Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Amatérsku enduro sériu pre všetkých nadšencov tejto disciplíny čaká posledné kolo.

V máji sa otváralo prvé kolo v Partizánskom, odtiaľ sme cestovali do Jasenskej doliny, Veľkej Lehôtky a teraz od 7. do 8. októbra nás čaká posledné finálové kolo v Bojniciach. Lokalita je veľmi známa všetkým bikerom, keďže tu vyrástlo trailové centrum, ktoré pozná väčšina ľudí zo Slovenska. Vyhrňme si rukávy a poďme si predstaviť, ako sa môžeme registrovať na tieto preteky a čo nás čaká na tratiach a v zázemí.


Prihlásenie

Prebieha online cez formulár priamo na stránke MTBIKER v sekcii kalendár v ľavom paneli. Suma štartovného je 25 € pri online prihlásení, neskôr sa je možné prihlásiť aj na mieste v sobotu od 13:00 do 16:00 a v nedeľu od 8:00 do 9:15 hodiny. Cena štartovného v tomto prípade bude 30 €. Prezentácia pre pretekárov prihlásených online bude prebiehať v rovnakých časoch ako aj registrácia. Kvôli upresneniu miesta a možnostiam parkovania je pripravená aj orientačná mapa areálu.

MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

Trasy

Pretekárov čakajú 4 rýchlostné skúšky v celkovej dĺžke cca 6 kilometrov a s vertikálnym prevýšením do 700 metrov. Celé preteky sa budú nachádzať na tratiach známych trailov v okolí. Pre lepšiu predstavu prikladáme aj detail mapy s RS-kami a transfermi.

MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

Zázemie

Miesto konania bude futbalový štadión Bojnice-Dubnica na Ulici kapitána Nálepku. V sobotu v poobedných hodinách bude možnosť si prejsť trate v rámci tréningu. V nedeľu pred štartom čaká všetkých o 9:30 riders meeting, kde budú pretekári oboznámení s pravidlami pretekov a nebezpečnými miestami.

MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

Program

Štart pretekov je naplánovaný na 10:00 podľa poradia pri registrácii. Vyhlásenie výsledkov bude hodinu po dojazde posledného pretekára. V rámci bezpečnosti organizátor odporúča mať pri sebe mobilný telefón pre prípad núdze. Okrem toho sa odporúča mať v povinnej výbave nejaké náradie, dušu, malú lekárničku a chrániče kolien, lakťov či motokrosové okuliare. Samozrejmosťou je prilba, najlepšie full face, ktorá je pre kategóriu KIDS povinná.


Na záver

Hodnotené budú kategórie mužov, žien, juniorov do 18 rokov, ebike a KIDS do veku 12 rokov vrátane. Celý organizačný tím sa na vás teší. Viac o týchto trailoch si môžete pozrieť vo videu a v rámci tvorenia trás sme priniesli aj rozhovor o ich vzniku v MTBIKER magazíne. Nám ostáva pripraviť svoj bicykel a seba na posledné preteky tejto série a skúsiť zabojovať o popredné priečky. Viac informácií nájdete v sekcii kalendár na MTBIKER stránke.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria - Bojnice

calendar_today 07.10.2023 - 08.10.2023
format_list_numbered 4. kolo - Hornonitrianska enduro séria
label Enduro
place Bojnice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – 3. kolo hostí Veľká Lehôtka

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – 3. kolo hostí Veľká Lehôtka

Hornonitrianska séria bude v septembri pokračovať ďalším enduro kolom, pripravme sa na ďalšiu lokalitu.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - pokračovanie v Jasenskej

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - pokračovanie v Jasenskej

Prvé kolo v Partizánskom máme úspešne za sebou. Poďme sa spolu pozrieť, čo nás čaká v Jasenskej doline.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria 2023 - nastal čas zmerať si čas

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria 2023 - nastal čas zmerať si čas

Rád jazdíš enduro a máš chuť sa porovnať s ostatnými? Príď si vyskúšať Hornonitriansku Enduro sériu na prvom kole v Partizánskom.
keyboard_arrow_up