Unboxing: Ghost FR AMR 4.7 AL - hlavne smerom dole

Aktuálne prevedenie modelu „FRAMR“ v sebe spája kľúčové slová ako freeride, trail, enduro a bikepark. Ako vyzerá model 2020?

V dnešnej dobe sa hranice medzi jednotlivými kategóriami jazdenia posúvajú, strácajú alebo vznikajú úplne nové. Pri strojoch na trail alebo enduro sa hrá aj na hmotnosť, čistokrvný freeride by mal zase hlavne veľa vydržať. Spojenie týchto atribútov je vidieť aj na aktuálnom modeli FR AMR pre rok 2020. Je dobré, že nezostal zaškatuľkovaný a reflektuje na aktuálne trendy jazdenia. Okrem toho, že pohltí tie najbrutálnejšie úseky trailov, nebude sa brániť ani výšľapom do kopca.

Špecifikácia a geometria


Unboxing

Ak by vám kuriér priniesol domov takúto krabicu, z bočného pohľadu by ste to doma uhrali na to, že to nie je nový bike. Žiadne veľké nápisy a ani obrázky. Až podľa detailov sa dá vytušiť, čo bude vo vnútri.


Po otvorení krabice je vidieť, aký kusisko biku nás vo vnútri čaká.


Ak môžeme posúdiť náročnosť skladania, tak okrem teleskopky, kde je potrebné osadiť páčku a lanko ovládania a upraviť jeho dĺžku, nič zložité budúceho majiteľa nečaká.


Pri Ghostoch sme zvyknutí, že chodia už z fabriky pekne nastavené, zvyčajne nie je treba nastavovať radenie alebo šúchajúce kotúče.


Pri popise biku začnime rámom. Je vyrobený z hliníka a model 4.7 je základným prevedením. K dispozícii sú 4 veľkosti a kabeláž je vedená interne. Naživo vyzerá výborne jeho farba Classic Tan/Jet Black. Po slovensky piesková?


Viac si môžeme povedať o zadnej stavbe a pružení. Tlmič Fox Van RC Coil 165 mm spolieha na pružinu, čo by malo uľahčiť oproti vzduchu údržbu, zase vo výšľapoch treba počítať s miernym pohupovaním. Spolupracuje so zadnou stavbou a novým uchytením, reťazové vzpery majú väčší priemer a vahadlo je z jedného kusa.


Vpredu pracuje vidlica RockShox 35 Gold RL so 160 mm v uhle 64,5° pre ľahšie prekonávanie prekážok.


Ak ideme podľa dôležitosti, ďalšie spomenieme brzdy. Sú to TRP G-Spec Trail SL 4/4 Piston 203 mm Disc, čo zjednodušene nazveme ako „štvorpiestiky“ a poriadne veľké disky.


O pohon sa stará SRAM SX s 12 prevodmi, prevodník 32 zubov vrátane vodítka reťaze.


Hravosti má pomôcť menší rozmer kolies 27,5”. Predné koleso Syntace V30 15x110 mm je so širším obutím Maxxis Minion DHF 3C MaxxTerra Exo+ 27.5x2.5 a zadné koleso Syntace V30 12x148 mm má prevedenie plášťa Minion DHR II MaxxTerra Exo+ 27.5x2.4.


Sedlo vyzerá výborne a je od značky Ergon, model SMD2 Comp. Od tejto značky sú aj gripy. Riadidlá sú v slušnom rozmere 780 mm a spolu s predstavcom nesú nápis Ground Fiftyone.


Hmotnosť "neuletela" a k tomuto číslu sa dnes bežne blížia aj biky zo sveta AM.


Takto vyzerá kompletne pripravený bicykel na jazdu.


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 2 499 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, iné prevedenia modelu sú na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: Ghost Riot Trail Full Party – párty na trailoch

Unboxing: Ghost Riot Trail Full Party – párty na trailoch

Nový vzhľad, technológie, netradičné farby – presne tieto slová vystihujú nový Ghost Riot Trail Full Party.
keyboard_arrow_up