MTB obutie do suchých podmienok

V suchom, prašnom letnom počasí sa grip pri jazdení niekedy hľadá ťažko. Pomôcť s tým vie správny výber plášťa.

Schwalbe Racing Ralph

Moderné bicykle a obzvlášť tie XC už bývajú obuté na 29-palcových kolesách. K tomu treba aj adekvátne plášte. Ralph bol už podľa názvu vyvinutý práve pre pretekárske, rýchle trate, kde je dôležitá efektivita. Tomu pomáha rýchla a tichá stredná vzorka a bočné výstupky dodajú istotu v zákrutách. Vhodný je najmä ako zadná guma. Cena je 37 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Pirelli Scorpion™ Enduro M

Z názvu je jasné, že pôjde o plášť do drsných podmienok. Výrobca tomu prispôsobil konštrukciu a po celom povrchu od pätky k pätke je vystuženie HardWALL, ktoré zabraňuje krčeniu plášťa v kompresiách a poskytuje dodatočnú ochranu voči defektom. Pritom vzorka je stále dostatočne rýchla a s hmotnosťou 970 g na tom tiež nie je zle. Cena je 79,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Continental Trail King

Už jeho šírka 2.20" a hmotnosť iba 730 gramov napovedajú, že plášť je vhodný skôr na XC jazdenie a ľahšie traily. Lacnejšia verzia ponúka kevlarovú pätku, takže nahadzovanie bude bez väčšej námahy. Je pripravený aj na bezdušové použitie. Pre agresívnejších jazdcov sú k dispozícii odolnejšie varianty s mäkšou zmesou. V ponuke je aj 29" variant. Cena je 38,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Maxxis Ikon

Tento plášť netreba maratóncom nejako zvlášť predstavovať. Ide už o každému dobre známy pretekársky Ikon, ktorý má hmotnosť iba 760 g a rýchly vzor vhodný práve do suchých podmienok. Naviac zmes Dual Compound dlhšie vydrží a EXO Protection ochrana bočníc s uspôsobením pre bezdušové prevedenie pomôže v boji proti defektom. Cena je 52,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Panaracer Comet HardPack

Cenovo dostupný XC plášť určený na dlhé dni v sedle. Dezén má nízku a hustú vzorku pre čo najľahšie odvaľovanie. Vďaka guľatému profilu sa v zákrutách budete cítiť bezpečne a zmes je určená práve na prašné, stvrdnuté lesné cestičky a traily. Cena je 33,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.



Weldtite Complete Tubeless MTB Conversion System

Je bežné, že dnes aj lacnejšie plášte bývajú prispôsobené na bezdušové použiie. Pomôže s tým kompletná sada od Weldtite. Páska na ráfik, tmel do plášťov a dokonca aj ventilky sú všetko, čo je nutné na konverziu. Naviac sada pomôže aj s nahodením nepoddajných plášťov. Obsahuje totižto montpáky a montážny gél, aby pätka ľahšie zapadla do ráfika. Cena je 42,90 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Tubolito TUBO MTB Plus

Duše zaberajú príliš veľa miesta a sú ťažké? Tubolito je duša vyrobená z termoplastov, čo jej umožňuje skoro 3-násobne nižšiu hmotnosť a 2-násobne vyššiu odolnosť voči defektom oproti klasickej duši. Naviac je aj spratnejšia, čo ocenia jazdci, ktorí radi chodia naľahko. K dispozícii je vo viacerých prevedeniach. Cena je 29,95 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Vortex Bugout

Defekty sú neoddeliteľná súčasť života cyklistu a väčšinou prídu v tú najhoršiu chvíľu. Nevyhnú sa im ani „bezdušáky“. Sada na opravu práve bezdušových plášťov od značky Vortex je v kompaktnom hliníkovom puzdre, ktoré obsahuje 4 knoty na zalepenie a ihlu s vidlicou pre ľahkú manipuláciu. Povrch ihly je zdrsnený pre začistenie diery. Cena je 10,80 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

XC plášte – rýchlosť, priľnavosť a odolnosť PR článok

XC plášte – rýchlosť, priľnavosť a odolnosť

Cross-country jazdenie je náročné na výdrž, silu, nechýbajú strmé stúpania, rýchle a technické zjazdy. A to musia zvládnuť aj plášte. Poď si s nami vybrať tie pravé.
Test: TATZE MC-AIR – poctivý kus železa na trail

Test: TATZE MC-AIR – poctivý kus železa na trail

Keď niekto povie poriadne flat pedále, už viem, čo si pod týmto pojmom predstaviť. TATZE MC-AIR nie sú tie najmenšie ani najľahšie, svoju dominanciu majú inde.
Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
keyboard_arrow_up