Adrenalínové centrum Karviná - zajazdiť si pod strechou

Pokiaľ si chcete zajazdiť aj v zimnom období, zaskákať si či vyskúšať vysnívaný trik, v Adrenalínovom centre v Karvinej ste na správnom mieste.

V Karvinej nájdete krytý skatepark, kde sa dá s trochou obmedzení zviezť aj na celoodpruženom enduro bicykli.

Halu nájdete v areáli Kovony na adrese Sportovní 898/4 vedľa futbalového ihriska. Otváracia doba areálu je po všetky dni rozdelená na denné jazdenie (8:00 - 14:00) a večerné jazdenie (16:00 - 20:00). Najmä cez pracovné dni sa na túto otváraciu dobu ale neoplatí spoliehať, preto vždy vopred volajte správcovi, aby ste sa uistili, že bude hala naozaj otvorená (telefónne číslo je zverejnené na webových stránkach areálu adrenalinovecentrum.cz ).


Čo sa prekážok týka, na ploche 800 m² tu nájdete širokú škálu možností a kombinácií prejazdu. Jednou z najvyužívanejších je miestny funbox s vyvýšeným resi dopadom (dopadáte na mäkkú vrstvu gumy). Potrebnú rýchlosť naberiete z cca 5 metrov vysokého rozjazdu. Za resi dopadom potom nasleduje otáčací rádius s možnosťou bočného resi dopadu. Naspäť k rozjazdu sa môžete vracať cez pyramídu (lemovanú malým wallridom) až k polomeru pod rozjazdom (z plošiny polomeru sa na rozjazd dostanete pomocou schodíkov).


Využiť možete aj spin (prekážku, ktorá je z oboch strán tvorená rádiusmi, spojenými krátkou plošinkou), ktorý sa nachádza v prostrednej časti parku a umožňuje tak prejsť na druhú stranu haly. Tú reprezentuje časť s foampitom (skok do molitanovej jamy). Rozjazd na foampit predstavuje funbox a otáčavý vertový rádius.

Pokiaľ sa teda chcete na foampit rozbehnúť, je ideálne zísť z funboxu smerom k vertovému rádiusu, v tom sa čo najvyššie otočiť, skočiť funbox a pokračovať k samotnému foampitu. Rýchlosť na foampit je však možné získať aj bez skočenia funboxu - tak, že sa z jeho plošinky jednoducho rozšliapete. Vpravo od foampitu sa ďalej nachádza nie príliš využívaná minirampa.


Hala teda poslúži všetkým, ktorí radi posúvajú svoje vlastné hranice. Ideálnym strojom je tu samozrejme freestylový bicykel (ako BMX tak aj MTB), s trochou obmedzení ale aj bicykel celoodpružený. Veľkú časť návštevníkov tvoria jazdci na freestyle kolobežkách. Cez víkendy je tu najmä v zimných obdobiach doslova plno, preto z vlastnej skúsenosti odporúčame prísť skôr cez pracovný deň.


Pokiaľ sa v popise prekážok tak trochu strácate a radi by ste sa zorientovali v jednotlivých trikoch, nevešajte hlavu a sledujte ďalej MTBIKER. Čoskoro vám na túto tému prinesieme špeciálny článok.
Zdroj fotografií: archív autora
report_problem Našiel si v texte chybu?
VojtechMTB94 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Tréningovo-zážitkový kemp v Schladmingu a Leogangu

Pozvánka: Tréningovo-zážitkový kemp v Schladmingu a Leogangu

Krásne výhľady, skvelá partia, parádny pojazd a tréning v rakúskych bikeparkoch? Fotky od profesionálneho fotografa? Prihlás sa na 5-dňový kemp už 5. júla.
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Malé okienko do MTB freeridu - čo to vlastne je?

Malé okienko do MTB freeridu - čo to vlastne je?

Na rozdiel od iných disciplín horskej cyklistiky, ktoré sa zameriavajú na rýchlosť alebo vytrvalosť, je freeride predovšetkým o štýle a technických zručnostiach. Ako to všetko začalo a kam sme sa za tie roky dostali?
keyboard_arrow_up