Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB Maratón - traily, kamene a uphill záver

Prvý septembrový víkend nás čaká maratón v krásnom prostredí Kysuckej vrchoviny, ktorý je vzdialený len kúsok od Žiliny.

9. ročník známeho maratónu v cyklistickej komunite. Preslávená cieľová „rovinka” s priemerom 17 % preverí sily na konci aj s peknými súbojmi o umiestnenie. Táto akcia ponúka pestrý mix terénu, kde narazíte na pekné lúky, singláče a tiež výživné výšľapy v Kysuckej vrchovine. Aj malí nádejní pretekári si môžu zmerať sily v Snežnickom maratóniku. To všetko prvú septembrovú sobotu 03. 09. v Snežnici.


Trate

Organizátor ponúka na výber dve trasy. Pre zdatných a trénovaných cyklistov pripravili dlhú trať s porciou 51 kilometrov a celkovým prevýšením 1 550 metrov. Čakajú vás pekné výhľady aj stojky, po ktorých za odmenu dostanete pekné zjazdy, ako je napríklad aj trail v okolí Vreteňa a dlhý trail ponad Horný Vadičov. Krátka trasa má dĺžku 21 kilometrov a prevýšenie je necelých 700 metrov. Aj tu na vás čaká poctivý terén a rozhodne to nebude zadarmo. Pre najmenších sú pripravené okruhy na ihrisku a ich počet závisí od veku a pridelenej kategórie.


Prihlásenie

Prihlásiť sa môžete online alebo v deň pretekov 03. 09. Samotná prezentácia pretekov sa bude konať v Snežnici na ihrisku v piatok 02. 09. od 18:00 do 19:00 hodiny. V deň pretekov od 8:00 do 9:30. Suveníry budú pripravené pre prihlásených na oboch tratiach do 30. augusta. Obsahom balíčka je pamätná magnetka, cyklofľaša a športové doplnky výživy. Výška štartovného sa líši od dátumu úhrady a viac nájdete priamo na stránke organizátora.


Zázemie

Štart aj cieľ pretekov je pri futbalovom ihrisku v obci Snežnica. Pretekárov čaká bohaté občerstvenie na trati a v cieli obed. Po dojazde budú pripravené sprchy pre pretekárov, ako aj ich bicykle. O 13:00 bude prebiehať vyhlásenie výsledkov detských pretekov. Samotné vyhlásenie výsledkov tratí začne o 15:00 a následne o 16:00 bude prebiehať žrebovanie tomboly. Počas celej doby akcie na vás čaká kultúrny program a zábava v kruhu kamarátov a nadšených cyklistov.


Netreba váhať s prihlásením, pretože limit pretekárov je 600 osôb. Čaká vás kvalitné jazdenie aj s technickým a pestrým mixom terénu. Ak ešte stále váhate, možno vás presvedčí video reportáž nižšie z minulého ročníka.


Viac informácií ako aj všetky propozície nájdete na stránke maratónu. Tak neváhajte a príďte si vyskúšať jedinečný maratón so záverom do kopca. Vidíme sa v Snežnici 3. septembra 2022.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Istrofinal Snežnický MTB maratón

calendar_today 03.09.2022
label MTB maratón
place Snežnica - Kysucká vrchovina (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up