Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.

Sú to témy, ktoré výrazne naberajú na popularite nielen vo svete, ale aj u nás. Asi nebolo pavilónu, výrobcu alebo stánku, ktorého kolekcia by nemala s týmito témami aspoň niečo spoločné.

Orbea bicykel Eurobike 2023

Tento článok bude viac galériou, ako detailným popisom toho, čo sa dalo na výstave vidieť. Od prvého stánku výstavy až po ten posledný bolo každému hneď jasné, na akej vlne sa nesú súčasné cyklistické trendy.

Ryvon LT 10.0 Eurobike 2023

Gravel bicykle boli doslova všade. Už dávno to nie sú len cestné bicykle so širšími plášťami a divne pokrútenými riadidlami. Gravel bicykle definujú samostatný cyklistický smer, ktorý má svoje pravidlá. A čo viac, samotná gravel scéna je natoľko populárna, že má svoje tričká, šálky, samolepky, mikiny, šiltovky a iný merch s gravel tematikou. Je to niečo ako životný štýl.

 Eurobike 2023 Eurobike 2023

Keď už je reč o gravel bicykloch, treba tu spomenúť aj bikepacking. Ide vlastne o „okapsičkovanie” vášho gravel bicykla na všetky možné spôsoby. Rôzne typy batožiny boli taktiež takmer všade a vždy v spojitosti hlavne s gravel bicyklami.

Bikepacking Eurobike 2023

Treťou témou, ktorú nebolo možné prehliadnuť, boli elektrobicykle. Asi nebolo výrobcu bicyklov, ktorý by v ponuke nemal aj e-biky. Či už to boli horské, cestné, mestské, gravel, alebo dokonca cargo bicykle, ich nadvládu nad štandardnými bicyklami si musel všimnúť každý. V elektromobilite bolo možné sledovať miniaturizáciu v podobe zmenšujúcich sa motorov a batérií, čo sa premietlo aj na nižšej hmotnosti.

 Eurobike 2023Gravel bicykel

Na vzostupe sú aj takzvané cargo bicykle, ktoré sú určené na prepravu rôzneho druhu nákladu. Aj tu dominovali elektropohony.

Cargo bicykelCargo bike,  Eurobike 2023

Čo mňa osobne zaujalo, boli bicykle vyrobené buď z netradičných materiálov, alebo netradičnou technológiou. Ide o bicykle z prírodných textílií alebo titánové rámy a komponenty vytlačené na 3D tlačiarni.

 Eurobike 2023

Drevený bicykel

Na posledných ročníkoch Eurobiku už tradične chýbali veľkí hráči vo svete cyklistiky, ako napríklad Cannondale, Canyon, Wilier, Bianchi či Pinarello. Chýbali dokonca aj giganti ako Specialized alebo Trek. Čím to je, nech si skúsi odpovedať každý sám. Z môjho pohľadu návšteva Eurobiku ale rozhodne stála za to.



Na Eurobiku bolo oveľa viac zaujímavých technológií a bicyklov. Pozrieť si môžeš obsiahlu fotogalériu pod článkom a môžeš sa tešiť aj na ďalší obsah od kolegu Lukáša.
Zdroj fotografií: Michal Kimlička
report_problem Našiel si v texte chybu?

Eurobike

calendar_today 21.06.2023 - 25.06.2023
label Nesúťažné podujatie
place Messe Frankfurt (Nemecko)

kimlo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (1. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (1. časť)

V akom duchu sa niesol Eurobike a aké „novoty“ si pripravili jednotlivé značky?
keyboard_arrow_up