Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria 2023 - nastal čas zmerať si čas

Rád jazdíš enduro a máš chuť sa porovnať s ostatnými? Príď si vyskúšať Hornonitriansku Enduro sériu na prvom kole v Partizánskom.

Disciplína enduro sa už pevne zakotvila aj v našich končinách a každým rokom pribúda viac pretekov. Hornonitrianska Enduro séria je už známa v kruhoch nadšených amatérov a hobby jazdcov a tento rok nás čaká jej ďalšia kapitola. Celkovo sú pripravené 4 zastávky a prvé otváracie kolo celej série bude v Partizánskom, konkrétne na Salaši Partizánske a RS budú na Baťových trailoch. A pre lepšiu predstavu o tejto lokalite si môžeš prečítať minuloročnú reportáž.


Propozície

Miesto konania už máme, ale kedy sa teda stretneme? Celá akcia bude prebiehať v dňoch 13. a 14. mája. V sobotu poobede bude prebiehať tréning a prezentácia od 13:00 do 16:00 na preteky a večerný program pre všetkých. Nedeľa už bude patriť pretekom s možnosťou prezentácie v ranných hodinách od 8:00 do 9:30. Po prezentácii prebehne „riders meeting” v priestoroch štartu pretekov a o 10:00 sa vydá na trať prvý pretekár. Vecné ceny budú pripravené pre kategóriu mužov, žien, juniorov do 18 rokov a e-bikerov.

Keďže akciu máme „pod palcom” ako najväčší sponzor my z MTBIKERu spolu s naším dodávateľom Sloger, nemusíš sa báť o svojho „tátoša" ani o prázdne brucho. O bicykel sa ti postarajú v servisnom stane a potrebnú energiu od SiS a iné chuťovky budeš môcť okoštovať na štedrej občerstvovačke. Naviac sa môžeš tešiť na vecné ceny v tombole.


Prihlásenie

Tentokrát bude prebiehať prihlásenie aj online formou na webe MTBIKER s výškou štartovného 25 € a neskôr na mieste v sobotu alebo v nedeľu vo výške 30 €. Platiť sa bude dať len v hotovosti. Poradie pretekárov na štarte bude podľa registrácie, ale na RS bude ľubovoľné, podľa pokynov časomerača.


Trate

Pretekárov čakajú 4 rýchlostné skúšky, ku ktorým budú viesť 4 transfery. Samotné RS sú zjazdového charakteru s občasnými rovinatými alebo stúpajúcimi úsekmi. V rámci bezpečnosti sa odporúča po dosiahnutí cieľa danej RS rýchlo opustiť cieľovú rovinku pre minimalizáciu ohrozenia ostatných účastníkov pretekov. Organizátor odporúča mať so sebou na tratiach plne nabitý telefón pre prípad núdze. Viac detailov k pretekom nájdete na mape nižšie.


Povinná výbava

Samozrejmosťou je nosenie prilby, najlepšie integrálnej. Ďalej sú to chrániče kolien, lakťov, dlhoprsté rukavice, motokrosové okuliare, multikľúč, náhradná duša a malá lekárnička s kontaktom na organizátora. Prilbu smie pretekár zložiť iba pri transfere v jazde do kopca a odpadky môže pretekár odhodiť iba pri občerstvovacej stanici. Ak pretekár nebude mať povinnú výbavu alebo inak poruší pravidlá pretekov, bude diskvalifikovaný.


Ostatné

Po dojazde všetkých pretekárov bude do hodiny prebiehať vyhodnotenie pretekov s ocenením tých najrýchlejších. Organizátorom podujatia sú OZ Hornonitrianske stopy s podporou MTBIKER. Viac informácií a aktualít nájdete na Facebookovej stránke organizátora a na webe MTBIKER. Nenechajte si ujsť pretekovú atmosféru v kruhu rovnakých nadšencov a zmerajte si sily v jazde nadol s ostatnými.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria - Partizánske

calendar_today 13.05.2023 - 14.05.2023
format_list_numbered 1. kolo - Hornonitrianska enduro séria
label Enduro
place Partizánske (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Amatérsku enduro sériu pre všetkých nadšencov tejto disciplíny čaká posledné kolo.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – 3. kolo hostí Veľká Lehôtka

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – 3. kolo hostí Veľká Lehôtka

Hornonitrianska séria bude v septembri pokračovať ďalším enduro kolom, pripravme sa na ďalšiu lokalitu.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - pokračovanie v Jasenskej

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - pokračovanie v Jasenskej

Prvé kolo v Partizánskom máme úspešne za sebou. Poďme sa spolu pozrieť, čo nás čaká v Jasenskej doline.
keyboard_arrow_up