Zdroj: SaganPeter.com

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan v službách talianskeho tímu Liquigas-Cannondale. V 1. etape pretekov Giro di Sardegna 2011 z Olbia do Porto Cervo, ktorá merala 138 km zvíťazil vo výbornom záverečnom špurte pred Alessandrom Ballanom (BMC) a oddielovým kolegom Danielom Ossom.

"Som nesmierne rád, že mi vyšiel úvod päťetapových pretekoch na Sardínii. Naša úloha bola pred pretekmi jednoznačná, pripraviť záverečnú pozíciu pre kolegu Jacopa Guarnieriho. Trať sme dokonale poznali, pretože počas zimy sme boli v okolí dvakrát na sústredení. Počasie bolo vcelku v pohode, okolo trinásť stupňov, avšak občas zapršalo. Asi pätnásť kilometrov pred cieľom bol prudký kopec, balík sa roztiahol, šance sa zmenšili, šprintéri niektorí odpadli a keďže som zostal z tímu jediný, voľba padla v samom závere na mňa. Pochopiteľne, že som sa chopil šance, držal som si pozíciu a napokon som nasadil veľký špurt a triumfoval som. Dojazd bol technický, aj zákruty, ale zvládol som to a mám obrovskú radosť. V prvom rade však musím poďakovať tímu, ktorý mi v závere veľmi pomohol,“ skonštatoval 21-ročný slovenský cyklista Peter Sagan pre svoju stránku http://www.saganpeter.com. V zajtrajšej etapa na Sardínii, ktorá bude merať 197 km a povedie z Porto Rotondo do mestečka Nouro, pôjde Sagan ako líder pretekov!

Etapa: 1 - 22 Február : Olbia - Porto Cervo, 138.00 km

1. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale)
2. Alessandro Ballan (BMC)
3. Daniel Oss (Liquigas Cannondale)
4. Daniele Pietropolli (Lampre ISD)
5. Oscar Gatto (Farnese Vini - Neri Sottoli)
6. Angel Vicioso (Androni Giocattoli)
7. Elia Favilli (Farnese Vini Neri Sottoli)

[Foto na úvode: SaganPeter.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up