Základ dobrej výbavy pre začiatočníkov

Každý sme raz s cyklistikou začínali. Pozrime sa na zopár základných vecí, ktoré sa môžu hodiť, ak máte v pláne objaviť krásu tohto športu.

Craft Active Intensity

Cyklistika je návyková a aby ste aj v chladnejšom počasí mohli sadnúť do sedla, treba kvalitné oblečenie. Značka Craft ponúka funkčné tričko z pružnej a príjemnej pleteniny s plochými švami. Bezšvové torzo priľahne k telu a odľahčený materiál v podpazuší pomôže odvetrávaniu pri záťaži. Vhodné je na obdobie od jesene do jari. Cena je 40 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Sram Pitstop

Pre nádejných zjazdárov, enduro jazdcov alebo jednoducho tých, ktorí majú traily radi „korenisté”, sú správne gripy dôležité. Práve model Pitstop vďaka svojej štruktúre a materiálu dobre padne do ruky a nešmýka sa. Lockringy na oboch koncoch sa postarajú o bezpečné pripevnenie k riadítkam, takže sa ani v náročnom teréne pri silných nárazoch nepretočia. Dostupné sú v 3 farebných prevedeniach. Cena je 28,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Giant AIRWAY SPORT

Zrejme tým prvým, čo budete potrebovať pri trochu dlhšom výjazde, je dostatok tekutín. Košík je vyrobený z plastu, takže je veľmi ľahký, no zároveň odolný. Konštrukcia zaručuje, že fľašu aj po prejazde ťažkým terénom nestratíte. Vďaka cenovej dostupnosti a veľkému výberu farieb je to zároveň jedna z najlepších možností, ako si svoj bicykel farebne zladiť podľa svojich predstáv. Cena je 9,95 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Weldtite TF2

Ako sa hovorí, kto maže, ten jede. Určite to netreba podceňovať ani na bicykli a komponenty sa za to odvďačia dlhšou životnosťou. Univerzálny mazací olej od značky Weldtite môžete použiť na rôzne časti od reťaze, cez lanká, pedále až po ložiská. Vďaka svojej odolnosti voči tuhnutiu je vhodný aj do nízkych teplôt a samozrejme ochráni aj proti korózii. Cena je 3,59 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Sportful Bodyfit Pro Classic

Ak na bicykli nemáte zadok v pohodlí, cyklistiku si neužijete. S tým vedia pomôcť kvalitné kraťasy s výstelkou. Tieto sú vyrobené z príjemného, elastického materiálu a naviac sú vybavené širokými trakmi, takže je o komfort postarané. K pohodliu prispievajú aj ploché švy, ktoré netlačia. Na chrbte nájdete odkladacie vrecko. Sú vyrobené v dizajne tímu BORA-hansgrohe a pripomenú veľkú časť kariéry Petra Sagana. Cena je 99,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

SKS Airkompressor

Na mäkkých gumách to ide ako v lete na saniach. Preto je dobré mať doma poruke servisnú pumpu a vždy pred výjazdom skontrolovať tlak v pneumatikách. Pumpa je vyrobená z oceľového tela a zvládne tlak až 12 barov. Samozrejmosťou je hlavica vhodná na auto aj galuskový ventil. Svoj ideálny tlak si viete vždy skontrolovať na veľkom manometri. Na výber sú dve farebné prevedenia. Cena je 33,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

CTM Cyklopočítač

Pri jazdení nejde v prvom rade o „údaje”, no rovnako vedia motivovať. Na začiatok stačí počítač s meraním základných údajov ako rýchlosť, vzdialenosť, čas jazdy a denný čas. Práve výrobca CTM jeden taký ponúka. Obsahuje až 14 funkcií a v balení nájdete všetko, čo potrebujete na montáž. Ak by ste preferovali verziu bez kábla, je tu aj táto možnosť. Cena je 12,99 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Lezyne HP Drive

Či už budete jazdiť s kamarátmi alebo sám, vždy je dobré mať pri sebe vlastné vybavenie. Kompaktná minipumpa od značky Lezyne sa zmestí pohodlne do batoha alebo kapsičky. Vyrobená je z hliníka a skrýva v sebe samostatnú hadičku, ktorá je vhodná ako na galuskový, tak aj autoventil. Naviac má funkciu ABS - Air Bleed System, ktorou po nafúkaní na požadovaný tlak jednoducho vypustíte tlak z hadičky. Cena je 25,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom PR článok

Výbava pre každý typ cyklistu – uži si bike po svojom

Všetkých nás spája láska k dvom kolesám. Okrem toho máme radi aj kúsky výbavy, ktoré neraz dokážu zachrániť výjazd alebo zdravie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
keyboard_arrow_up