Zdroj: Copenhagen2011.dk

Nemka Judith Arndtová si druhýkrát v kariére vybojovala dúhový dres majsterky sveta v cestnej cyklistike. V utorok zvíťazila v časovke žien na 27,8 km na svetovom šampionáte v Kodani a pridala ďalší úspech k zlatu z pretekov s hromadným štartom na MS 2004. Tridsaťpäťročná Arndtová triumfovala s náskokom 21 sekúnd pred Lindou Melanie Villumsenovou z Nového Zélandu. Bronz si vybojovala obhajkyňa prvenstva Emma Pooleyová z Veľkej Británie.

Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Premiéru na MS absolvovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 28. mieste.

Medzi juniormi sa v domácom prostredí nečakane presadil Dán Mads Wurtz Schmidt. Sedemnásťročný mladík zvládol trať dlhú 27,8 km v centre dánskej metropoly za 35:07 min a po príchode do cieľa bol veľmi vyčerpaný. V jazde proti chronometru zdolal Wurtz Schmidt o 4 sekundy Jamesa Orama z Nového Zélandu, bronz si vybojoval Austrálčan David Edwards. Wurtz Schmidt s Oramom súperili o prvenstvo od prvého medzičasu. Po prvom okruhu bol rozdiel 4-sekundový a rovnaký zostal aj v cieli. "Nečakal som, že dnes vyhrám. Od detstva som sníval o dúhovom drese majstra sveta, ale nečakal som, že to príde tak skoro," povedal v televíznom rozhovore po pretekoch Wurtz Schmidt.

Jediný slovenský zástupca na štarte Ľuboš Malovec zaostal za novým šampiónom o takmer štyri a pol minúty a obsadil poslednú klasifikovanú 54. priečku.

Výsledky - majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v Kodani - časovky:

Ženy (27,8 km): 1. Judith Arndtová (Nem.) 37:07 min, 2. Linda Melanie Villumsenová (N. Zél.) +21 s, 3. Emma Pooleyová (V. Brit.) +24, 4. Tara Whittenová +26, 5. Clara Hughesová (obe Kan.) +36, 6. Eleonora Van Dijková (Hol.) +38

Juniori (27,8 km): 1. Mads Wurtz Schmidt (Dán.) 35:07 min, 2. James Oram (N. Zél.) +4 s, 3. David Edwards (Aus.) +20, 4. Markus Faaglum-Karlsson (Švéd.) +32, 5. Jurij Vasyliv (Nem.) +39, 6. Casper von Folsach (Dán.) +39, ... 54. Ľuboš Malovec (SR) +4:29 min

[Foto na úvode: Copenhagen2011.dk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

La Vuelta Femenina – znovuzrodenie Demi Volleringovej

La Vuelta Femenina – znovuzrodenie Demi Volleringovej

Zatiaľ čo muži začali len odkrajovať z prvých etáp Gira d´Italia, ženy už majú za sebou prvú Grand Tour sezóny.
Mestské bicykle - so štýlom na kávu aj do práce PR článok

Mestské bicykle - so štýlom na kávu aj do práce

Jazda mestom nemusí byť nudná. O tom ťa presvedčí aj naša ponuka štýlových bicyklov. Urobíš tak niečo nielen pre svoje zdravie, ale aj pre životné prostredie.
Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Ak vás už omrzela Malorka alebo Kanárske ostrovy a túžite po objavovaní menej známych turistických miest, Costa Cálida je práve pre vás. Pokojné a nikým nerušené prostredie na juhovýchode Španielska ocenia začiatočníci aj pokročilí.
keyboard_arrow_up