Test: Thule Round Trip Bike Duffel - poriadna taška pre poriadneho cyklistu

Ako to už býva zvykom, každý sa chce na bicykli zlepšovať, no a s tým samozrejme súvisí aj samotné cestovanie za dobrým pojazdom.

Určite to poznáte, veľakrát jazdený domáci trail začne byť nudným a nové terény na vás len volajú...A teraz si predstavte situáciu, ako sa balíte na víkendový pojazd, všetky veci nehádžete do auta a pred jazdou zistíte, že v tom chaose nemôžete nájsť rukavice alebo nebodaj kolenačky. Na takúto situáciu existuje jedno jednoduché riešenie, a to - správna taška pre bikera. Ja sa pozriem bližšie na zúbok práve Round Trip Bike Duffel od firmy Thule.

Budete vyzerať ako profík

Možno vám napadne otázka, prečo by som si práve ja mal zadovážiť niečo podobné alebo na čo je vôbec taká taška dobrá? Veď si hodím veci do igelitky a idem. Áno, dá sa to riešiť aj takýmto spôsobom, priznám sa, že sám som istú dobu používal toto riešenie. Po čase to však malo viac nevýhod ako výhod. Tou hlavnou výhodou a zároveň obrovským benefitom je práve organizácia. Taška je navrhnutá špecificky pre bikera a tomu je prispôsobené rozdelenie jednotlivých priečinkov. V hlavnej časti nájdete miesto na prilbu a čisté veci, ktoré si budete obliekať na seba.


Aby ste aj v nich mali poriadok, Thule použilo podobný systém, na aký som zvyknutý z foto batohov - rozdelený priestor po vzore ”včelieho plástu”, do ktorého zasuniete či už dres, vetrovku alebo ostatné cyklo veci. Vcelku ma potešil aj detail jedného vypolstrovaného miesta na okuliare, ktoré je dokonca aj označené. Toto označenie sa tiahne po celej taške.


Čo skutočne oceňujem, je extra vrecko na topánky, ktoré častokrát bývajú pekne zašpinené. Tu výrobcovia mysleli samozrejme aj na to, aby ste si nezašpinili ostatné čisté veci a preto je vo vnútri tohto topánkového puzdra použitý nepremokavý materiál a dve odvetrávacie diery. Moja veľkosť topánky číslo 43 sa bez problémov zmestí do tašky, pričom rozmer topánkového priestoru je celkovo cca 32x16 cm.


Ako som už naznačil, tak hlavne tieto menej voňavé záležitosti je dobré dávať do extra priestoru. No a práve z tohto dôvodu je tu pripravený vo vrchnej časti priečinok z nepremokavého materiálu, čo je obrovské plus napríklad počas radovánok v blate.


Aby som nezabudol, rád by som dal do pozornosti predný vačok na náradie. Naozaj oceňujem, že sa nad tým niekto zamyslel a navrhol oddelené vačky, ako napríklad v ruksaku alebo úchytky z gumy na multikľúč, náhradnú dušu a podobné veci, ktoré nemôžu chýbať.

Je to len na bike?

Ak plánujete využívať tašku aj mimo bicykla, je tu práve možnosť zložiť vnútorné delenie a zväčšiť priestor na oblečenie. Čo mi ale menej vyhovovalo je, že sa delenie priehradkami bohužiaľ nedá vybrať úplne a po jeho zložení zaberá v taške trošku miesta. Na druhej strane ale výrobca týmto spôsobom zaručí to, že nebudete musieť po pol roku hľadať odnímateľnú časť.


Na výber sú dve farebné variácie - klasická čierna a neopozeraná “dark slate”. Celkový objem je 55 l, čo je z môjho pohľadu taký zlatý stred, kedy taška nie je príliš veľká ani príliš malá. Karabína na popruh je plastová, čo môže pre niekoho predstavovať problém, no myslím si, že vďaka jej masívnosti vydrží dlho.


Čo by som zlepšil?

Thule Round Trip prinieslo na trh naozaj kvalitne spracovanú cestovnú tašku, do ktorej sa človek zbalí kľudne aj na párdňovú bikovačku. Jednu malú vychytávku by som si ale určite nemohol odpustiť, a to, ak by výrobca v ďalšej verzii pridal jeden vačok s ochranným materiálom, aký je vo vnútri určený na topánky. Ten by sa dal príležitostne roztiahnuť a človek by sa pri prezúvaní mohol postaviť na čistú zem, ak práve nemá možnosť si sadnúť.

Plusy:

  • Celkový objem 55 l
  • Rozumné rozdelenie na čistú a špinavú časť
  • Minimalistický dizajn

Mínusy:

  • Pridanie spomínaného materiálu na prezúvanie
  • Iné som nenašiel


Thule round trip by som odporučil najmä športovcovi alebo nadšencovi, ktorý často cestuje s bikovými vecami a chce v nich mať prehľad. Toto riešenie bude pre neho ideálne. Cena tašky Thule Round Trip Duffel je cca 120 €. Viac sa dozviete na stránke dovozcu.
Ak by vás čokoľvek zaujímalo ohľadom tašky, pokojne mi napíšte komentár pod článok a ja sa budem snažiť odpovedať na každý dotaz.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Svacosavozi 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Máte radi ľahké a spratné veci? Vyrážate na švih skoro ráno, prípadne podvečer alebo zdolávate veľké prevýšenie v kopcoch? Tak zbystrite pozornosť...
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
keyboard_arrow_up