Tipni si víťaza žltého dresu a vyhraj hodnotné ceny

Práve dnes začína písať svoj príbeh okrúhly 110. ročník Tour de France, najznámejších cyklistických pretekov. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili malú súťaž.

Žltý dres, maillot jaune, je jedným z najcennejších, aké môže profesionálny cyklista počas svojej kariéry získať. Na Tour de France ho obdrží cyklista, ktorý sa najlepšie popasuje s rôznymi podmienkami, stúpaniami, zjazdami, porazí konkurenciu a súčet jeho etapových časov bude najnižší.


O čo v súťaži kráča?

Otázkou však zostáva, kto to bude? Minuloročná edícia nám priniesla strhujúci súboj Jonasa Vingegaarda s podporou silného tímu Jumbo Visma a „osamelého vlka“ Tadeja Pogačara, ktorý postupne strácal domestikov. Toho roku si však Slovinec priváža so sebou silný tím.


K slovu sa bude chcieť dostať aj Groupama-FDJ s lúčiacim sa Thibautom Pinotom, no najmä mladý David Gaudu, ktorý to na Paríž-Nice „natrel“ aj samotnému Vingegaardovi. Jai Hindley nám minulý rok dokázal, že dokáže poraziť aj také vrchárske eso, akým je Richard Carapaz, no nikto netvrdí, že sa niekomu z tejto dvojice nemôže podariť pekný výsledok. Prekvapiť môže aj Michael Woods, Ben O’Connor, Romain Bardet, gradujúci Enric Mas, domáci matador počas Grand Départ, Mikel Landa, či vychádzajúca mladá hviezda a druhý muž tohoročného Valónskeho šípu, Mattias Skjelmose.

Rozkaz, ten znie jasne – zo zoznamu týchto jedenástich cyklistov treba vybrať jedného, ktorý sa podľa teba stane víťazom Starej dámy toho roku. Prípadne, napísať svoj vlastný tip.


Kedy a ako bude súťaž prebiehať?

Zároveň s Grand Départom v baskicom Bilbau štartuje aj naša súťaž a potrvá až do 17. júla. Za ten čas sa jemne vykryštalizuje, kto sú najväčší ašpiranti na žltý dres, alebo minimálne pódium, no zároveň nebudeme ukrátení o napätie tretieho bloku najstaršej cyklistickej Grand Tour na svete.

Vo formulári v tomto článku stačí zakliknúť jedno meno, odsúhlasiť podmienky súťaže a následne svojmu favoritovi silno držať palce. V prípade správnej odpovede to budeš možno práve ty, kto sa 25. júla dočká jednej z troch cien.

Tipovanie je uzavreté, víťazov žrebujeme 24.7.


Bude to dres, prilba alebo okuliare?

Na základe správnych odpovedí budú vyžrebovaní traja výhercovia. Prvou z cien bude replika dresu tímu Jumbo Visma od holandskej značky AGU. Vypracovanie a priliehavosť na vysokej úrovni dopĺňa kvalitný YKK zips a dres dodáva pri jazde pocit „profíka“. Pri profíkoch a ich výbave zostaneme, keďže prilba Uvex Rise CC vo farbách tímu Intermarché – Circus – Wanty predstavuje ďalšiu z cien.

Aerodynamická prilba s množstvom nastavovacích prvkov zaručí nielen tvoju bezpečnosť, ale i pohodlie počas jazdy. Zoznam uzatvárajú okuliare Oakley Radar EV Path, ktoré v sebe kombinujú to najlepšie z poznatkov tejto značky. Šošovky s priepustnosťou svetla 12 % sú ošetrené technológiou Prizm™, ktorá rozjasňuje okolie pri jazde.


Na záver nám ostáva popriať všetkým zúčastneným dobrý výber a „účastníkom zájezdu“ veľa zdaru a síl. Pukance do ruky, ovládač do druhej – čaká nás napínavá bitka.

Pravidlá súťaže:

1. Predmetom súťaže je výber pravdepodobného víťaza žltého dresu.
2. Môžeš vybrať z uvedených možností alebo dopísať svoj vlastný tip.
3. Súťaže sa môžeš zúčastniť iba raz, t. j. zaslať iba jeden tip.
4. Tipovať môžeš do 17. 7. 2023 23:59 hod.
5. Spomedzi správnych odpovedí vyžrebujeme troch výhercov. Žrebovanie prebehne 25. 7. 2023
Zdroj fotografií: Profimedia
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Druhý blok Starej dámy nás z Centrálneho masívu previedol do Álp. To znamená jediné – krásne vrchárske súboje, divoké zjazdy... a, samozrejme, niekoľko prekvapení.
Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Video: Takto by vyzeral ideálny deň fanúšika na Tour de France?

Kam všade sa dostane fanúšik na Tour de France, keď mu na krku visí priepustka do zákulisia?
keyboard_arrow_up