Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Austrálčan Heinrich Haussler zvíťazil v 2. etape cyklistických pretekov Okolo Pekingu, ktorá viedla od Olympijského štadióna Vtáčie hniezdo do štvrti Men Tou Kou a merala 137 km. V hromadnom špurte celého pelotónu zdolal Haussler Rusa Denisa Galimzianova a Holanďana Thea Bosa. Lídrom pretekov aj naďalej ostal Nemec Tony Martin.

Slovák Peter Sagan pracoval v závere etapy na čele pelotónu, ale súperi ho napokon "zavreli" a finišoval na 19. priečke. Celkovo je z tria slovenských jazdcov na tom najlepšie Peter Velits, ktorému s odstupom 58 sekúnd na tímového kolegu Martina patrí 40. priečka.

"Škoda dnešnej etapy, pretože som bol stále vpredu. Snažil som sa pripraviť si záverečnú pozíciu, ale dvakrát ma dosť surovo zovreli, že som takmer spadol. Zabalancoval som, ale ustál som to. Mimochodom, ten záver bol veľmi nervózny a pád visel doslova na vlásku. Verím, že v nasledujúcich dňoch to bude lepšie, takže uvidíme," povedal pre saganpeter.com Peter Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Pekingu:

2. etapa (Olympijský štadión Vtáčie hniezdo - Men Tou Kou, 137 km): 1. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin 3:03:30 h, 2. Denis Galimzianov (Rus.) Kaťuša, 3. Theo Bos (Hol.) Rabobank, 4. Francesco Chicchi (Tal.) Quick-Step, 5. Alexander Kristoff (Nór.) BMC, 6. Elia Viviani (Tal.) Liquigas, ... 19. Peter Sagan (SR) Liquigas, 86. Peter Velits SR) HTC-Highroad, 92. Juraj Sagan (SR) Liquigas všetci čas ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Tony Martin (Nem.) HTC-Highroad 3:17:03 h, 2. David Millar (V. Brit.) Garmin +17 s, 3. Alex Dowsett (V. Brit.) Sky +24, 4. Chris Froome (V. Brit.) Sky +26, 5. Steven Cummings (V. Brit.) Sky +35, 6. Olivier Kaisen (Belg.) Omega Pharma - Lotto +39, ... 40. Peter Velits SR) HTC-Highroad +58 s, 43. Peter Sagan (SR) Liquigas +1:00 min, 143. Juraj Sagan (SR) Liquigas +2:13.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up