Unboxing: Pinarello PRINCE FX disk 2021 -  prezlečený top model

Najnovšie technológie značky Pinarello z topky F12 prenesené na model PRINCE, vďaka čomu si svet vysnívaných bicyklov užije ešte viac znalých cyklistov.

Tento článok odporúčame otvárať s tým, že si vychutnáte pekný stroj a netreba sa vopred nadychovať k tomu, ako naložíte značke za cenu. Pinarello nie je pre každého, je to ako oblečenie od módneho návrhára. Samozrejmá je kvalita, dizajn a technológie, ale zároveň je to vec emócií, sympatií a splnených snov.

Model PRINCE má za úlohu ponúkať geometriu a technológie top modelu v dostupnejšom kabáte. Cyklista takto dostáva príležitosť vstúpiť do sveta značky, ktorá je poslednú dekádu najúspešnejšia na najprestížnejšom cyklistickom poli, na TDF. Takže ak nejaké Pinarello vlastníte, pri jazde na ňom na sekundu privriete oči a už v predstavách útočíte na žltý dres, za hlavou počujete televízne vrtuľníky .

Špecifikácia


Unboxing

Krabica ako každá druhá, špeciálne je miesto, odkiaľ k nám s medzizastávkou docestoval jej obsah. Sever Talianska je ideálna oblasť na jazdenie a prípadnú návštevu firemných showroomov viacerých svetových talianskych cykloznačiek.


Značka Pinarello si potrpí na individuálny prístup, preto aj na ich webe nenájdete finálnu ponuku kompletných bicyklov. Je to skôr výkladná skriňa, ktorá vám ukáže smer, finálnu cestu si vyberiete už sami.


Kompletizácii predchádza odstránenie obalov, ktoré chránia cenný obsah krabice.


Potrebné súčiastky, podložky a šróby našli miesto v obrandovanom vrecúšku, takže sa vám ani neskôr nič nestratí. Čím vyhráva SRAM nad Shimanom, je určite balenie ich komponentov.


Poďme sa bližšie pozrieť na rám. Ako sme spomínali v úvode, jedná sa o rám vychádzajúci z topky F12. Najvyšší model je vyrobený z karbónu od značky Torayca s označením T1100, čo je považovaný za aktuálny technologický strop. Model PRINCE FX je z karbónu T900, model PRINCE z T700. Takmer identické vlastnosti, len pár gramov navyše.


TiCR v názve modelu znamená kompletné vedenie káblov vnútrom rámu. Jedná sa o aerodynamiku, dizajn a aj praktickosť pri údržbe. Jediné miesto, kde na vás káble vykuknú, je pri napájaní diskových kotúčových bŕzd. V tomto prípade tu nemáme ani kábliky elektronického radenia, takto na bezdrôtovom SRAMe to všetko pôsobí ešte uhladenejším dojmom.


Špeciálne tvarovaná vidlica ONDA, vrátane aero zakončenia FORK FLAP, zaručí lepšie obtekanie vzduchu, filtrovanie nárazov a v prípade kotúčového variantu dostatočnú tuhosť, aby ani pri jazde zo sedla kotúče bŕzd necinkali.


Brzdy sú uchytené priamo spôsobom flat mount, kotúče môžu mať až 160 mm.


Doplnky od vlastnej značky MOST sú detailne prispôsobené celku, hliníkový predstavec a riadidlá Tiger je možné doplniť držiakom iTiger na Garmin alebo Wahoo, zospodu viete upevniť GoPro alebo svetlo. Sedlovka je z karbónu, sedlo Lynx má moderný tvar krátkych sediel.


Karbónové kolesá Fulcrum Wind 40 sú vysoké 40 mm a sú dobrým kompromisom medzi robustnosťou kolies na každý deň a stále zaujímavou hmotnosťou pre nasadenie v pretekoch alebo pri lovení KOMov. Obuté tu máme plášte Vittoria Zaffiro v šírke 25 mm, podľa papierov rám znesie aj 28 mm, naživo tam vyzerá miesta ešte viacej.


K sade SRAM Force AXS stačí povedať, že to je vlastne sada RED v ľudovejšom kabáte, bezdrôtová ponuka prevodov 2x12 vám zaručí širší a jemnejšie odstupňovaný rozsah.


Tak ako ho vidíte na fotkách, navážených 8,56 kg vo veľkosti 545.


Zložený bicykel vo farbe Flash Sky sa môže paradoxne niekomu páčiť viac ako čierna F12tka, ktorá je tiež vystavená na predajni v poslednom kuse. Ak sa rozhodnete pre jeden alebo druhý, získavate unikátny stroj veľmi podobných vlastností.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 8 199 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Porovnali sme 3 podobné cestné bicykle, najprv podľa online ponuky eshopu a potom naživo.
Video: Zvládneš agresívny posed? Novinka Pinarello Dogma X

Video: Zvládneš agresívny posed? Novinka Pinarello Dogma X

Ako si zvoliť správny posed, ktoré 3 veci sú dôležité? Objavilo Pinarello s novinkou Dogma X dieru na trhu?
Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
keyboard_arrow_up