Pozvánka: Birell Bikefest 2024 – festival dvoch kolies

Víkend plný bicyklových disciplín a bohatého programu v známej lokalite v Kálnici sa blíži.

Predstavovať Bikefest je už zbytočné, pretože si vybudoval veľkú popularitu nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Okrem Slopestyle FMB World Tour, ktorá každoročne privedie na tieto preteky známe mená, sa dá povedať, že to je predĺžený víkend gravity disciplín. Ale dosť bolo suchých konštatovaní a rovno si poďme prejsť program a prípadné novinky.

BIRELL Bikefest 2024, Kálnica

Kedy a kde

Birell Bikefest sa bude konať od 30. mája do 2. júna vo Freeride Bikeparku Kálnica. Vo štvrtok bude na programe tréning pre jazdcov v kategórii slopestyle. V piatok od 9:00 hodiny sa to všetko rozbehne. Okrem celodennej prevádzky bikeparku s vlekom už bude naplno prebiehať expozícia vystavovateľov a testy bicyklov, ktorých bude veľké množstvo.

BIRELL Bikefest 2024, Kálnica

FMB World Tour silver event

Vďaka vyššiemu označeniu týchto pretekov nie je nikdy núdza o kvalitnú štartovnú listinu. Nakoniec si my ako diváci môžeme užiť kvalitnú jazdu a niekedy aj zaujímavé triky. Naopak, pretekári si vždy chvália divácku kulisu, ktorá ich ženie do lepších výkonov.

BIRELL Bikefest 2024

Enduro, pumptrack alebo dual slalom

Okrem toho nás v piatok čaká Maxxis Pumptrack a Maxxis Dual Pumptrack súťaž pre širokú verejnosť – treba sa len prihlásiť. V sobotu štartujú obľúbené enduro preteky, ktoré sú zaradené aj do Slovenského pohára. Ak máte radi ebike jazdu, pripravený je BOSCH Uphill contest. Dva rovnaké ebiky s identickým výkonom, takže už to je len na vašich nohách. Večer nás čaká Nočný Dual Slalom, kde si okrem skvelej atmosféry pozrieme výborné výkony vo veľkej rýchlosti.

BIRELL Bikefest 2024, Kálnica

Maratón aj downhill

Nedeľa bude patriť maratónu a jazde z kopca. Aj vďaka tratiam v bikeparku Kálnica sa dajú pekne spojiť dve disciplíny, kde na jednej si zmerajú jazdci rýchlosť z kopca a ďalší budú „pučiť watty“ v kopcoch. Všetky možnosti prihlásenia sa na jednotlivé podujatia nájdete na stránke pretekov. Samozrejmosťou bude aj tento rok jednak záchytné parkovisko v Kálnici a tiež kyvadlová doprava zadarmo až z Nového Mesta nad Váhom.


Zázemie

Okrem bohatej ponuky pretekov tu máme pripravený aj kvalitný sprievodný program s hudbou a zábavou. V rámci toho bude možnosť otestovať bicyklové novinky a samozrejme nesmie chýbať ani dobré jedlo. Kemping a parkovanie v areáli je zdarma a úschovňa bicykla je za poplatok 5 €. Celý cenník pre testovanie a samostatne pre preteky nájdete na stránke organizátora.

BIRELL Bikefest 2024

Na záver

Viac informácií k celému festivalu nájdete na stránke podujatia. Nám už len zostáva k povinnej výbave pribaliť si opaľovací krém a pláštenku, aby sme boli pripravení na každú možnosť počasia. Prvý júnový víkend sa vidíme v Kálnici.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Bikefest Maratón - bodka za víkendom

Pozvánka: Bikefest Maratón - bodka za víkendom

Maratón v Kálnici, ktorý sa koná v rámci Birell Bikefest, je populárnou zastávkou v kalendári. Inak tomu nebude ani v sezóne 2024, kedy sa koná 2. júna.
Reportáž: Kálnica BikeFest Maratón – blatové galeje

Reportáž: Kálnica BikeFest Maratón – blatové galeje

Moja druhá účasť na BikeFest Maratóne bola skutočnou chuťovkou. Minulý rok som absolvoval dlhú trať a vybral som si ju aj teraz. Trať ale prešla zmenou.
Pozvánka: Mesiac jún – roztočme kolesá na pretekoch

Pozvánka: Mesiac jún – roztočme kolesá na pretekoch

Letné mesiace sú pred nami a kalendár je plný podujatí. Bude to sezóna nabitá zážitkami.
keyboard_arrow_up