Sportful - overené výkonmi aj na Tour de France

Vysoká kvalita, funkčnosť, podarené dizajnové prvky a k tomu podpora nášho najlepšieho cyklistu - to je niekoľko plusových bodov pre túto značku.

Taliansky Sportful pozná u nás aj vďaka Saganovi široká verejnosť. Zaujímavý fakt je, že jej športová história sa začala v roku 1972 vďaka pretekom v bežeckom lyžovaní. Cyklistike sa začali venovať okolo r. 1985. Veľký boom pre nich v cyklistike nastal v r. 2002, keď túto značku začala voziť talianska repre a Sportful bolo vidieť na hviezdach ako je M. Cipollini alebo P. Bettini.


A ako bolo spomenuté na úvod, P. Sagan má Sportful tak v obľube, že je predpoklad, že ak by teoreticky zmenil tím, túto značku si presadí aj v novom pôsobisku. Nerád mení to, čo mu funguje, o čom sa už raz presvedčil. A čo môže Sportful ponúknuť nám bežným smrteľníkom v roku 2019? Poďme sa na to pozrieť.


Kolekcie

Výrobca rozdelil portfólio do kolekcií, kde nájdeme edíciu Peter Sagan Line, zvlášť verziu Bora - hansgrohe, z profi stajní ešte Bahrain Merida. Gravel jazdci majú svoju Supergiara a Giara, profi kvalita v civilnom dizajne Bodyfit Pro 2.0.

Fiandre sú funkčné veci do horších poveternostných podmienok a zimy a kolekcia Mint zas kvalitné oblečenie pre každého. Okrem toho, samozrejme, kopec príslušenstva, rukavíc, ponožiek, plášteniek…

Peter Sagan Line

Tento rok bude po dlhých 8 rokoch Peter oblečený v štandardnom drese svojej stajne. Nebude obliekať farby majstra sveta a ani národného šampióna (v Trnave vyhral jeho brat). Jediná zvláštnosť bude majstrovská dúha na rukáve ako pripomienka jeho titulov. Jeho fanúšikovia môžu voliť medzi oblečením Bora, alebo zvoliť jeden zo špeciálnych dizajnov. Kvalita je najvyššia a dizajn výnimočný. A s rukopisom Petra. Je to Joker.

Cena dresu sa pohybuje okolo 79.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Bodyfit Pro 2.0

Pre cyklistov, ktorí niečo na biku obsedia, alebo len pre tých, čo ocenia kvalitu, je tu top kolekcia v kvalite ProTour. Dresy sa delia na verziu Classics, Evo a Light. Zásadný rozdiel je v ich použití v závislosti od teploty a počasia. Všetky sú určené do tepla, no keď teplota klesne, je rozdiel, či je vonku 15 alebo 35 stupňov. Logicky, verzia Light je určená do najteplejšieho počasia, dresy su ľahké, priedušné, vybavené silikónovými gumičkami, sú aero a nezabudlo sa ani na reflexné prvky.

Cena dresu sa pohybuje okolo 99.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


V kolekcii nie sú len dresy, ale komplet výbava. Nohavice, dokonca v dvoch verziách, s profi vložkou, jedny vo verzii LTD X s odolnejším zovňajškom.

Cena sa pohybuje okolo 139.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Chuťovečkou je kombinéza s klasickými vreckami s názvom Bomber.


Fiandre

Keďže tu máme letnú sezónu v plnom prúde, nejdeme sa púšťať do zimných búnd. Ale aj v lete do chladného rána, alebo do zjazdu z nejakého Passo počas dovolenky využijete bundu Fiandre Light NoRain, ktorú neprefúka a na správnych miestach nepremokne a zároveň aj dýcha. Teda netrpí igelitovým efektom.

Cena sa pohybuje okolo 139.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


FIANDRE LIGHT NORAIN SS je moderná verzia krátkeho dresu a teplejšieho materiálu, ideálna opäť na chladnejšie, mokrejšie dni, alebo na stúpania do výšok napr. alpských vrcholov, kde teplota pri výške 2000 metrov môže nepríjemne klesnúť. Výborne teda zvláda zmeny teploty a podmienok.

Cena sa pohybuje okolo 119.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Skoro must-have je potom vesta z rovnakého materiálu.

Cena sa pohybuje okolo 99.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Rukávniky, nohávniky človek využije celoročne. Zahrejú a zároveň majú určitú vodnú odolnosť. Pozor pri praní, používať treba vhodné prostriedky, nech si tieto vlastnosti materiál udrží čo najdlhšie. To v podstate platí pre všetko funkčné oblečenie.


Vychytávkou je táto extrémne ľahká a skladná bunda Sportful HotPack Ultralight do zjazdov, či v prípade zhoršenia počasia.

Cena sa pohybuje okolo 149.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Mint

Ako je ponuka Sportful široká, si človek uvedomí pri kolekcii Mint. Krátke dresy, nohavice, dlhé varianty, vesty, bundy. A všetko za rozumné peniaze. Už len vybrať vášmu oku lahodiaci dizajn a vyraziť. Samozrejmosťou sú ženské modely, ktoré sú strihovo a dizajnovo prispôsobené.

Cena dresu sa pohybuje okolo 74.90 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.


V dnešnej dobe sa kladie dôraz nielen na funkčnosť, ale dôležitou súčasťou je aj dizajn. Tým podstatným ale zostáva správne zvoliť veľkosť. Oblečenie preto môžete vyskúšať, prípadne sa poradiť ohľadom výberu aj v MTBIKER centrum Hrádok. Dovozcom Sportful na Slovensko je Davorin.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
Tielko pod letný dres? Potenie pomáha alebo len otravuje?

Tielko pod letný dres? Potenie pomáha alebo len otravuje?

Dávať si ďalšiu vrstvu pod dres, keď je vonku teplo? Ako si vybrať konkrétny model funkčného tielka?
Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful -  prekvapivo užitočná

Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful - prekvapivo užitočná

Prečo je teplá spodná vrstva s krátkym rukávom výborný pomocník a ako si vybrať z ponuky viacerých modelov značky Sportful?
keyboard_arrow_up