Jazda v náročnom teréne a potrebná výbava

Vychytávky, ktoré uľahčia „život" na bicykli, ale aj výbava pre väčší komfort či bezpečnosť. Do bikeparku, trail centra či na celodenný výjazd lesom sa môže zísť niečo z tohto výberu.

Dainese Rival Pro Tee - 179,95 €


Dainese Rival je navrhnutý tak, že ponúka odolnosť, ochranu a slobodu jazdy v jednom produkte. Maximálnu bezpečnosť zaručuje chrbtový chránič Auxagon, inšpirovaný geometriou auxetických materiálov, ktoré sa nachádzajú v prírode. Ponúka ochranu úrovne 2, proti najsilnejším nárazom, pričom zaisťuje dostatočnú voľnosť pohybu, vynikajúcu ľahkosť a ventiláciu. Jeho cena je 179,95 a nájdete ho na MTBIKER eshope.

GIRO Tyrant MIPS Spherical - 166 €


To, čo bolo kedysi zjazdom, je dnes enduro, čo bolo enduro, je dnes XC. Trate sú náročnejšie, prispôsobujú sa tomu aj bicykle a ruka v ruke s tým musí kráčať aj bezpečnosť. Najzákladnejším dielom ochrany bikera je prilba. Tyrant je vybavená vylepšenou technológiou MIPS Spherical. Horúce chvíle v teréne schladí 10 ventilačných otvorov. Nosiť s ňou môžete ako cyklistické okuliare, tak aj tie zjazdové. Odporúčaná MOC je 175 € a viac informácií o nej nájdete na MTBIKER eshope.

Weldtite oprava bezdušových plášťov - 9,99 €


Bezdušové kolesá nie sú 100 % zárukou, že defekt nedostanete. Niekedy sa poškodí plášť tak veľmi, že samotný tmel na to nestačí. Vtedy pomôže opravná sada, akou je táto od Weldtite. Obsahuje všetky potrebné nástroje, vrátane nožíka na zrezanie pretŕčajúcej gumy, rašple, ihly, či špeciálny gumový roztok pre lepšie utesnenie priestoru medzi knôtom a plášťom. Výhodou tejto sady je, že s ňou môžete opravovať defekt bez toho, aby ste zhadzovali koleso z bicykla. Za 9,99 € ju nájdete na MTBIKER eshope.

Alpina Roca - 105 €


Pri enduro pretekoch je bežnou podmienkou „full face" prilba. Počas horúcich dní to môže byť nepohodlné. Našťastie existujú šikovné riešenie. Alpina Roca je veľmi pohodlná prilba s odolným vonkajším plášťom a 3-vrstvovou konštrukciou. Optimálnu absorpciu nárazov zabezpečuje Hi-EPS materiál, ktorý je vyrobený z mikroskopických vzduchových komôr. Pocity z jazdy v nej si môžete prečítať aj v teste nášho kolegu. V čiernom farebnom prevedení ju nájdete za MOC 200 € na MTBIKER eshope.

Maxxis Assegai 29x2.50” WT EXO TR - 51,99 €


Náročný terén endura vyžaduje drsný a všestranný dezén plášťov, akým disponuje Assegai. Toto slovo pochádza z Afriky a znamená oštep. Prečo Afrika? Na vývoji plášťa totiž spolupracovala legenda MTB, niekoľkonásobný majster sveta v zjazde, Greg Minnaar z Juhoafrickej republiky. Vďaka jeho bohatým skúsenostiam vznikol všestranný odolný plášť, použiteľný vpredu aj vzadu. Vyrába sa v rôznych rozmeroch a technologických prevedeniach. Plášť Maxxis Assegai nájdete na MTBIKER eshope.

PTN Pepi´s Tire Noodle R-Evolution - 53,99 €


Nevýhodou jazdenia bezdušových plášťov môže byť, že ak jazdíme nízke tlaky, riskujeme poškodenie ráfika. Riešením môže byť Pepi´s Tire Noodle – penový inzert, ktorý je ľahký, no zároveň dostatočne odolný, aby ochránil ráfik pred nechceným poškodením. V prípade, že akokoľvek zlyhá zalepenie defektu, s touto vložkou bezpečne prídete domov alebo do cieľa. Táto verzia je totiž určená pre XC/trail bicykle, kde rozhoduje hmotnosť. Cena je 69,99 € a nájdete ich v našom MTBIKER eshope.

Osprey Hydraulics 2 l - 39,90 €


Na to, ako ochrániť seba a bicykel, myslíme vždy, no nesmieme zabúdať aj na zdravie, vyplývajúce zo zanedbanej hydratácie. Rezervoár by mal byť samozrejmosťou, ak plánujeme celodenný výjazd v horách, kde je prístup k pitnej vode neistý. Osprey, ako jeden z popredných výrobcov batohov a príslušenstva, ponúka rezervoár bez BPA a PVC prímesí, s antibakteriálnou úpravou. Zadná časť je vystužená plastom, pre lepší pocit pohodlia. MOC produktu je 52,90 € a nájdete ho na MTBIKER eshope.

Osprey Seral 7 l - 93,99 €


Nie všetky moderné bicykle, hlavne tie celoodpružené a elektro, pojmú dve fľašky na vodu. Na druhej strane, nosenie batohu s rezervoárom je pri letných horúčavách spojené s nepríjemným potením na chrbte. Ideálnym riešením na takúto situáciu môže byť ľadvinka. Model Seral od výrobcu Osprey má objem 7 litrov. Jeho súčasťou je 1,5 litrový rezervoár. Okrem toho sú k dispozícii vrecká na mobil, okuliare, či náradie. Maloobchodná cena je 104 € a nájdete ho na MTBIKER eshope.

Viac výbavy pre dni plné adrenalínu a zábavy nájdete u nás na MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Bikeparková sezóna začína - plnou parou nadol PR článok

Bikeparková sezóna začína - plnou parou nadol

Sneh už sa takmer všade roztopil, bagre a lopaty sa sťahujú z tratí a nás čaká ďalšia skvelá bikeparková sezóna, nepochybne aj s množstvom nových tratí. Čo všetko sa pri rýchlej jazde z kopca zíde?
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
keyboard_arrow_up