Pozvánka: Komunitná jazda v Žiline – šliapni do pedálov s tvárami MTBIKER

Pri príležitosti otvorenia novej predajne v Žiline organizujeme komunitnú jazdu pre všetkých MTB nadšencov.

Príchod značky MTBIKER do Žiliny neznamená len priblíženie sa k strednému Slovensku, no i organizáciu sprievodných akcií v tomto regióne. Prvou z nich bude MTB komunitná jazda, ktorá, ako inak, súvisí s otvorením novej predajne a odohrá sa 26. augusta. Na čo všetko sa môžu účastníci tešiť?

Komunitná jazda v Žiline

Známymi miestami v sprievode známych tvárí

Zázemím celej akcie bude, logicky, nová predajňa, ktorú nájdete na adrese Prielohy 1D na žilinských Solinkách. Hoci je štart naplánovaný až na 11:00, predajňa sa otvára už o 9:00, a tak budeme radi, keď sa zastavíte, či už obzrieť si nové priestory alebo prehodiť slovko-dve. Okrem miesta stretnutia nám predajňa poslúži aj ako malá „občerstvovacia stanica“. Pripravené bude ovocie, športová výživa i nápoje od britského SiS.

MTBIKER Žilina
Nestáva sa často, že môžu účastníci našich komunitných jázd zažiť sprievod „majstra galaxie a okolitého vesmíru“. Hádate správne, výjazd nemá pod palcom nik iný, ako náš Imroman, spolu so svojou drahou polovičkou, Lenkou. Tešiť sa môžete na okolie Súľovských skál, Rajeckých Teplíc a na podhorie Lúčanskej Malej Fatry – skrátka, lokality, ktoré Imrichovci veľmi dobre poznajú.


Trasa je volená tak, aby ju zvládli aj hobby cyklisti, no i tak sa môže mierne zmeniť podľa počasia, počtu účastníkov, či chuti. Netreba sa báť prehnanej technickej náročnosti, ani zbesilého „dupania“ do pedálov, keďže chceme, aby si výjazd užil každý zo zúčastnených. Imro trasu vidí takto:

Základom budú dve legendárne stúpania už neexistujúceho Súľovského maratónu. Prvé, teda do sedla Roháč, nás privedie do Súľova pekným zjazdom. Tam môžeme skočiť do koliby, alebo dať „zmrzku" na námestí. Druhé stúpanie do sedla Patúch nás dostane zase do Rajeckých Teplíc na ďalší prípadný „bufet". Z Rajeckých už môžeme ísť po ceste a cez Turie, alebo popod Lúčanskú Malú Fatru mimo cestu. Ideálny bicykel bude horský, trasu zvládne aj gravel, ale za cenu náročnejších zjazdov. Stúpania sú pomerne strmé, avšak nie dlhé a technicky sa nejedná o nič náročné. Jednoducho také klasické „oldschool" MTB.

MTBIKERMTBIKER komunitná jazda

O drobizg bude postarané

Nezabudli sme ani na tých, ktorí neplánujú jazdiť, no chceli by sa zúčastniť a prídu v sprievode svojich detí. Priamo pri predajni bude pripravená cykloškôlka s animátorkou a takisto možnosťou požičať si bicykle, odrážadlá, či kolobežky. Malých cyklistov čakajú kruhové objazdy, semafory a dopravné značky. Prostredníctvom hier a hádaniek sa priučia pravidlám cestnej premávky a každý, kto cykloškôlku absolvuje, obdrží darčekový certifikát.

MTBIKER Žilina, cykloškôlkacykloškôlka v Žiline

Pevne veríme, že sa nás na komunitnej jazde nazbiera čo najviac a aj takýmto spôsobom „pokrstíme“ novú MTBIKER predajňu. Pre aktualizáciu informácií odporúčame sledovať náš kalendár, či Strava event. Vidíme sa...
Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER komunitná jazda Žilina

calendar_today 26.08.2023
label Nesúťažné podujatie
place Žilina (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Komunitná jazda v Žiline - začiatok novej tradície?

Komunitná jazda v Žiline - začiatok novej tradície?

O tom, ako sme si dali spoločný výjazd od našej novej predajne, schovali sa pred búrkou či zaspomínali na Súľovský maratón.
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

Ak je niečo, čo skutočne vyšlo snáď v každom ohľade, bola to práve MTBIKER komunitná jazda vo Valčianskej doline. Prečo by si nabudúce nemal chýbať ani ty?
keyboard_arrow_up