Biky fóristov: Turbiho Klein

Gary Klein. Meno ktoré nechcelo robiť to čo všetci ostatní. Dural, trubky veľkého priemeru, zabrusované zvary, lanká vedené vnútrom rámu, výnimočné farby a dizajn, riadidlá s predstavcom z jedného kusu, masívne duralové vidlice, oversize integrované hlavové zloženie poprípade ložiská priamo lisované do stredovej rámovej trubky. To všetko je síce v tejto dobe bežné ale Gary tieto veci robil pred dvadsiatimi rokmi! Seriál článkov

Nie som z tých čo bažia po značkách a potrebujú ísť za každých okolností s módou no Klein som musel raz vlastniť. Stalo sa, v tejto chvíli vlastním tri kúsky a jeden Vám dnes trošku predstavím.

Môj rám Attitude je modelová rada 2007 a zakúpený bol na jar v roku 2008. Attitude je z trubiek Zirconium Al 9000. Rám veľkosti M so sedlovou objímkou váži 1700g. Vidlica Fox F80 disponuje 80mm zdvihom. Bicykel je osadený sadou XTR. Náboje a hlavové zloženie sú od amerického Chris Kingu. Ľahké ráfiky Notubes sa točia na výplete DT Revolution s duralovými niplami. Obutie zabezpečuje Continental Speed King Supersonic so Supersonic dušami taktiež od Continentalu. Na scandiovej sedlovke, predstavci a riadidlách nájdete logo ControlTech. Sedím na sedle Selle Italia SLR. Ak treba náhodou pribrzdiť využívam techniku od Magury a to konkrétne model Marta SL. Bicykel v tejto konfigurácii váži 9,86kg.

Na záver len malé povzdychnutie. Ach, škoda, že sa Klein už nevyrába.

Tento článok je prvý zo série článkov o bikoch členov fóra MTBiker.sk. Predstavíme tu biky, ktoré sú netradičné značkou, stavbou alebo históriou.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Aký je prínos a nevýhody prechodu z 27 na 12 rýchlostí? Poďme spolu túto dilemu rozlúsknuť.
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up