Predĺžte životnosť bicykla - doplnky na čistenie a mazanie

Základná starostlivosť je nevyhnutnou súčasťou jazdenia a patrí k absolútnemu servisnému minimu, A veľkou pomôckou sú vhodné doplnky, kde je veľmi široký výber.

Keď je sucho, práši sa, keď je mokro alebo blato, prichádzajú zas iné nečistoty. Či prach, voda alebo ich kombinácia, všetky majú vplyv na samotnú jazdu, aj na opotrebovanie komponentov. Na výber je však dostatočné množstvo prípravkov, ktoré si s tým ľahko poradia. Potom stačí správne mazanie a bicykel je pripravený na ďalší výjazd bez „pazvukov“ či veľkého mechanického odporu.

Weldtite Bike Care Kit - 19,39 €


Všetko v jednom. To je univerzálna sada na čistenie a mazanie od Weldtite. Okrem rozprašovača s odmasťovacím prípravkom a mazadla s obsahom teflónu do každých podmienok prináša aj utierky na odmastenie brzdových kotúčov, či univerzálnu kefu na reťaz, kazetu a pastorky. Čistenie bude sprevádzať príjemná citrusová vôňa z prípravku, ktorý obsahuje biozložky, pritom rozpustí aj tie najhoršie zmesi nečistôt a mastnoty. MOC je 19,40 € a nájdete ju na našom MTBIKER eshope.

BikeWorkx Cyclo Star Greener - 7,90 €


Cyclo Star je medzi čistiacimi prostriedkami na bicykel už legenda. Pod týmto názvom ho poznajú takmer všetci cyklisti. Nie je to však iba názvom, ale aj jeho rokmi overenými čistiacimi účinkami. Je šetrný k laku rámu, zároveň rozpúšťa rôzne typy nečistôt, vrátane blata, či mastných usadenín. Čistič sa nanesie pomocou rozprašovača na bicykel, čo vytvára aktívnu penu. Tú je potrebné nechať pôsobiť a následne opláchnuť a utrieť do sucha. MOC je 9,19 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Muc-off MO94 - 8,99 €


Hľadáte „zázračný" sprej, ktorý uvoľní, namaže aj ochráni? Tak už ďalej nehľadajte. MO94 je vyvinutý ako univerzálny mazací prostriedok, ktorý odpudí prebytočnú vodu a vytvorí ochranný film proti korózii, aj proti lepeniu nečistôt. To však nie je všetko. Jeho receptúra je vhodná na univerzálne použitie, nielen na bicykle. Ak potrebujete rozhýbať zaseknutý zámok, uvoľniť zhrdzavenú skrutku, sprej Muc-off MO94 je ten správny prostriedok pre vás. MOC je 8,99 € na nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

TUNAP Sports Grease - 12,95 €


Stredové, hlavové zloženie či náboje kolies sú vysoko namáhané súčiastky, o ložiskách v zadnej stavbe nehovoriac. Okrem toho, že sú tieto súčiastky počas jazdy pod extrémnou mechanickou záťažou, sú vystavené aj vlhkosti a prachu. TUNAP prináša vazelínu, ktorá odoláva vode, odpudí špinu a zníži opotrebovanie. Súčasťou balenia je aplikátor, ktorý umožní aplikáciu správnej dávky presne tam, kde je to potrebné. MOC je 12,99 € a nájdete ju na MTBIKER eshope.

Weldtite TF2 Plus Dry - 4,89 €


Olej na reťaz, ktorý obsahuje teflón, je povinnou výbavou každej garáže cyklistu. Teflón má veľmi nízke povrchové napätie, preto sa naň takmer nič nelepí. Je známy aj nízkym súčiniteľom šmykového trenia - to znamená, že povrchy ošetrené teflónom sa kĺžu voči sebe tak dobre, ako dve ľadové plochy. V cyklistickej praxi to znamená, že články reťaze budú menej zaťažené trením, čím sa zvýši životnosť samotnej reťaze. MOC je 5,69 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Park Tool PT-PPL-1 - 7,69 €


Vodoodolná vazelína, ktorá chráni pred koróziou, by nemala chýbať v žiadnom servisom kufríku cyklistu, ktorý sa o svoj bicykel vzorne stará. Je určená na mazanie ložísk zadnej stavby - v prípade celoodpruženého bicykla, ďalej hlavového alebo stredového zloženia. Vhodná je tiež pre náboje kolies. Znižuje trenie a chráni pred prienikom vlhkosti a tvorbou korózie. MOC je 8,50 € a nájdete ju na našom MTBIKER eshope.

VORTEX GO Shiny - 4,59 €


Ak sme už bicykel poriadne poumývali a namazali všetko potrebné, je tu priestor pre ďalšiu operáciu – leštenie. V tomto prípade však nejde iba o estetickú záležitosť, ale aj ochrannú. GO SHINY je prípravok, ktorý okrem vysokého lesku a oživenia hĺbky farieb, dodá rámu povrchovú ochranu pred prachom a vodou alebo blatom. Je dôležité vyhnúť sa aplikácii na brzdové plochy a pohon, kde by mohol spôsobiť problémy. MOC je 8,59 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

VORTEX GO Clean - 5,79 €


Pri čistení prípravkom síce najhrubšiu špinu zmyjeme, no veľmi tenká vrstva mastnoty takmer vždy na povrchu ostane. Platí to hlavne pri umývaní pohonu bicykla. Samozrejme, nechcená mastnota na kotúči bŕzd, či na ráfiku vie spôsobiť aj oveľa väčšie a závažnejšie škody. V takých prípadoch je dobré mať poruke odmasťovač, akým je GO CLEAN. Je vysoko účinný, rýchlo sa odparuje, čím zanechá povrch suchý, bez špiny a mastnoty. MOC je 9,49 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Viac zaujímavých a užitočných produktov pre starostlivosť o bicykel nájdete u nás na e-shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni PR článok

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni

Medzi „spotrebáky“ na bicykli patria aj rôzne časti pohonu, niektoré vydržia kratšie, iné dlhšie. Prinášame niekoľko tipov, po ktorých môžete siahnuť.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
keyboard_arrow_up