Na bicykli so psom? WeLoveCycling vám poradí, ako na to

Ak ste zanietený cyklista, o čom ani nepochybujeme, tak určite ste už vyskúšali všetky dostupné terény, akými sú asfalt, nespevnené cesty či lesné chodníky.

Na svojich výjazdoch ste videli kus sveta a zjazdili množstvo trás. Možno ste zažili aj jazdu pri mori, vo vysokých horách či na dlhých rovinách. Na týchto cestách ste mohli byť sami a mali ste možnosť dokonale si vyčistiť hlavu. Ak ste boli s kamarátmi, tak ste utužili priateľstvá, s partnerkou či partnerom ste zažili romantické chvíle. Veľa zábavy sa dá zažiť aj s deťmi. Jedného spoločníka ste ale pravdepodobne na výjazde nemali. Väčšina z vás má doma psa, ale boli ste si s ním už zajazdiť?


Na stránkach WeLoveCycling ste mohli nájsť článok, ktorý bližšie predstavil túto formu jazdenia. A budete prekvapení, koľko možností máte. Vôbec nie je nutné, aby ste mali špeciálne plemeno psa. Celkom postačí aj rasa strednej veľkosti či dokonca taký Jack Russell je skvelým spoločníkom na bicykel.

Ak váš pes doteraz väčšinu času ležal na gauči a čakal na váš návrat z cyklovýjazdu, nemali by ste mať na neho hneď od začiatku veľké nároky. Skúste ho najskôr vziať prebehnúť sa. Aj beh so psom má svoj špeciálny názov a je to tiež skvelá zábava. A počuli ste už o športovej disciplíne s názvom bikejöring? Viac detailov sa dočítate v spomínanom článku na stránkach WeLoveCycling.


Ak máte predsa len oveľa menšie psíky, stále sú rôzne možnosti aj pre vás a nemusí to byť len prútený košík na riadidlách. Je síce pravda, že ak by mal sedieť hodinu v prepravke, asi ho to nebude baviť, ale vždy máte možnosť previesť sa za mesto a tam ho pustiť vybehať sa po lúkach. Vy si zatiaľ môžete spraviť s partnerkou/partnerom piknik, alebo si zabehať s ním. Váš pes bude vďaka pohybu zdravý a hlavne spokojný, a to za to stojí.


WeLoveCycling na svojich stránkach priniesol aj ďalší obsah, ktorý sa venoval téme cyklistiky a zvierat. Napríklad v tomto článku sa môžete pozrieť na stretnutia zvierat s cyklistami. Častokrát sú to veľmi nepríjemné a nebezpečné situácie. Preto si na cestách dávajte pozor a tiež myslite na našich zvieracích priateľov.

WeLoveCycling je portál, ktorý sa venuje cyklistike. No nielen táto téma je zastúpená v ich obsahu. Na ich stránkach nájdete rôznorodé články, ktoré sa týkajú výživy, nových vedeckých štúdií, prezentujú zaujímavé cyklotrasy na Slovensku a podobne. Sledujte ich stránky a nič vám neunikne.

Zdroj fotografií: welovecycling.com/sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Poďte sa so mnou pozrieť na našu minuloročnú dovolenku, ktorá možno poslúži ako motivácia či inšpirácia do práve rozbiehajúcej sa sezóny.
Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
Na čo pozerať pri výbere brzdového kotúča?

Na čo pozerať pri výbere brzdového kotúča?

Pokiaľ ste toho názoru, že na veľkosti a ani na hrúbke nezáleží, tento článok pre vás asi nebude vhodný.
keyboard_arrow_up