Doplňte si domáci servis užitočnými nástrojmi

Správny cyklista by mal väčšinu bežných úkonov spojených so servisom bicykla vykonať sám. To však nie je možné, ak k tomu nemáte dostatok adekvátnych nástrojov.

Pozrime sa teraz na tie, ktoré sa vám v domácej dielni určite zídu.

Čistič reťaze Parktool Cyclone

cyklo naradie
Pre bezproblémovú funkciu reťaze nie je dostatočné len ju pravidelne mazať. Olej v spojení s nečistotami po čase vytvorí na jej povrchu nepríjemnú vrstvu, ktorú je potrebné odstrániť. K tomu vám pomôže čistička reťaze. ParkTool ponúka komplexnú očistu vďaka dvojici kefiek a magnetickému spodku, ktorý drží reťaz na svojom mieste. Kefky je možné po opotrebovaní vymeniť. Orientačná cena tohto produktu je 34 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Rex montážna fluórová vazelína

cyklo naradie
Pri inštalácii jednotlivých komponentov a predovšetkým tých, ktoré sa upevňujú prostredníctvom závitu, je potrebné použiť montážnu vazelínu. Tá dokáže ochrániť kovové časti pred stykom s vodou, zároveň vytvára mazací film, uľahčujúci montáž. Fluór-karbónové zlúčeniny odpudzujú vlhkosť, čím sa predlžuje životnosť častí. Využiť ho môžete počas celého roka. Cena sa pohybuje okolo 17 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

SKS Tom 18

cyklo naradie
Nielen do domáceho servisu, ale aj na cesty je určený multikľúč od SKS. S 18 funkciami zaručene pokrýva veľkú časť potrebných nástrojov pri klasickom servise bicykla. Nechýba v ňom šestica imbusových kľúčov, dve montážne páky, centrovací kľúč G14 a G15, plochý a krížový skrutkovač, Torx T25, rozťahovač brzdových doštičiek, otvárač a nakoniec ani nitovačka. To všetko v súčte váži prijateľných 184 g. Orientačná cena tohto produktu je 25 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Dynaplug kit

cyklo naradie
Ani bezdušové systémy nie sú nepremožiteľné. Väčšia diera v plášti môže znamenať koniec výjazdu. Proti tomu bojuje sada pre opravu poškodených bezdušových plášťov Dynaplug. Len 46 gramová kapsula v sebe uchováva viacero knotov s mosadznými hrotmi, mikro skalpel a zátku pre zabránenie prebytočného úniku tlaku pri oprave. Minimalistické rozmery ju predurčujú k povinnej výbave výkonnostného jazdca. Orientačná cena tohto produktu je 62 €. Viac informácií získate na tomto odkaze na tomto odkaze.

BBB Allroundkit

cyklo naradie
Výborným základom poriadneho domáceho servisu môže byť aj komplexný mix tých najpodstatnejších kľúčov a nástrojov. BBB vo svojej ponuke prináša práve takýto set, v ktorom nájdete asi všetko, čo budete potrebovať. Od imbusových kľúčov, cez mierku a bič na reťaz, nitovačku, kliešte či nadstavec pre uvoľnenie kazety a mnoho ďalšieho. Orientačná cena tohto produktu je 170 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Milkit Compact 35

cyklo naradie
Bezdušové systémy sa nezastaviteľne rozširujú takmer v každej oblasti cyklistiky. Je to predovšetkým horská, ktorá asi v najväčšej miere oceňuje ich funkciu. Milkit je nástrojom pre ľahšiu údržbu bezdušových systémov. Zjednodušuje manipuláciu s tmelom, jeho vstrekovanie a kontrolu objemu v plášti. Odbúra vás tak od zbytočného mrhania „mliekom“ a predchádza lepeniu sa ventilov. Cena sa pohybuje okolo 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Weldtite nitovač na reťaz

cyklo naradie
Či už ste doma, alebo na výjazde, mať po ruke spoľahlivý nitovač je vždy pozitívom. Weldtite je vyrobený z kvalitnej ocele, ktorá odoláva manipulácii pri spájaní a rozpájaní reťaze. Minimalistické rozmery a kompaktné spracovanie umožňuje pohodlné nosenie za každých okolností. Nechýba ani pomôcka pre uchytenie reťaze pri nitovaní. Orientačná cena tohto produktu je 13 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Momentový kľúč Range

cyklo naradie
Takmer každá skrutka na bicykli si vyžaduje vhodnú dávku sily pre adekvátne utiahnutie. K tomu poslúži momentový kľúč od Range so 14 rôznymi montážnymi hlavicami. Výhodou je aj už vopred prednastavené prepätie jednotlivých rozmerov, čím odpadá potreba neustáleho nastavovania sily. Kovový materiál rukoväte a hlavice odoláva aj dlhodobému používaniu. Orientačná cena tohto produktu je 82 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Tunap čistič vidlice a tlmiča

cyklo naradie
Uchovávať pohyblivé časti čisté, to je základným heslom k udržaniu funkčnosti súčastí bicykla a zároveň k predĺženiu ich životnosti. Tunap ponúka kompaktné balenie s rozprašovačom a zíde sa za každých okolností. Jeho čistiaci efekt je účinný pre všetky odpružené vidlice a rýchlo navracia potrebnú funkciu odpruženia. Orientačná cena tohto produktu je 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pumpa Fabric

cyklo naradie
Správny tlak je kľúčom k dokonalému jazdeckému zážitku. Pumpa od Fabric dokáže pomôcť pri domácom servise s pohodlnou manipuláciou, vďaka robustnej konštrukcii z opieskovaného hliníka. Spodná časť z plastu a veľký manometer uľahčujú adekvátne nahustenie plášťov. S maximálnym tlakom 9,7 bar je vhodná aj pre cestné bicykle. V balení sú prítomné nadstavce pre všetky druhy ventilov. Cena sa pohybuje okolo 74 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Finish Line Max Suspension

cyklo naradie
Okrem očisty je potrebné aj dostatočne namazať klzné časti odpruženia – či už ide o tlmič, alebo o vidlicu. Zníženie trenia prispieva k citlivosti a korektnému fungovaniu v každej chvíli. Finish Line je vhodné aplikovať pred každou jazdou. Okrem mazania ochraňuje gumové tesnenia a predlžuje životnosť vidlice. Dodávaný je v ekonomickom balení 266 ml s rozprašovačom. Orientačná cena tohto produktu je 9 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Knog Fang

cyklo naradie Servisného náradia nie je nikdy dosť a tým duplom, ak ide o dizajnový kúsok od značky Knog, model Fang, ktorý vás zaujme svojim ergonomickým tvarom. Telo vyrobené z kompozitu v sebe skrýva montpáky s magnetom, imbusy 4, 5, 6 a krížový skrutkovač, metrické a imperiálne pravítko či kľúč pre pevné dotiahnutie bitom. Malou vychytávkou je aj otvárač na fľašu piva. S náradím môžete ísť aj na palubu lietadla, nakoľko spĺňa normy TSA. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up