Servis a údržba – čo sa môže hodiť?

Bicykle všetkých kategórií sa bez údržby nezaobídu. Niektoré servisné úkony však pohodlne zvládnete aj v domácom prostredí a vo vlastnej réžii.

Ak k tomu pridáme aj pravidelnú údržbu, tak týmto môžeme predĺžiť životnosť všetkých komponentov, vrátane rámu. Tieto produkty na servis a údržbu vám k tomu môžu dopomôcť.

SKS Airworx plus 10.0

servis bike Servisná pumpa ponúka štíhle kovové telo s rukoväťou, ktorá je vyrobená z tvrdeného plastu. S jej pomocou môžete fúkať až na tlak 10 barov, čo zodpovedá 144 psi. V hornej časti taktiež nájdete aj manometer s vypúšťacím ventilom pre presné nastavenie tlaku pneumatiky. Výška 73 centimetrov umožňuje rýchle a pohodlné používanie a ušetrený čas môžete využiť na jazdenie alebo naháňanie tréningových kilometrov. Cena sa pohybuje okolo 40 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Brunox sprej na vidlice

servis bike Jedna z najviac citlivých častí bicykla na údržbu je bezpochyby pruženie. Predné pruženie a zadný tlmič potrebuje svoju dávku starostlivosti. Brunox Deo Spray udržuje tesnenie pružné a plne funkčné, stará sa a chráni kĺbové spojenia na zadnom tlmiči. Takisto prispieva k lepšej ochrane a konzervácii vnútorných a vonkajších častí predných a zadných tlmičov a pružín. S Brunox Deo Spray predĺžite životnosť všetkých pohyblivých častí. Cena sa pohybuje okolo 5 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Lezyne sada s nadstavcami

servis bike Spoločnosť Lezyne prináša odolný kompaktný račňový kľúč, s ktorým zvládnete jednoduchý servis a opravu svojho dvojkolesového miláčika. Disponuje jemným ozubením so západkou a reverznou páčkou. Dlhá životnosť je zabezpečená vďaka chróm-vanádiovej úprave. V balení sú 6-hranné imbusové bity od 2 mm až po 8 mm, hviezdicové bity T10, T25, T30 a ako bonus tu nájdete aj ploché či krížové bity pre skrutky. Cena sa pohybuje okolo 40 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Bianchi ochrana matných rámov

servis bike Ak máte matný rám, tak určite ste už uvažovali o jeho ochrane. Talianska značka Bianchi sa nezaoberá len výrobou a distribuovaním rámov a cyklistických komponentov. V jej ponuke nájdeme aj ochranné prostriedky, ktoré predĺžia ich životnosť a tie si zachovajú svoju kvalitu. A komu inému zveriť starostlivosť o svoj rám, ak nie jednému z najtradičnejších výrobcov? Balenie obsahuje 400 ml ochranného prostriedku a dávkuje sa prostredníctvom spreja. Cena sa pohybuje okolo 12 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Cyclon Brush Kit

servis bike Sada šiestich kief, ktoré sú navrhnuté tak, aby ste vyčistili každú časť bicykla. Medzi nimi nájdete kefy na čistenie rámu a komponentov náchylných na poškriabanie, taktiež na čistenie ráfikov a špíc. V balení nájdete aj kefy na očistenie hrubej špiny z pedálov, nábojov a kefku na čistenie kazety a pastorkov. Všetky sú vyrobené z odolného plastu a majú pogumované hrany, aby sa predišlo poškriabaniu vášho rámu. Cena sa pohybuje okolo 28 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Sram Dub BSA kľúč

servis bikePri servise je niekedy potrebné použiť aj veľmi špecifické nástroje. Jedným je Sram kľúč na stredové zloženie. Je určený pre stredové misky typu DUB BSA. Kľúč je navyše kompatibilný s momentovou račňou 3/8", aby ste mohli stredové zloženia utiahnuť tým správnym momentom. Je vyrobený navyše z odolného materiálu, a preto sa nemusíte báť poškodenia pri používaní s momentovou račňou, či bez nej. Cena sa pohybuje okolo 32 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pumpa Most PUMP-ONE

servis bikePumpa poskytuje odolné oceľové telo, s ktorým dokážete fúkať až na tlak 18 barov. Manometer umiestnený v spodnej časti poskytuje údaje v jednotkách psi a taktiež v baroch. Je dostatočne veľký a vďaka tomu odčítate tieto údaje bez problémov. Spodné nožičky sú pogumované, aby zabezpečili stabilitu pri fúkaní a zároveň dlhá hadica poskytuje dostatočný priestor pri fúkaní a servisovaní vášho bicykla. Cena sa pohybuje okolo 110 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.  

Feedback montážny stojan

servis bikeĽahký montážny stojan s vysokou odolnosťou je vybavený rýchloupínacou hlavou a do jej gumených čeľustí môžete umiestniť rám s priemerom až 48 milimetrov. Nosnosť sa zastavila na úrovni 38,6 kilogramu. Pri práci si môžete jeho výšku nastaviť od 90,5 centimetra až po 146 centimetrov. Vďaka technológii Slide-Lock Clamp je zverák schopný otáčania o 360 stupňov a celková hmotnosť je len 4,8 kilogramu. Cena sa pohybuje okolo 200 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite sada 5x150 ml

servis bikeAk hľadáte čistiace prostriedky na bicykel, ktoré je možné použiť aj na elektrobicykle, tak čistiaca sada Weldtide eCare ponúka 5 čistiacich sprejov na všetky typy údržby. S touto sadou nezabudnete na očistenie žiadnej časti bicykla. Vďaka nim vyčistíte kontakty, odmastíte svoju reťaz, následne ju namažete a aktívnou penou umyjete rám. Nakoniec s leštenkou a voskom ho ochránite a pripravíte na použitie v teréne. Cena sa pohybuje okolo 25 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tunap čistič bŕzd

servis bike Znečistené brzdové kotúče prinášajú slabý brzdný účinok a s tým sa spája vyššia miera nebezpečenstva. Tunap Sports čistič bŕzd odstraňuje prach a zvyšky olejov, ktorými ste mohli zašpiniť disky alebo piesty na vašich brzdách. Určite každého poteší, že čistič sa vyrába z materiálov, ktoré neškodia životnému prostrediu a nášmu zdraviu. Tunap Sports používajú aj tímy ako Bora-Hansgrohe či Bahrain-Merida. Cena sa pohybuje okolo 9 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Fabric multikľúč s nadstavcami

servis bike Tento multikľúč ponúka bity z nehrdzavejúcej ocele a ich dĺžka znižuje riziko ich straty. Táto vlastnosť navyše prispieva k lepšej dostupnosti skrutiek a ich následnému povoleniu či utiahnutiu. Dlhé telo multikľúča Fabric pomáha zvýšiť pákový efekt pri práci na bicykli. Sada obsahuje imbusové kľúče od 2 mm až po 8 mm a ako bonus tu máte ploché a krížové nadstavce. Celý multikľúč navyše šikovne zložíte a ten nezaberá veľa miesta. Cena sa pohybuje okolo 45 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up