Pozvánka: Škoda Slovenský raj – uži si preteky s bohatou tradíciou

Ďalšie preteky série 11. ročníka Škoda Bike Open Tour pokračujú v Slovenskom raji a my pri tom nesmieme chýbať.

Slovenský raj a obec Hrabušice sa stali miestom cyklistických pretekov, ktoré sú medzi pretekármi veľmi obľúbené. Svedčí o tom aj ich zaradenie do Slovenského pohára, kde si okrem nadšencov cyklistiky s nami dajú preteky aj licencovaní jazdci - a tak sa vieme viac porovnať so špičkou na Slovensku. Poďme sa teda spolu pozrieť, čo nás 8. júna čaká na ďalšom ročníku pretekov a na čo sa môžeme tešiť.


Prihlásenie

Dobrým zvykom sa stala registrácia online, ktorá organizátorom a pretekárom uľahčí mnoho papierovania a zaručí aj menšie rady pri prezentácii. Suma štartovného do 10. mája je 28 € bez trička a 35 € s tričkom, neskôr to bude suma 40 €. Pre kategóriu Family je suma štartovného 18 €, kde sa platí za dieťa aj rodiča spolu. Samotná prezentácia bude prebiehať v Hrabušiciach v zázemí pretekov Koliba-Podlesok v piatok od 17:00 do 20:00 hodiny. V deň pretekov od rána 7:30 do 12:30 a prezentácia sa ukončí vždy pred štartom danej trasy.


Trasy

Organizátor rozdelil trasy do 3 hlavných kategórií a Family trasu pre rodičov s deťmi. Family ponúka 8,4 kilometra dlhú trať s pár metrami prevýšenia a pre menšie deti budú pripravené krátke okruhy v zázemí pretekov. Dlhá trať má porciu 68 kilometrov a 1600 metrov prevýšenia a je aj zaradená do Slovenského pohára XCM. Stredná trasa ponúkne 54 kilometrov s 1306 výškovými metrami, kde si svoje sily zmerajú aj pretekári na graveloch a ebikoch. Krátka trasa ponúka 23 kilometrov a miernych 562 metrov prevýšenia a je vhodná aj pre začiatočníkov.


Zázemie

V posledných ročníkoch sa zázemie veľmi nemení a zvykom je výborné teplé jedlo po dojazde do cieľa, sprchy pre pretekárov, umývanie bicyklov a ich úschovňa. Okrem toho má sprievod pre pretekárov možnosť nahliadnuť do expozóny partnerov podujatia a taktiež do Škoda village, kde bude pripravený pestrý program pre deti.


Na záver

Okrem dobrej zábavy v kruhu nadšencov cyklistiky si pre nás organizátor pripravil aj bohatú tombolu, do ktorej sponzor série Škoda dal možnosť vyhrať auto Škoda Enyaq iV na týždeň a nosič bicyklov na ťažné zariadenie, takže sa určite oplatí počkať.


Jar je v plnom prúde a vďaka teplejšiemu počasiu sa môžeme pripraviť na nadchádzajúce preteky. Či to budú naše prvé, alebo sme už starí harcovníci, tešiť sa môžeme na dobrú zábavu a organizáciu pretekov. Vidíme sa na štartovnej čiare, viac informácií nájdeme na stránke organizátora.
Zdroj fotografií: welovecycling.com/sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škoda Slovenský raj

calendar_today 08.06.2024 (ešte 22 dní)
format_list_numbered 3. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
label Detské cyklo preteky
place Hrabušice- Podlesok (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Považský MTB Špeciál 2024 – raketové XC preteky

Pozvánka: Považský MTB Špeciál 2024 – raketové XC preteky

Minulý rok sa nám podarilo nakopnúť túto mini sériu XC pretekov v Jasenici a vo Sverepci, kde štartovalo spolu bezmála 500 dospelých a detí.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up