Jazda v teréne - čo sa môže hodiť?

Zajazdiť si poriadne po lesných cestičkách, užiť si dlhé zjazdy dolu kopcom a občas prísť poriadne zablatený má svoje čaro. A vhodná výbava túto radosť len umocní...

Abus TrailPaver


AntiCage technológia zvyšuje ochranu pri páde vyššou pevnosťou, kompaktnosťou a stabilitou materiálu. Špeciálne odvetranie zabezpečuje 16 výstupných a 7 vstupných otvorov. Vhodná je aj pre ľudí s dlhými vlasmi. Príjemným doplnkom je držiak okuliarov na zadnej strane prilby. Vďaka technológii Zoom Ace je nastavovanie veľkosti skutočne jednoduché s možnosťou individuálneho prispôsobenia. Dostupná je v olivovo-zelenej farbe. Cena sa pohybuje okolo 140 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

X-BIONIC® Energizer 4.0


Funkčné zóny, ktoré sa starajú o termoreguláciu, sú umiestnené s maximálnou presnosťou na miestach, kde sú najúčinnejšie. Jedinečný 3D Bionic Sphere® System má tú vlastnosť, že v zime hreje a v lete chladí. Je umiestnený v oblasti hrudníka a na chrbáte. Vďaka tejto technológii môžete nátelník nosiť celoročne. Nakoniec treba spomenúť ešte jednu praktickú vlastnosť a tou je redukovanie zápachu a množenie baktérií, vďaka Skin NODOR®. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Vortex platničky


Jazda v teréne často prináša dlhé zjazdy a v týchto úsekoch sa najviac opotrebúvajú práve brzdové platničky. Od štýlu jazdy ale aj od frekvencie výjazdov závisí, ako často ich budete musieť meniť. Organické brzdové platničky vhodné pre kotúčové brzdy sú vyrobené s prímesou kevlaru. Tento materiál si aj napriek nízkej hmotnosti uchováva pevnosť. S tým je spojená aj dlhšia životnosť, takže ďalšia výmena bude potrebná o niečo neskôr. Cena sa pohybuje okolo 9 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Absolute Black


Anglická značka Absolute Black patrí k najväčším svetovým výrobcom oválnych prevodníkov. Ich filozofiou je fakt, že akákoľvek časť na bicykli sa dá zlepšiť, tak prečo nie prevodník. Oválne prevodníky napomáhajú k prekonávaniu mŕtveho bodu počas šliapania do kopca a zvyšujú efektivitu jazdy. V ponuke je veľké množstvo prevodníkov, s rôznym počtom zubov, spôsobov uchytení a určite si vyberiete. Či už jazdíte horský alebo cestný bicykel. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Rootage


Model Rootage má vo vonkajšom plášti integrované karbónové platničky, ktoré zabezpečujú zvýšenú ochranu hlavy jazdca. Vnútorné polstrovanie je antibakteriálne a spolu s ventilačnými kanálikmi budete mať dokonalé odvetranie. Hmotnosť prilby je 350 gramov. Systém úchytu hlavy Run Ergo Flex umožňuje pohodlné nastavenie. Patrí k najbezpečnejším enduro prilbám na trhu. Je extrémne robustná a pritom ľahká. Cena sa pohybuje okolo 170 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pirelli Scorpion XC S 29x2.2


Taliansky výrobca, ktorý dodáva pneumatiky aj pre Formulu 1, prináša model Scorpion. Tieto MTB plášte ponúkajú vysoký profil dezénu. Vďaka tomu má plášť lepšiu priľnavosť na rôznych druhoch povrchu. Vo verzii Lite má plášť nižšiu hmotnosť a menší valivý odpor. Použitie špeciálnej textílie zníži riziko defektu na minimum. Určený je pre ráfiky so širším profilom a je možné použiť aj bezdušový systém TubeLess Ready. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rex Black Diamond


Náročné výjazdy, preteky a hlavne radosť z maximálne využitej energie, ktorú vkladáte do šliapania - to je Black Diamond, ktorý dokonale pripraví vašu reťaz na novú jazdu. Neobsahuje riedidlo a je vyrobený unikátnou receptúrou s prímesou nanočastíc, vďaka ktorým má mazivo najmenší odpor než väčšina konkurenčných mazív na trhu. Ideálny je aj pre zaneprázdnených, pretože po nanesení je možné hneď jazdiť. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Amplifi MKX Knee


Kolenné chrániče s perfektným dizajnom. Model pre tento rok je dlhší, aby zabezpečil lepšiu ochranu vášho kolena. Pleteninový návlek má lemy ukončené protišmykovým povrchom, aby dokonale sedel na svojom mieste. Integrovaný 3D chránič má vzor v tvare včelieho plástu. Chrániče sú priedušné a perfektne odvádzajú vlhkosť. Sú komfortné a ani nebudete vedieť, že ich máte na nohách. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
Výbava do náročného terénu - bezpečnosť aj štýl PR článok

Výbava do náročného terénu - bezpečnosť aj štýl

Zlepšovanie jazdy a jazdného štýlu občas vyžaduje aj pokročilejšiu výbavu - či už technologicky, alebo z hľadiska bezpečnosti. Tieto produkty preto určite neprehliadni.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up