Pozvánka: Scott Enduro Race 2023 v Kálnici - naložené preteky aj s festivalom

Enduro preteky sú už dlhšie súčasťou BikeFestu v Kálnici a dnes sa pozrieme na novinky, ktoré si pre nás tento rok organizátori pripravili.

Každý správny biker, ktorý má doma „zjazďák“, enduro alebo slopestyle bicykel, musí poznať Kálnicu. Ak nie, treba si doštudovať informácie o tejto „Mekke“ pre kategóriu MTB, kde sa uskutoční už 12. ročník populárneho Birell BikeFest festivalu a sviatku pre cyklistov v dňoch 2. - 4. júna 2023.

Okrem iných zaujímavých akcií počas tohto víkendu sa pozrieme bližšie na populárne enduro preteky, ktoré majú v obľube ako hobby jazdci, tak aj jazdci elite. Taktiež bude tento ročník znovu zaradený do Slovenského enduro pohára a novinkou je Biker Enduro Challenge.


Propozície

Všetci sa stretneme vo Freeride Bikeparku Kálnica v sobotu 3. júna so štartom pretekov o 9:30. V rámci SPEN série ťa čaká 6 rýchlostných skúšok (RS) s celkovou dĺžkou trate cca 30 kilometrov. Pre kategóriu elite čakajú aj prize money a tí, ktorí sa zúčastnia Biker Enduro Challenge, si prejdú len 5 RS a budú hodnotení samostatne vo vlastných kategóriách. Tréning na tratiach na vlastné riziko bude možný v piatok 2. júna od 11:00. Organizátori zverejnia mapu 2 dni pred pretekmi, aby mali všetci štartujúci rovnaké podmienky na tréning.

Registrácia a štartovné

Najrýchlejšieho jazdca čaká špeciálna koruna Kráľa lesa...
Ako už býva zvykom, registrácia prebieha online. Ak sa prihlásite do 25. mája online, získate štartovné číslo aj so svojím menom pri cene štartovného 50 €, pre kadetov a žiakov je suma 25 €. Do 31. mája je výška štartovného rovnaká, akurát nebude štartovné číslo obsahovať aj vaše meno. Registrácia bude možná aj v deň pretekov (3. júna) do 9:00 s cenou 60 €, ale množstvo štartujúcich je limitované.

Ak vlastníte licenciu SZC alebo UCI, tak pri online prihlásení dostanete ešte zľavu 10 € na štartovné. Na mieste si bude každý pretekár platiť vratnú zálohu za čip v sume 30 €, ktorá sa mu po dojazde do cieľa a odovzdaní čipu vráti.


Pravidlá pretekov a povinná výbava

Súťažiaci počas pretekov bude používať len jeden bicykel a jednu sadu komponentov a všetko ostatné si musí vziať so sebou a opravy si zaistiť svojpomocne. Pretekári si môžu pomáhať vzájomne medzi sebou s opravami, ale nesmie byť poskytnutá iná cudzia pomoc.

V rámci SPEN musí mať pretekár na hlave full face prilbu, chrániče kolien, lakťov, dlhoprsté rukavice a motokrosové okuliare. Kategória Biker Enduro Challenge musí mať počas pretekov prilbu a ostatné chrániče, ale organizátor odporúča použiť full face prilbu. Počas pretekov bude zabezpečená zdravotná pomoc, ale odporúča sa mať pri sebe telefón a kontakt na organizátora pretekov pre prípad núdze.


Ostatné

Pretekárov čaká bohatý štartovací balíček a samozrejmosťou bude aj občerstvenie na trati. Najrýchlejšieho jazdca čaká špeciálna koruna Kráľa lesa a pre prvých troch v každej kategórii vecné ceny a medaily. Vyhlásenie výsledkov prebehne po dojazde posledného pretekára o cca 16:00 na hlavnom pódiu. O presnom čase bude informovať moderátor podujatia.


Preteky sú súčasťou cyklistického festivalu s množstvom zaujímavých stánkov predajcov bicyklov a komponentov. Taktiež si môžete pozrieť preteky v maratóne, freestyle alebo v dual slalome. Ak máte teda prvý júnový víkend voľný, toto je možnosť, ako si skvele vyplniť voľný čas a ešte si „strihnúť" preteky s kamarátmi a známymi.

Ak vám chýba motivácia, môžete si prečítať aj reportáž z minulého ročníka na webe MTBIKER. Viac informácií k festivalu a enduro pretekom nájdete na stránke organizátora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Hrebeň Považského Inovca a rozhľadňa na Panskej Javorine, aj to ponúkne tohtoročný MTB maratón v Kálnici.
Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Bratislava bude uzatváracím mestom Slovenského pohára v endure a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Amatérsku enduro sériu pre všetkých nadšencov tejto disciplíny čaká posledné kolo.
keyboard_arrow_up