Dukla Trenčín Trek je jediným na Slovensku registrovaným kontinentálnym cyklistickým tímom. V roku 2012 bude v jej drese jazdiť 12 cyklistov, sedem patrí do kategórie do 23 rokov a päť do kategórie elite. "Sme najstabilnejší cyklistický tím na Slovensku. Vychovali sme množstvo dobrých pretekárov, v našom klube jazdili aj bratia Velitsovci, Saganovci či vicemajster sveta Milan Dvorščík," povedal tímový manažér Dukly Trenčín Trek Ján Valach.

Trenčania sú v hierarchii UCI registrovaní medzi tímami III. kategórie, podľa pravidiel nemôžu štartovať na podujatiach Grand Tour, Pro Tour a HC. V kategórii kontinentálnych tímov je registrovaných 125 zoskupení. V roku 2012 čaká pretekárov Dukly približne 70 štartov po celej Európe. "Vrcholom pre náš tím budú predovšetkým preteky Okolo Slovenska a spoločný slovensko-český šampionát, pre jazdcov do 23 rokov Preteky karpatských kuriérov, ktoré vyvrcholia v Dohňanoch. Chceme sa s tímom pohnúť smerom na západ do Francúzska, Talianska a Belgicka, teda krajín, kde má cyklistika najvyššiu úroveň. To je smer, vďaka ktorému sa môžeme posunúť vyššie. Radi by sme sa etablovali vo svojej kategórii, dosiahli úspechy na pretekoch Svetového pohára a prezentovali meno Dukla Trenčín Trek v čo najlepšom svetle," uviedol pri utorňajšej prezentácii Ján Valach.

Lídrami tímu budú v roku 2012 Maroš Kováč, Roman Broniš a Patrik Tybor. Mladí jazdci budú predovšetkým naberať skúsenosti, lídrom budú pomáhať Matej Vyšňa a Martin Mahďar. Vekový priemer trenčianskeho zoskupenia je 22,5 roka. Sezónu začnú jazdci Dukly februárovým sústredením v tureckej Alanyi, prvý štart ich čaká 4. marca na Trofeo Zssdi v Taliansku.

"Mojím cieľom v roku 2012 je mať štandardnú výkonnosť a získať body do rebríčka UCI. Vrcholmi pre mňa budú preteky Okolo Slovenska a domáci šampionát," povedal Maroš Kováč a Roman Broniš ho doplnil: "Pre mňa osobne sú najdôležitejšie etapové preteky. Viac mi sedia ako jednorazové. Okolo Slovenska sú vrchol, lebo sme slovenský tím, máme domáceho sponzora. Chceme sa na nich prezentovať čo najlepšie. Po nich budú majstrovstvá Slovenska v Púchove, čo je tiež blízko sídla nášho klubu. Tretím mojím vrcholom budú preteky Solidarnosc v Poľsku, kde som v minulosti bol tretí. Aj preto musím vyšpičkovať formu na jún. Verím, že na týchto troch vrcholoch niečo dosiahnem."

Zostava tímu Dukla Trenčín Trek:

Muži do 23 rokov: Lukáš Varhaník, Juraj Špánik, Jaroslav Chalás, Michal Habera, Stanislav Béreš, Filip Taragel, Michael Kolář

Muži-elite: Matej Vyšňa, Martin Mahďar, Patrik Tybor, Maroš Kováč, Roman Broniš
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up