Nový závodný tím jazdí na Schwalbe

Schwalbe je sponzorom plášťov pre nový luxemburský tím Leopard Trek. Výrobca pneumatík z Reichshofu pri Kolíne vybaví tím bezdušovými pneumatikami Ultremo HT. Stajňa, ktorú svetová cyklistická organizácia UCI nominovala ihneď ako svetovú jednotku má ctižiadostivé ciele: „Chceme vyhrať Tour 2011“, oznámil dvojnásobne druhý Andy Schleck.

Pokiaľ sa tím oficiálne predstavil 6.januára, tak sa šesť mesiacov zostavovali jazdcov a materiál. Tím povedie súrodenecká dvojica Fränk a Andy Schleck, ako aj majster sveta v časovke Fabian Cancellara. „Tešíme sa, že môžeme byť od samotného začiatku pri takom silnom a medzinárodne zostavenom tíme“, povedala Doris Klytta, zodpovedná za PR a sponzoring u Schwalbe.
„Pneumatiky ponúkajú excelentnú ochranu proti prerazeniu a dávajú super rýchly pocit na ceste“, doplnil Ricardo Schneidecker, technický manager tímu Leopard-Trek a doplnil: „ S Schwalbe Ultremo majú naši jazdci ideálny mix rýchlosti a ochrany a mimoriadny záber, ktorý im dodáva istotu aj pri alpských zjazdoch a ostrých cieľových zákrutách.“

Mužstvo jazdilo na nových pneumatikách Schwalbe Ultremo HT počas pretekov Tour Down Under v Austrálií. Sila tejto pneumatiky spočíva v kombinácií klasickej výroby podľa talianskej predlohy s latexovou dušou a High End materiálom, ako nová, trojzmesová guma RaceStar. „Táto zmes je momentálne merítkom v stavbe cestných pneumatík! Žiaden iný výrobca cyklistických pneumatík nedokáže v sériovej výrobe tak cieľavedome kombinovať zmes gumy“, upozorňuje Doris Klytta. Takéto zmesy gumy sa stali synonymom pre Schwalbe, pretože až zmes gumy umožňuje dosahovať maximálne výkony.

Nové plášte Schwalbe Ultremo HT budú čoskoro k dispozícií aj záujemcom na Slovensku v rozmeroch 22-622 (700 x 22) a 25-622 (700 x 25) v cene 79,90.- € za kus.

Distribútorom značky Schwalbe na Slovensku je spoločnosť AGF INVEST, dovozca značiek Diamondback, Fuji, Moser, Raleigh, Wheeler, Acor, Casco, Chain, Magura, Point, Rodi a Xenofit pre Slovenskú republiku.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Plášte Schwalbe Wicked Will 2,4” - univerzál nielen na traily

Test: Plášte Schwalbe Wicked Will 2,4” - univerzál nielen na traily

Plášte Wicked Will som mal v hľadáčiku už minulý rok, keď som hľadal nejaké schopné a rýchle plášte na svoj trailbike. Žiaľ, vtedy ako čerstvá novinka sa u nás nedali zohnať.
Test: Michelin Wild XC - drsnejší plášť pre cross-country a maratón

Test: Michelin Wild XC - drsnejší plášť pre cross-country a maratón

Vytvoriť plášť s kvalitným dezénom a nízkou hmotnosťou pre potreby pretekárov je náročná alchýmia. Ako teda uspeje tento plášť inšpirovaný svojím bratom z enduro kategórie?
Test: Challenge Strada TLR PRO - keď rýchlosť je cieľ

Test: Challenge Strada TLR PRO - keď rýchlosť je cieľ

Hľadáte plášť s unikátnymi vlastnosťami a výbornými parametrami? Tento od značky Challenge sa ručne vyrába v Taliansku a je aj s možnosťou bezdušového použitia.
keyboard_arrow_up