Pozvánka: Kráľovské BajkoBranie MSR v MTB Endure - už tento víkend 13. - 14. 7. 2019

Pozvánka: Kráľovské BajkoBranie MSR v MTB Endure - už tento víkend 13. - 14. 7. 2019

KarbonKiller, Žiletka, Rasťodrom a ďalšie traily Kráľovského BajkoBrania na Branisku sa už skoro 10 rokov zarývajú hlboko pod kožu prachom a vyznávačom AMEN jazdenia na horských bicykloch. Pre mnohých sú míľnikmi v posúvaní možného a nemožného na dvoch kolesách.

Po pár rokoch budú traily BajkoBrania opäť dejiskom Majstrovstiev Slovenska v MTB Endure a zároveň 3. kolom premiérového Slovenského pohára v tejto disciplíne. V minulosti už u nás bolo pár kôl medzinárodnej EnduroXrace série, premiérové Majstrovstvá Slovenska v MTB Endure a hlavne úplne prvé oficiálne MTB Enduro preteky na Slovensku.


...ide o all-mountain jazdenie. Hlavným cieľom disciplíny enduro je univerzálny pretekový formát, ktorý je prístupný každému MTB cyklistovi a je zároveň dosť náročný aj pre profesionálov zvládajúcich rýchle jazdenie v náročných meraných rýchlostných skúškach. Enduro pretekári jazdia po trati zvyčajne v skupinách, čo umožňuje priniesť do celej akcie priateľské prostredie i spoločného súťaživého ducha. Pri enduro pretekoch nie je stres a napätie, ktoré je obvyklé pri klasických pretekoch horských bicyklov, ale atmosféra viac podobná dobrému pocitu z dňa stráveného bicyklovaním na krásnych chodníčkoch, v úžasnej krajine s kamarátmi. Ale ten pravý pretekový „kudlu na krv“ vás pohltí po odštartovaní každého meraného úseku.

Pre Majstrák sme vybrali porciu šiestich najlepších meraných trailov na pohorí Braniska, ktoré vás vyskúšajú vo všetkom, čo sa skrýva za písmenkami MTB ENDURO.


Toto vás čaká a neminie

Kategória ELITE: 38 km/1 650 v. m


6x RS časový limit 6:30
  • RS1 – Rasťodrom
  • RS2 – Žiletka
  • RS3 – KarbonKiller
  • RS4 – Marková skratka (celá)
  • RS5 – Letisko
  • RS6 – Motorest

Kategória HOBBY: 33 km/1400 v. m

5x RS časový limit 6:30
  • RS1 – Rasťodrom
  • RS2 – Žiletka
  • RS4 – Marková skratka (celá)
  • RS5 – Letisko
  • RS6 – Motorest

Informácie o parametroch trate MSR 2019 na tomto odkaze sú informatívne. Presné parametre sú v popise tratí.

Čo sa skrýva za názvami meraných trailov?

RS1 Rasťodrom - 1 650 m/-290 m, +10 m

Najmladší z našej ponuky vedie cez všetko, čo les dal... prírodne vlny, tobogány, veľké kamene a hrabanka častokrát riadne z kopca, miestami pár wattov do kopca. Prvá RS vás nastaví do tej správnej pretekárskej „kómy“... neviem či budete viacej točiť nohami, alebo rukami...


RS2 Žiletka – 900 m/-180 m, +5 m

Pre zmenu jeden z najstarších z čias 26-tkových “pevňákov”, kde ostrý kamenný hrebeň nedĺži nič svojmu menu a potom vlna za vlnou sa valí...


RS3 KarbonKiller – 1 520 m/-170 m, + 15 m

Legenda, ktorá žerie karbónové rámy a ego mnohých riderov. Trail, ktorý má svoj flow, ale určite si ho musíš zaslúžiť a nájsť ho v hlave. Poriadne prepumpovať mnoho rockgardenov a ustáť oveľa viac úsekov z kopca. Hlavne mať hlavu na mieste, aby nezožral aj teba…


RS4 Marková skratka (celá) – 1 480 m/-255 m, +10 m

Skratka je cesta dlhšia a o to náročnejšia. Po kolmici v kamennej moréne príde odmena v prírodnom koreňovom buggy. Kúsok šliapavého ihličnatého trailu vás pošle do predĺženia skratky. Do hrabanky na pár kolmíc a pár zavretejších “vracákov”. Na jednu povinnú ľavotočivú cez pár koreňov.


RS5 Letisko – 1 570 m/-280 m, +10 m

Nekonečno zátačiek rôznych polomerov a prekvapení. Brzda-plyn... keď máš na zátačky oko, menej brzda, viacej plyn...


RS6 Motorest – 1 870 m/-290 m, +35 m

Na záver najväčšia porcia prírodného flow trailu, plného koreňových výhybiek s pár "vracákmi". Čím viac ho pustíš, tým skôr a viac chutí pivo na motoreste. Len pozor na výhybky, aby ste došli na správne koľaje...


Tréning

Oficiálny tréning je v sobotu 13. 7. 2019 od 9:00. Shuttlovanie – vývozy autom počas tréningu sú dovolené len po cestách určených na verejnú dopravu. Shuttlovanie za zákazovými značkami budeme trestať okamžitou diskvalifikáciou.

Návrat z RS1 – Rasťodrom
Z Dúbravy po ceste 3219 a 18 do sedla Branisko (Chvala Bohu) začiatok RS2

Navrat z RS2 – Žiletka
Z cesty 3218 medzi obcami Korytné a Poľanovce, po ceste 3218 a 18 do sedla Branisko (Chvala Bohu) – chaty. Cieľ RS5. Pri chatách je možnosť parkovať.

Trate sú celosezónne používané traily a chodníky. Berte ohľad na všetky pravidlá a ostatných ľudí užívajúcich si les i cestné komunikácie.

Prihlásenie a registrácia

Prihlásenie na tomto odkaze. Prihlásenie a registrácia na mieste je možná v sobotu 13. 7. 2019 v priestore štartu od 17:00-20:00. Poučenie pretekárov bude 13. 7. 2019 o 20:00. Nie je možne sa prihlásiť a registrovať v deň pretekov 14. 7. 2019.

Ubytovanie a strava

Možnosť ubytovania, kempovania a stravy priamo v zázemí.
Kontakt: +421 907 917 357 Štefan Palenčár


Fair play

Všetkým nám ide o skvelý zážitok – žiadna sekunda, či výsledok nestoja za to, aby sme ľubovoľne ohrozili alebo poškodili ostatných pretekárov či verejnosť. Pretekáme sa v horskej cyklistike, kde umenie je zvládať bicykel a nie mať „široké ramená", či pomocníkov.

Účastníci pretekov sa musia správať športovo a tolerantne ku všetkým pretekárom všetkých kategórií. Umožniť rýchlejším účastníkom, aby ich predbehli bez prekážania a to hore aj dole kopcom. Rovnako rýchlejší pretekári musia brať ohľad na pomalších, technicky menej zručných pretekárov. Je naším spoločným záujmom vyhnúť sa nepríjemným kolíziám a zbytočným zraneniam. Žiadna sekunda, či výsledok za to nestoja!

Nebezpečné správanie akéhokoľvek druhu voči iným pretekárom vedie k okamžitej diskvalifikácii. Takto nešportovo počínajúci si pretekár bude upozornený, prípadne až diskvalifikovaný. Skrátenie si trate vedie k okamžitej diskvalifikácii. Mimo vyznačené občerstvovacie zóny je vyhadzovanie akýchkoľvek odpadkov prísne zakázané a vedie k okamžitej diskvalifikácii. Trasa vedie chráneným územím, preto buďte ohľaduplný k prírode a jej obyvateľom.

Traily Kráľovského BajkoBrania už roky fungujú hlavne na dobrých vzťahoch s domácimi. Dobré vzťahy sa ťažko budujú a veľmi ľahko ničia. Preto vás všetkým prosíme o rešpektovanie pravidiel pri trénovaní a rovnako aj pri samotných pretekoch.
report_problem Našiel si v texte chybu?

3. kolo - Slovenský pohár Enduro

calendar_today 14.07.2019
format_list_numbered 3. kolo - SP EN
label Enduro
place Branisko (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
Z kancelárie na Enduro World Series - 6. časť

Z kancelárie na Enduro World Series - 6. časť

Zúčastnil som sa svetového pohára v endure. Skončil som na 110. mieste. Takto sa to stalo.
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up