Zdroj: Sportograf

V sobotu 24. septembra 2011 sa koná finálový MTB maratón Inter Mountain Series 2011 (IMS) v poľskej obci Istebna. Tento bikemaratón je originálny svojou traťou, ktorá vedie cez územie Poľska, Slovenska a Čiech a svojim medzinárodným charakterom je dôstojným zakončením medzinárodného seriálu bikemaratónov IMS.

Okolie Trojmedzia je obľúbeným miestom cyklistiky a nie je náhodou, že tento región si obľúbili aj bajkeri. Vyhlásené beskydské technické terény, nádherné výhľady na slovenské hory, pestrá a rozdielna krajina a architektúra troch krajín. To všetko ponúka tento región pri jedinom preteku. Výhodou oblasti je určite aj dobrá dopravná dostupnosť, kde vďaka dialničnej sieti je do Istebnej možné dôjsť za pár hodín z Viedne, Prahy , Budapešti, Krakowa aj Bratislavy.
Inter Mountain Series 2011 je seriál šiestich bikemaratónov poriadaných v 5 krajinách strednej Európy.

07.05.2011 Author Šela Marathon, Lipník nad Bečvou - Helfštýn (CZE)
03.07.2011 Intersport Duna Marathon, Visegrád/Budapest (HUN)
16.07.2011 Salzkammergut Trophy, Bad Goisern (AUT)
30.07.2011 Intersport Stupava Marathon (SVK)
13.08.2011 Dema Horal Alto Marathon, Svit/Nízke Tatry (SVK)

24.09.2011 Powerade Marathon, Istebna (POL)

Do celkového hodnotenia sú zaradení všetci bajkeri, ktorí absolvujú minimálne tri preteky na ľubovoľnej trati. Musia sa ale zaregistrovať na adrese: registration@inter-mountain-series.eu , kde je potrebné uviesť meno, pohlavie, dátum narodenia, štát, národnosť, veľkosť trička a doterajšie výsledky. Bodové hodnotenie sa počíta pomerom dosiahnutého času k času víťaza danej trati a bodovým koeficientom podľa dĺžky a obtiažnosti.

Mnoho českých a slovenských bikerov má tak šancu zasiahnuť do celkového poradia a za tri dokončené maratóny tak získať cyklistický dres v originálnom dizajne IMS. Určite veľa slovenských bajkerov išlo domáci Horal, Stupavu, rakúsky Salzkammergut, či českú Šelu. Takže svojou účasťou v Istebnej na finále IMS majú šancu nielen získať originálny dres, ale aj bodovať.

Istebna 2011
Maratón v Istebnej je aj výzvou pre množstvo diskutujúcich a kritizujúcich domáce podujatia. Majú tak možnosť porovnať organizačne špičkovú Salzku so slovenskými maratónmi a teraz aj s poľským maratónom. Ten v Istebnej je hodný názvu horský bikemaratón a je zároveň jednodennou koncentráciou trás medzinárodných etapových pretekov Beskidy MTB Trophy. Preteky sú aj možnosťou konfrontácie elitných bikemaratóncov s poľskou špičkou či českými jazdcami.

Vybrať si môže každý, sú pripravené tri trasy :
Mini 23 km s prevýšením 981 m, Mega 53 km s prevýšením 1831 m, Giga 71 km s prevýšením 2652 m
Štart v Istebnej v amfiteátri pri rieke Olza o 10:00 Giga, o 11:00 Mega a o 11:15 Mini.
Príjazd zo Slovenska od Čadce cez Svrčinovec a Skalité.

Informácie nájdete na stránkach usporiadateľa http://www.mtbmarathon.com/. Výhodou je určite aj možnosť registrácie na webe českej firmy zaisťujúcej časomieru http://www.sportchallenge.cz

Dúfame, že vydrží aj nádherné „indiánske leto“ a vychutnáte si jazdu v nádherných farbách beskydskej jesene, tak ako je to možné vidieť na fotografiách z minulých ročníkov.

Prevzaté od Boba Dameka z http://www.mtbs.cz.

[Foto na úvode: Sportograf]

report_problem Našiel si v texte chybu?

Powerade Suzuki MTB marathon Istebna

calendar_today 24.09.2011
format_list_numbered 6. kolo - Inter Mountain Series
label MTB maratón
place Istebna (Poľsko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up