Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan má na úvod sezóny skvelú formu. Dokázal to aj v nedeľu na Sardínii na jednodňovej klasike nazvanej Sarda Sassari, ktorá merala 194,4 km. Odchovanec žilinskej cyklistiky prišiel do cieľa na tretej priečke!

"Od štartu ušla dvadsaťdvačlenná skupina, v ktorej som nechýbal a vytvorili sme si na 104 kilometri až osemminútový náskok pred pelotónom. Päťdesiat kilometrov pred cieľom som spadol, keď sme schádzali na rovinu, chytil som jamu, ruky mi vyleteli a už som bol na zemi. Skupinku som však dobehol, dali mi druhý bicykel a onedlho sa vytvorila dvanásťčlenná skupina (Nibali, Kiserlovski, Cunego, Gavazzi, Sella, Gatto, Brutt, Zaballa, Thomas, Ferrari e Favilli), v ktorej som rovnako nechýbal. V závere sme s kolegom Nibalim poriadne makali, lebo dvaja Brutt a Sella tesne pred cieľom ušli, ale len s veľmi minimálnym náskokom. Ja som prefrčal v balíku ako prvý a v cieli celkovo ako tretí, z čoho som mal veľkú radosť," www.saganpeter.com a bezprostredne po pretekoch putoval do nemocnice. "Mám tržnú ranu na boku po nepríjemnom páde, ktorú mi musia zašiť. Večer odchádzame trajektom na taliansku pevninu a presúvame sa domov," dodal 21-ročný Peter Sagan. skonštatoval Peter Sagan pre svoju stránku

(tp)

Výsledky - Barumini - Chiaramonti 194.4km:
1. Pavel Brutt (Rus) Katusha Team 4:50:26
2. Emanuele Sella (Ita) Androni Giocattoli 0:00:02
3. PETER SAGAN (Svk) Liquigas-Cannondale 0:00:05
4. Francesco Gavazzi (Ita) Lampre – ISD
5. Oscar Gatto (Ita) Farnese Vini - Neri Sottoli
6. Geraint Thomas (GBr) Great Britain National Team 0:00:10.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Stovka – psychologická hranica. Mnoho hobby cyklistov ju síce dáva bežne, pre väčšinu je to však hranica, za ktorú sa ešte nedostali, resp. dlhšiu dobu sa chystajú na jej zdolanie.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up