Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 4. etape pretekov Okolo Pekingu, ktorá merala 189,4 km a jej finiš bol v areáli vodných športov kde sa na OH 2008 tešili z triumfov slalomári Michal Martikán, Elena Kaliská a bratia Hochschornerovci, výbornú druhú priečku. Víťazom etapy sa stal Saganov tímový kolega zo stajne Liquigas-Cannondale Elia Viviani časom 4:09:08 h, tretí bol Argentínčan Juan Jose Haedo.

Na čele priebežného poradia sa udržal Nemec Tony Martin (HTC - Highroad), P. Sagan si polepšil o jeden stupienok na 111. pozíciu (+14:28 min).

"Dnešná etapa sa išla v rýchlom tempe, ale nebola veľmi náročná. V úvode to nebolo z mojej straby najlepšie, ale postupne sa to zlepšilo. Vyskytli sa aj menšie úniky, ktoré však pelotón vždy zlikvidoval. Jazdcov tímu HTC bolo vidieť všade, pracovali na lídra pretekov Nemca Tony Martina, ale snažili sa aj ostatné kolektívy. Naša úloha bola jednoznačná, išli sme na kolegu Elia Vivianiho. Záverečné kilometre sa to v pelotóne mlelo, tempo gradovalo, každý zo špurtérov sa snažil uchmatnúť výhodnú pozíciu. Ja som išiel spoločne s Vivianim vpredu a čakali sme na vhodný okamžik. Posledné metre sme nasadili finiš a som rád, že som prešiel páskou bezprostredne na druhej priečke za spomínaným Vivianim, takže radosť v našom tíme Liquigas-Cannondale bolo obrovská a vyslúžili sme si pochvalu od vedenia tímu. Pikantériou bolo, že sme išli aj okolo Čínskeho múru, ale tempo bolo veľké, takže veľa som z neho nevidel," povedal pre svoju internetovú stránku saganpeter.com Peter Sagan, pre ktorého to bolo prvé pódiové umiestnenie na tejto súťaži. Šancu zabodovať má ešte aj v záverečnej nedeľňajšej etape. "Dopredu nikdy nič nehovorím, takže uvidíme..."

Aj ďalší dvaja Slováci prišli do cieľa 4. etapy v hlavnom pelotóne - Juraj Sagan (Liquigas-Cannondale) na 64. a Peter Velits (HTC - Highroad) na 110. miesto. V celkovom poradí uzatvára P. Velits šiestu desiatku (60.) a J. Sagan okupuje 137. pozíciu.

Výsledky - Okolo Pekingu:

4. etapa (189,4 km): 1. Elia Viviani (Tal.) Liquigas-Cannondale 4:09:08 h, 2. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 3. Juan Jose Haedo (Argr.) Saxo Bank, 4. Denis Galimzianov (Rus.) Kaťuša, 5. Alexander Porsev (Rus.) Kaťuša, 6. Alexander Kristoff (Nór.) BMC Racing,...64. Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 110. Peter Velits (SR) HTC - Highroad všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 4. etape: 1. Tony Martin (Nem.) HTC - Highroad 11:19:27 h, 2. David Millar (V. Brit.) Garmin - Cervelo +17 s, 3. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +26, 4. Stephen Cummings (V. Brit.) Sky +35, 5. Olivier Kaisen (Belg.) Omega Pharma - Lotto +39, 6. Luis Leon Sanchez (Šp.) Rabobank +41,...60. Peter Velits (SR) HTC - Highroad +4:25 min, 111. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +14:28, 137. Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +15:41

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up