so 130 mm zdvihom.

Bicykle sú postavené na hliníkovom alebo karbónovom ráme a základom pruženia je štvorčapový systém zavesenia zadnej stavby. Dalo by sa povedať, že sa jedná o skutočný univerzál do našich hôr, ktorý umožní svižnú jazdu do kopca alebo pri presunoch a dostatok zdvihu na cestu nadol aj po náročných chodníčkoch.


Ak dostanete chuť na trochu zdravého súťaženia, tak zvládne bez problémov aj nejaký ten maratón – najmä, ak vám nejde o výsledok, ale skôr o zážitok. V ponuke nájdete veľkosti S-XL, samozrejmosťou je komplet vnútorné vedenie bowdenov.


Prvý a ako jediný z nich je s 27,5" kolesami (ostatné sú 29-palcové) a nesie označenie SL AMR 3.7 LC. Je dostupný vo farbách čierna-červená. Karbónový rám, ako označuje LC v jeho názve, je osadený pružením zloženým z vidlice SR Suntour Aion LO-R a tlmičom RockShox Monarch RT Air. Pohon 3.7-mičky obsahuje 10-rýchlostný prehadzovač Shimano Deore RD-M6000 Shadow Plus, prešmykač Shimano Deore FD-M6020, radenie Shimano Deore SL-M6000, kľuky Shimano Deore FC-M6000 s dvoma prevodníkmi 34x24 a kazetu rovnako od Shimana s rozsahom 11-42 zubov. Vo výbave poteší aj teleskopická sedlovka JD Dropper Post, brzdy Shimano BR-M365 so 180 mm kotúčmi a kolesá z ráfikov Rodi Tryp na plášťoch Continental. DMOC je 2 399 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ďalší z trailovej rodiny GHOST na rok 2018 je v sivej farbe model SL AMR 4.9 AL. Ako označuje názov, jeho základom je hliníkový rám a 29" kolesá. Pruženie je v rukách SR Suntour Aion 35 RC DS a tlmiča RockShox Deluxe RT Air. Pohon je komplet v znamení Shimano XT s dvojprevodníkmi 36x26 a 11-rýchlostnou kazetou v rozsahu 11-42 zubov a v rovnakej rade Shimano XT sú aj brzdy. Nechýba teleskopická sedlovka JD Dropper Post a kolesá na ráfikoch Rodi Tryp. DMOC je 2 599 €.


Tretí v poradí je model SL AMR 6.9 LC. Základom tohoto bicykla je karbónový rám sfarbený kombináciou sivá-čierna a kolesá na ráfikoch WTB XC i25 veľkosti 29". Nájdete na ňom vidlicu RockShox Revelation RC Debon Air a tlmič RockShox Deluxe RT Air. Bike je osadený kľukami Truvativ Descendant s 32-zubovým prevodníkom, 12-rýchlostným prehadzovačom SRAM GX Eagle, radením rovnakého typu a kazetou SRAM XG v rozsahu 10-50. Vo výbave sú ďalej brzdy Magura MT Thirty 2 so 180 mm kotúčmi a teleskopická sedlovka JD Dropper Post. DMOC je 2 999 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


A nakoniec to najlepšie - SL AMR 9.9 LC. Tento trailový model od GHOST-u zaujme aj náročných. Je postavený na karbónovom ráme s 29" kolesami vo farebnom prevedení červená-čierna. Rovnako nechýba kvalitná výbava, počnúc vidlicou RockShox Pike RCT3, tlmičom RockShox Deluxe RT3 Air a brzdami Magura MT Fifty 4. Pohon sa skladá z kľúk Truvativ Descendant Carbon s 32-zubovým prevodníkom, kazetou SRAM XG v rozsahu 10-50, 12-rýchlostným prehadzovačom SRAM X01 Eagle so SRAM GX radením. Kolesá sú v znamení značky Syntace v prevedení M28. Trailové zameranie bicykla podčiarkujú plášte Maxxis Minion. DMOC je 3 899 €.


Presné špecifikácie a detailné informácie o jednotlivých modeloch sa dozviete na stránke ghost-bikes.com
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely -  Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Video: Drobnosti, čo robia veľké rozdiely - Ghost Riot Trail, Enduro a Full Party

Čo sú dnes moderné prvky na zábavu určených fullov? Ako vie značka zmeniť určenie jedného modelu na základe použitých komponentov?
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
keyboard_arrow_up