Unboxing: SRAM XX1 Eagle AXS upgrade kit – elektronická topka

Takýto šperk si zaslúži, aby bol ukázaný na pekných fotografiách. Nie každý má možnosť pokochať sa naživo top elektronickou bezdrôtovou MTB sadou od SRAMu, takto vyzerá kit na prerobenie mechanického radenia.

Ak jazdíte mechanickú Eagle dvanástku, tak nemusíte znova kupovať kazetu, reťaz, kľuky...
Čo poviete na takúto zmenu, že by sme popri bikoch v článkoch Unboxing ukázali aj nejaký zaujímavý cyklo materiál. V tomto pokuse sme nechceli nechať nič na náhodu a tak sme vybrali top prevedenie MTB sady od SRAMu s prívlastkom AXS, takže bezdrôtové prevedenie. Jedna vec sú produktové fotky značky samotnej, ďalšia, že si sadu môžete pozrieť už na bikoch samotných, my vám chceme detailne ukázať, čo vás čaká v balení, na vlastných fotkách ešte detailnejšie predstaviť všetko zaujímavé.


Unboxing

Či je lepší SRAM alebo Shimano, je večná otázka. V jednej veci podľa nás SRAM značku Shimano prekonáva a to je balenie. Krabica v dizajne a vyhotovení zodpovedajúcom cenovke a top sade.


Po otvorení krabice máme všetko krásne uložené v mäkkej výplni. SRAM ponúka tento kit pre tých, ktorí majú v pláne si prerobiť ich mechanickú sadu, preto sa tu nachádzajú len tie komponenty, ktoré budú na to potrebné.


Okrem komponentov sa v balení nachádza aj nabíjačka batérie s káblom a nástroj pre nastavenie napnutia prehadzovačky, nazývaný Chain Gap Tool. Pomocou neho nájdete presnú vzdialenosť medzi pastorkami a ramienkom prehadzovačky.


Srdcom elektrického radenia je prehadzovačka a páčka radenia. Komunikácia prebieha vzduchom, po osadení stačí komponenty spárovať, na nastavovanie sa používa aplikácia, s ktorou komponenty komunikujú. Maximum, čo vie prehadzovačka „spapať“, je 52 zubov.


Radenie sa napája klasickou gombíkovou batériou CR2032, ktoré na biku používame aj v powermetroch alebo ANT+ snímačoch. Výdrž uvádzaná v rokoch. Pozor, ak máte odtlačený znak orla na prste, jazdíte už príliš veľa.


Batéria prehadzovačky sa nabíja asi 1 hodinu a vydržať by mala viac ako 20 hodín používania, nie je myslené, ako hrubý čas jazdy. Dosť záleží od spôsobu používania, prípadne od vonkajšej teploty, jazda v chlade a mraze je všeobecne pre batérie náročná.


Veľkou výhodou komponentov AXS je ich montáž, žiadne káble, žiadne zložité schémy zapájania. Spoľahlivosť a bezchybný chod sú už roky testované profesionálmi, rozumná je aj robustnosť.


Cena a dostupnosť

Cena kitu je 919 €. Nájdete ho aj v našom MTBIKER shope, ďalšie produkty SRAM nájdete v našom shope na profile značky.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

SRAM a Shimano – môže sa mixovať a čo tým získame?

SRAM a Shimano – môže sa mixovať a čo tým získame?

Je možné medzi sebou MTB sady mixovať a prečo by ste to vlastne robili? Na to skúsim odpovedať na základe vlastných skúseností.
Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Prototypy novej MTB AXS sady s logom BlackBox už pár mesiacov sledujeme v rámci jednotlivých kôl svetového pohára. Dnes je ten deň, kedy sa oficiálne odhalia všetky podrobnosti.
Video: Triky, skryté funkcie a vychytávky - elektronické radenie SRAM eTap AXS

Video: Triky, skryté funkcie a vychytávky - elektronické radenie SRAM eTap AXS

Ani majitelia elektronického radenia SRAM často nepoznajú všetky skryté funkcie a vlastnosti cestných, gravel a MTB sád s prívlastkom eTap AXS.
keyboard_arrow_up