Peter Sagan zakončil klasikársku jar štvrtým miestom na včerajších pretekoch Amstel Gold Race

Peter Sagan zakončil klasikársku jar štvrtým miestom na včerajších pretekoch Amstel Gold Race

O tom, že sezóna letí neuveriteľne rýchlo svedčí aj fakt, že Peter Sagan včera absolvoval posledné preteky jarnej časti. Ako sa mu počas nej darilo?

Náš cyklista sa musel na nedeľňajších pretekoch Amstel Gold Race vysporiadať s množstvom útokov. Zvládal to naozaj hrdinsky, ale napokon kapituloval 2 kilometre pred cieľom. Na únik Romana Kreuzigera a Michaela Valgrena (a neskôr aj Enrica Gasparotta) už nezareagoval, ale napriek tomu obsadil v cieli prvej z trojice prestížnych tzv. ardénskych klasík, skvelé 4. miesto. Takmer počas celých pretekov dlhých 263 km s 35 stúpaniami, si Sagan ako seberovný meral sily s najlepšími vrchármi v pelotóne.


"Tím urobil veľa práce v prospech Sagana v prvej časti pretekov. Najmä my sme sa starali o sťahovanie pôvodne až 15-minútového náskoku jazdcov v úniku," uviedol športový riaditeľ BORA - hansgrohe Jens Zemke na tímovom webe. Zároveň vyjadril kritiku na adresu Saganových spolujazdcov v závere pretekov: "V záverečných 40 km pretekov sme mu už nedali takú podporu, akú potreboval. V stíhacej skupine bol z nášho tímu sám a bolo väčšinou na ňom, aby zachytával nástupy. V poslednom momente to už nedokázal. Napriek tomu skončil na výbornom 4. mieste, ukázal silu. Boli to mimoriadne náročné preteky s vysokým tempom v závere."


Peter Sagan ako trojnásobný a úradujúci majster sveta počas uplynulej časti jarnej sezóny klasík, takmer neustále útočil v jednotlivých pretekoch na víťazstvo. Na úvodnej marcovej klasike v Taliansku - Strade Bianche (3.3.) skončil ôsmy, na monumente Milano Sanremo (17.3.) obsadil šieste miesto. Najhoršie umiestnenie zaznamenal v Belgicku na pretekoch E3 Harelbeke (23. 3.), kde došiel do cieľa dvadsiaty šiesty, ale už o dva dni neskôr po tretí raz v kariére, vyhral podujatie Gent-Wevelgem (25.3.).


Na monumente Okolo Flámska (1.4.) skončil Sagan na 6. mieste, hoci mal rozhodne formu na víťazstvo. Chuť si napravil o týždeň neskôr, keď vo veľkom štýle ovládol francúzsku Kráľovnú klasík - preteky Paríž-Roubaix a svoje jarné klasikárske predstavenie zakončil štvrtým miestom na včerajšom holandskom podujatí Amstel Gold Race.


K sumáru jarných súťažných aktivít Petra Sagana patrí aj úspešná účasť na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico v Taliansku, kde v troch etapách finišoval na druhom mieste a v celkovom hodnotení bodovacej súťaže obsadil taktiež druhú priečku.


"Bol som na tom dobre, ale zároveň som ešte cítil v nohách Paríž-Roubaix. Ak sa celkovo obzriem za klasikárskou jarou, bola z môjho pohľadu dobrá," skonštatoval Sagan po pretekoch Amstel Gold Race na webe BORA-hansgrohe.


Petra Sagana najbližšie uvidíme 13. - 19. mája na obľúbených etapových pretekoch Okolo Kalifornie v USA. Rekordne 16-krát tu už získal etapové a raz aj celkové víťazstvo.


Klasikárska jar 2018 v podaní Petra Sagana:
  • Strade Bianche (Tal.) - 8. miesto
  • Milano - Sanremo (Tal.) - 6. miesto
  • E3 Harelbeke (Belg.) - 26. miesto
  • Gent-Wevelgem (Belg.) - 1. miesto
  • Okolo Flámska (Belg.) - 6. miesto
  • Paríž-Roubaix (Fr.) - 1. miesto
  • Amstel Gold Race (Hol.) - 4. miesto
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Ardenské triple - čo sa nepodarilo Pogačarovi, dosiahla Volleringová

Ardenské triple - čo sa nepodarilo Pogačarovi, dosiahla Volleringová

Opona za jarnými klasikami padla a my máme možnosť zrekapitulovať si prvú časť cyklistickej sezóny. Medzi ženami je záver až prekvapivo nudný – pokiaľ SD Worx nespravil chybu, vyhral.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
keyboard_arrow_up