Santini - talianska značka vyrábaná s vášňou

Talianska značka Santini sa za vyše 55 rokov svojej existencie stala už akousi legendou medzi výrobcami cyklistického oblečenia.

Raz malý podnik Pietra Santiniho prerástol v jednu z najikonickejších značiek cyklistického sveta, ktorá svojimi mnohými inováciami a nápadmi pomohla priviesť kvalitu športového oblečenia tam, kde je dnes.


Cyklistické oblečenie značky Santini sa svojou kvalitou osvedčilo i v profesionálnych kruhoch, z elitných tímov ho momentálne nosí napríklad Trek-Segafredo. Dôveru si táto značka vybudovala aj u viacerých národných tímov a to aj u toho slovenského. Práve v Santini drese si Peter Sagan vybojoval všetky svoje tituly majstra sveta a v rovnakých dresoch môžeme vidieť aj iných členov reprezentácie. Okrem toho si malý nápis Santini môžete všimnúť napríklad aj na rukávoch červeného trikotu vedúceho pretekára Vuelta a Espaňa.


Čo také teda táto značka ponúka? Všetko oblečenie je v Santini dizajnované s dôrazom na 4 hlavné body. Tými sú výkon, pohodlie, výdrž a fit. Každý kúsok je teda vytvorený so zámerom poskytnúť každému jednému jazdcovi tie najlepšie podmienky na jazdenie.


Momentálne ponúka dve hlavné kolekcie, zatiaľ čo kolekcia Jar/leto 2021 sa sústredí na ľahké a vzdušné kúsky, kolekcia Jeseň/zima 2021 ponúka kúsky vhodné i do horších podmienok, bez potreby mnohých vrstiev a s rovnakým komfortom ako v lete.


Správny strih je pre Santini veľmi dôležitý a tak ponúka niekoľko rôznych druhov spolu s detailnou tabuľkou rozmerov a širokým výberom veľkostí, vďaka ktorým sa vo svojom oblečení môže cítiť každý komfortne. Na výber sú:

  • Sleek Fit - aerodynamický strih, ktorý sedí ako druhá koža,
  • Slim Fit - pohodlný, no stále pomerne tesný strih,
  • Classic Fit - o niečo voľnejší a komfortný pre každodenné jazdenie.


Pre rok 2021 sa Santini rozhodlo rozšíriť svoje záväzky k budovaniu udržateľnosti značky. Zmena tak nastala v obaloch, ktoré boli nahradené kompostovateľnými. Asi najvýznamnejšou je však snaha zdokonaliť využívanie recyklovaných materiálov na výrobu nového oblečenia. Takéto oblečenie momentálne používajú napríklad Trek-Segafredo a v predaji sú dostupné už i pre hobby jazdcov.


Napríklad dres Eco Sleek Dinamo určený pre mužov je vyrobený zo 100 % recyklovaných materiálov. Pre ženy sa ponúka Eco Sleek Raggio vyrobený z rovnakých materiálov, no so strihom zdokonaleným pre cyklistky.


Oficiálneho distribútora značky Santini môžete nájsť na webovej stránke santinicycling.sk, kde sa vám na prehľadnej mape ponúkajú viacerí predajcovia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Nalini San Francisco Pink Line – dres s osobitým štýlom a pohodlím

Test: Nalini San Francisco Pink Line – dres s osobitým štýlom a pohodlím

Ak hľadáte cyklistický dres, ktorý vynikne svojím dizajnom a zároveň vám poskytne prvotriedny komfort počas jazdy na bicykli, môžem vám odporučiť skvelú voľbu – Nalini San Francisco Pink Line.
Dámske oblečenie - funkčné, pohodlné a štýlové PR článok

Dámske oblečenie - funkčné, pohodlné a štýlové

Dámy, vybavte sa kvalitným, štýlovým oblečením z našej ponuky, alebo posuňte tento článok „vašej polovičke“, ako inšpiráciu k darčeku. Napríklad len tak, z lásky.
Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Ak vás už omrzela Malorka alebo Kanárske ostrovy a túžite po objavovaní menej známych turistických miest, Costa Cálida je práve pre vás. Pokojné a nikým nerušené prostredie na juhovýchode Španielska ocenia začiatočníci aj pokročilí.
keyboard_arrow_up