Pozvánka: Detská Tour Petra Sagana začína v Žiline

Po mesiacoch strávených doma sa vracajú známe podujatia, ktoré však nie sú určené iba výhradne dospelým. Konečne sa aj mladí bikeri dočkajú svojej tohtoročnej Detskej Tour Petra Sagana.

Ako už zo samotného názvu vyplýva, tieto preteky sú určené deťom do 14 rokov, pre ktoré sú pripravené trate podľa ich vekovej kategórie. Jej cieľom je nielen podporiť športového ducha detí, ale taktiež nájsť talenty, ktoré môžu pokračovať v šľapajach nášho Peťa.


Ako hovorí samotný riaditeľ pretekov a mládežnícky tréner Petra Sagana, Peter Zánický: „Detská Tour Petra Sagana by mala byť jednoducho príjemným celodenným podujatím pre rodiny s deťmi.“


Tohtoročný seriál sa bude skladať zo 6 kôl, ktoré sa uskutočnia po celom Slovensku. Organizátori pripravujú množstvo noviniek a zábavy pre celé rodiny. Začína sa už túto sobotu 5. júna v Žiline. Bicyklovať je zábava!


Kategórie

  • Baby 2017 a viac
  • Mikro 2015–2016
  • Mili 2013–2014
  • Mini 2011–2012
  • Mladší Žiaci/čky 2009–2010
  • Starší Žiaci/čky 2007–2008

Každá kategória je súťažou chlapcov a dievčat. Vyhlasovaná je každá kategória zvlášť. Vyhlasovať a oceňovať budú 3 najlepších vo všetkých súťažných kategóriách. Organizátor bude na podujatí informovať, či bude dekorovať víťazov priamo na mieste.

Program

Organizátor si vyhradzuje právo neuskutočniť kultúrny program v plnom rozsahu, pokiaľ to aktuálne hygienické pravidlá neumožnia.

Štartovné

  • 0 € kategória baby
  • 3 € kategória Mikro až Starší žiaci, rodičia

Ceny

Kategória Mikro až rodičia, prví traja v každej kategórii, plaketa a medaile Petra Sagana, ceny od partnerov.

Podmienky účasti

Pretekári v týchto kategóriách môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu, ktorí bude na svojho zverenca dohliadať počas konania celého podujatia. Pre kategórie “Baby” je dovolené používať aj odrážadlá, trojkolky alebo kolobežky. Pre ostatné kategórie sa odporúča horský bicykel, ale zároveň sa zakazujú cyklokrosové bicykle. Cyklistická prilba je povinná.

Súťaž rodinných príslušníkov

Súťaže sa môžu zúčastniť aj rodinní príslušníci účastníkov, pokiaľ majú aspoň 25 rokov a viac a majú príbuzenský vzťah s účastníkom detských kategórií DTPS. Trať a počet okruhov ako mladší, resp. starší žiaci.

Ďalšie informácie nájdete na stránke podujatia. Online prihlasovací systém na 1. kolo Detskej Tour v Žiline je dostupný v našom kalendári.
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 05.06.2021
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Žilina (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Kde inde by malo byť finále, ako v rodnom meste bratov Saganovcov?
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
keyboard_arrow_up