Zdroj: Facebook - Roman Barenyi

Majstrom Slovenska v cyklistickej časovke sa na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Šumperku stal Pavol Polievka. Štyridsaťdvaročný cyklista Trek KCK Oslany absolvoval náročnú 44 km dlhú trať za 1:08:29 h a v hodnotení majstrovstiev Slovenska bol o 1:04 min rýchlejší ako Roman Broniš zo Sparty Praha. Bronz si vybojoval Róbert Nagy z Dukly Trenčín Merida.

Polievka dobrú časovkársku formu ukázal aj na nedávnych pretekoch Okolo Slovenska, kde v jazde proti chronometru bol desiaty a najlepší z domácich jazdcov. Na posledných dvoch šampionátoch v Holíči a Bánovciach nad Bebravou bol strieborný. V hodnotení spoločných pretekov skončil v Šumperku na 6. priečke. Absolútnym víťazom a majstrom ČR sa stal Jiří Hudeček, ktorý štartoval aj na Okolo Slovenska, kde bol v časovke piaty a celkovo deviaty. Cyklista PSK Whirlpool zdolal o 8 sekúnd Jana Bártu. V kategórii mužov do 23 rokov sa presadil medzi Slovákmi Johan Schwabik z Interu Bratislava.

Majsterkou Slovenska v kategórii žien sa stala Janka Števková z Epicu Dohňany. Nová držiteľka majstrovského dresu absolvovala trať dlhú 22 km za 41:34 min a v hodnotení M-SR zdolala Alžbetu Pavlendovú o 34 sekúnd. Bronz si vybojovala Kristína Lapinová. Absolútnou víťazkou spoločných pretekov a majsterkou ČR sa stala dvojnásobná olympijská víťazka v rýchlokorčuľovaní Martina Sáblíková, ktorá bola pod Jeseníkmi suverénna a jasne triumfovala. Sáblíková by v cestnej cyklistike chcela štartovať aj na olympijských hrách v Londýne 2012.

Výsledky - spoločné majstrovstvá ČR a SR v cestnej cyklistike Šumperku:

Časovka:
Muži-elite (44 km): 1. Jiří Hudeček (PSK Whirlpool) 1:06:37 h, 2. Jan Bárta (NetApp) 1:06:45, 3. Tomáš Okrouhlický (Sparta Praha) 1:07:34, ... 6. (1. v M-SR) Pavol Polievka (Trek KCK Oslany) 1:08:29, 9. (2. v M-SR) Roman Broniš (Sparta Praha) 1:09:33, 11. (3. v M-SR) Róbert Nagy 1:10:05, 16. (4. v M-SR) Patrik Tybor 1:11:30, 17. (5. v M-SR) Maroš Kováč (všetci Dukla Trenčín) 1:11:30
Muži do 23 rokov - majstrovstvá SR: 1. Johan Schwabik (Inter Bratislava) 1:11:45 h, 2. Filip Taragel (Dukla Bratislava) 1:12:35, 3. Martin Mahďar (Dukla Trenčín) 1:12:54
Ženy (22 km): 1. Martina Sáblíková (Novis Team) 37:41, 2. Martina Růžičková (Michela Fanini Record Rox) 39:35, 3. Jarmila Machačová (Dukla Praha) 40:37, 4. (1. v M-SR) Janka Števková (Epic Dohňany) 41:34, 5. (2. v M-SR) Alžbeta Pavlendová (CK Dukla Bratislava) 42:08, ... 8. (3. v M-SR) Kristína Lapinová (BikePro s.r.o.) 42:29

[Foto na úvode: Facebook - Roman Barenyi]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Pozvánka: 100kom.com – nevídaná stovka

Stovka – psychologická hranica. Mnoho hobby cyklistov ju síce dáva bežne, pre väčšinu je to však hranica, za ktorú sa ešte nedostali, resp. dlhšiu dobu sa chystajú na jej zdolanie.
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
keyboard_arrow_up