Výbava pre enduro jazdca - odolnosť a spoľahlivosť

Na celodenné výjazdy plné náročných zjazdov a nepredvídaných situácií sa treba radšej pripraviť. Výborne vie pomôcť aj vhodne zvolená výbava, niektoré kúsky si dnes predstavíme.

Ghost AMR 15L


Batoh od Ghost poslúži svojou veľkosťou na jednodňové použitie - vopcháte doň športovú bundu alebo náradie pre každý prípad. Ergonomicky spracovaná zadná chrbtová časť pevne drží pri výšľapoch a v zjazdoch je možné sa poistiť aj bedrovým pásom s dodatočným vreckom. Odolný materiál dopĺňa konštrukcia s hlavným vreckom a ďalšie 2 nájdete na bokoch batohu. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 120 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


DMT E2 Enduro


Súlad medzi jazdcom a bicyklom je cestou k bezpečnému a radostnému jazdeniu. Moderné topánky DMT E2 s SPD sú už na prvý pohľad orientované na gravity disciplíny. Zosilnená špička a zadná časť, šnurovanie s dodatočným robustným suchým zipsom alebo zvýšená oblasť členka chránia jazdca aj v neľahkých chvíľach. Členitá podrážka z Vibramu zaisťuje priľnavosť aj mimo bicykla. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 140 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


PTN Rokkline


V poslednom období sa vložky do plášťov stali populárnymi najmä vďaka možnosti pokračovať v jazde aj pri defekte. PTN Rokkline sú vyrobené z technopolyméru s konštrukciou uzatvorených komôr. Zníženie adhézie prispieva k odolnosti vložky a bojuje proti strate energie pri pedálovaní. Výhodou je aj kompatibilita s každým ráfikom bez potreby ho modulovať. Dostupné vo viacerých veľkostiach. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 70 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


milKit konverzná sada


Pri servise bezdušových systémov pomôže riešenie od milKit. Aplikácia tmelu a čistá manipulácia je docielená striekačkou pre presné dávkovanie a ventilmi, skrz ktoré ho doplníte bez potreby spúšťať tlak v plášti. Systém funguje so všetkými druhmi ráfikov. Set obsahuje striekačku, 2x ventil, tmel a bezdušovú pásku. V balení je kľúč na demontáž ventilku a ihla striekačky pre plnenie tmelom. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 55 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Karpos Teck Evo


K výbave, samozrejme, patrí aj oblečenie. V tomto prípade letný MTB dres na blížiace sa horúce dni. Model Teck Evo je vďaka materiálu K-Sense určený pre adekvátne odvádzanie potu a chladenie, zatiaľ čo dvojité a kryté stehy zlepšujú trvácnosť a zvyšujú pohodlie. V zadnej časti nechýba vrecko so zipsom, reflexné prvky alebo efektívne kryté zipsy YKK. Hmotnosť je 138 g. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 80 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Prologo Chameleon


Gripy od Prologo sú zaujímavým spojením cestnej a horskej technológie v otázke správneho úchopu. Vďaka bočným hliníkovým zámkom sa nemusíte báť o pretáčanie či zosúvanie z riadidiel. Samotný materiál úchopu spočíva v páske One Touch, ktorá ponúka dostatočný grip bez ohľadu na poveternostné podmienky. Vďaka tomu ju je možné vymeniť za novú a pokračovať v používaní. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni okolo 35 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Alpina King Carapax


Aj Alpina vo svojej ponuke prináša hybridnú prilbu, ktorá navyše znižuje hmotnosť takmer na úroveň bežných modelov. Chránič brady a robustný šilt je možné odobrať. Viacero technológií, ako Edge Protect, Ceramic a ďalšie pomáhajú pri bezproblémovom používaní tejto prilby. Predĺžená zadná časť navyše chráni aj oblasť zátylku. Má 17 vetracích otvorov a jej hmotnosť sa zastavila na číšle 460 g. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 160 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Amplifi MKX


Netradičný a pokrokový spôsob ochrany kolien - to je charakteristika chráničov Amplifi vytvorených na jednej strane z pohodlnej pleteniny elastického materiálu a na strane druhej z 3D chrániča v tvare včelieho plástu. Bezšvová technológia a protišmykové spracovanie koncových lemov návleku prispievajú ku komfortnému noseniu a istote udržania stálej pozície na kolene. Hmotnosť je 250 g. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 80 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Kellys Rampart Knee


Dostupným spôsobom ochrany vašich kolien je aj chránič Kellys Rampart, vyrobený z polyuretánovej peny E3T. Jej cieľom je účinne absorbovať nárazy pri zachovaní zníženej hmotnosti chrániča a ohybnosti kolena. Neoprén a vonkajší materiál odolný voči oderu je doplnený silikónovými lemami a suchými zipsami v hornej a spodnej časti chrániča. Pri praní stačí E3T penu jednoducho vybrať. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 68 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


CTM Mini TORC+


Pre dostatok tlaku v každej situácii je dobré mať po ruke pumpu, ktorá je výkonná, ale súčasne spratná a neprekáža. Model Mini TORC+ je vyrobený z duralu a plastu s dĺžkou 25 cm. Dokáže hustiť až na tlak 80/120 psi v dvoch módoch - HV (vysoký objem) a HP (vysoký tlak). Univerzálne použitie pre auto a galuskové ventily podtrhuje sklopná T-rúčka. Dodávaná je s držiakom na rám bicykla. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 12 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up