Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón - to najťažšie na koniec série?

Ak si aktívny cyklista, ktorý pravidelne navštevuje maratóny, určite ti netreba predstavovať legendu medzi slovenskými maratónmi - Horal. Ak si v tomto smere nováčik, čítaj ďalej.

Traťami, ktoré sú tu vytýčené počas pretekov, už prešli tisíce pretekárov. Medzi nimi aj legendy nášho obľúbeného športu, ako Alban Lakata, Kristián Hynek, či Tiago Ferreira, alebo domáca špička MTB - Tomáš Višňovský či Martin Haring a mnoho ďalších.


Tunajšie prostredie a náročné trate hostili v roku 2017 európsky šampionát UEC European Championship. To dokazuje, že organizátori dokážu pripraviť trate hodné tých najvyšších súťaží. Tento rok sa bude jednať už o 23. ročník. Ako to všetko vzniklo, si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.


Ďalším lákadlom, prečo sem prísť, môže byť vyvrcholenie celej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Tí, čo pretekali od jej prvých pretekov, budú môcť uzavrieť túto úspešnú a obľúbenú sériu maratónov práve pod Kráľovou hoľou. Možno práve tu budeme svedkami zaujímavých súbojov o posledné body. Popri tom všetkom organizátor sľubuje pre návštevníkov a pretekárov prvotriedne služby, dostatok občerstvenia a skvelú atmosféru tak, ako sa na takúto akciu patrí.


Čo na nás čaká?

Pripravených je päť tratí s názvami, ktoré sa v cyklistickej komunite už stali zaužívanými pojmami. Začnem tou najkratšou, ktorá sa volá „Horal Dejzi”, alebo po novom ŠKODA FAMILY. Je dlhá 17 km s prevýšením 350 metrov. Je určená pre rodinné tímy, napríklad aj s detským vozíkom.


Ďalšou v poradí je trať „Horal Ízi.” Trať je určená pre tých, ktorí ešte úplne neprepadli čaru horskej cyklistiky a potrebujú sa trochu „oťukať”, poprípade nemali čas sa venovať pravidelnému trénovaniu, no láka ich atmosféra a súťaživosť. Nakoniec 32 km s niečo cez 1 000 výškovými metrami nie je úplne „ízi.”

Polmaratónom môžeme nazvať trať „Horal Senzi.” Sem ho radia aj parametre 47 km a takmer 1 500 výškových metrov. Táto trať bude určená aj pre kategóriu ebikov.

Pokiaľ si bol lenivý a netrénoval pravidelne, určite sa nehlás na „Horal Lejzi”, aj keby ťa k tomu ten názov lákal. 58 kilometrov a takmer 2 000 výškových metrov sú parametre pre skúsených a pripravených cyklistov. Trasa vedie do nadmorskej výšky až 1 400 m n. m.

Ak si naopak jazdil veľa, často a poctivo a máš rád poriadne výzvy, „Horal Krejzi” musí byť tvoja jasná voľba. Poriadne bláznivé parametre v podobe 102 kilometrov s ešte bláznivejšími 3 260 výškovými metrami už preverili aj tých najväčších borcov - ako napríklad nášho Imromana. Jeho reportáž si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.


Dôležité informácie

Štart a cieľ pretekov bude v areáli Koliby Svit. Tu bude aj zázemie pretekov, vrátane občerstvenia, atrakcií a vyhlásenia výsledkov. Ako po každom kole ŠBOT, aj tu bude vyhlásená tombola, a to v podobe elektromobilu na týždeň - Škody EnyaQ iV, alebo nosiča na bicykle na auto. Nakoľko sa jedná o posledné kolo, bude sa žrebovať aj hlavná tombola, ktorou je horský elektrobicykel značky ŠKODA.


Na nasledujúcom odkaze si môžete pozrieť výsledky z predošlých kôl seriálu. Propozície, výšku štratovného, či rozdelenie kategórií zas nájdete na našom MTBIKER webe alebo priamo na stránkach organizátora.


Preteky a zázemie tejto série nikdy neboli určené iba pretekárom, práve naopak, organizátor vždy myslel aj na ich rodiny, deti a širokú verejnosť. Priateľská atmosféra, povzbudzovanie, ale aj ekologický prístup boli vždy na prvých miestach priorít usporiadateľa popri kvalite a náročnosti samotných pretekov. Všetci ste srdečne vítaní.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Horal MTB maratón

calendar_today 13.08.2022
format_list_numbered 5. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Svit (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up