Zdroj: Facebook: Giro d'Italia

Chris Froome potvrdil svoju účasť s pokusom o hattrick, úradujúci šampión Dumoulin zatiaľ ešte vyčkáva a štartuje sa v Jeruzaleme. Zaujímavá zápletka sa môže začať...

Anglický jazdec s africkými koreňmi Chris Froome tento rok dokázal po dlhom čase zopakovať unikátne double 2 víťazných Grand Tour po sebe víťazstvom na Tour de France a Vuelte. Ak sa mu podarí uspieť ma Gire, tak môže získať teda hattrick troch po sebe idúcich najvýznamnejších etapových pretekov, čo je naozaj výnimočný počin. A aby toho nebolo málo, plánuje následne aj účasť na Tour de France, kde má opäť s tímom SKY tie najvyššie ciele.


"Je to pre mňa jedinečná situácia, byť víťazom Tour de France aj Vuelty a mať príležitosť vybojovať prvenstvo vo všetkých Grand Tour v sérii," povedal 32-ročný rodák z keňského Nairobi.


Obhajca celkového triumfu z roku 2017, Tom Dumoulin bol striedmejší vo vyjadrení. Na oficiálnej prezentácií budúcoročnej trasy najväčších talianskych pretekov 27-ročný Holanďan z tímu Sunweb zapózoval s víťaznou trofejou, a potom k svojmu programu povedal: "Viem už, ktoré preteky absolvujem, ale zatiaľ to nebudem prezrádzať. Stane sa tak 5. januára, keď máme tímovú prezentáciu, a tam oficiálne oznámime náš program. Takto si necháme ešte mesiac na kalkulovanie a možné zmeny."



Prvé dejstvo už v máji

Stoprvá edícia Giro d´Italia sa začne v piatok 4. mája časovkou v izraelskom Jeruzaleme a po 2 546 km vyvrcholí v nedeľu 27. mája kritériom v uliciach Ríma. Vôbec po prvý raz v histórii sa stane, že Giro d"Italia odštartuje na izraelskom území a preteky prestížnej Grand Tour (Giro d´Italia, Tour de France, Vuelta) sa presunú mimo Európu. Na trase bude osem horských dojazdov vrátane štyroch v záverečnom týždni pretekov. Chýbať nebude jedno z najstrmjších stúpaní na európskych cestách Monte Zoncolán v 14. etape, či tri alpské etapy s koncovkami na Prato Nevoso, Jafferau a Cervinii.

Jednoducho bude sa určite dať na čo pozerať a prípadný pokus Frooma môže tomu dodať zápletku navyše...

[Foto na úvode: Facebook: Giro d"Italia]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Druhý blok Starej dámy nás z Centrálneho masívu previedol do Álp. To znamená jediné – krásne vrchárske súboje, divoké zjazdy... a, samozrejme, niekoľko prekvapení.
Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
Tour de France 2023 - dráma ako má byť (1. časť)

Tour de France 2023 - dráma ako má byť (1. časť)

Máme za sebou prvý blok 110. ročníka Tour de France. A dojmy? Fantastické!
keyboard_arrow_up